Affiliate Marketing in Nederland: hoe werkt het en hoe begin je?

Ontdek de beste netwerken op deze pagina!

Gemiddelde leestijd: 16 minuten

Online geld verdienen is iets wat de meeste mensen wel willen, zeker wanneer je geld kunt verdienen terwijl je op dat moment helemaal niet aan het werk bent. Met affiliate marketing is het mogelijk om maandelijks een flink bedrag te verdienen. Na de opstartfase hoef je relatief weinig tijd in affiliate marketing te steken om er geld mee te verdienen.

Ben je benieuwd wat affiliate marketing precies is en hoe je ermee aan de slag kunt? In dit artikel leggen we de belangrijkste informatie uit en bieden we handvaten om aan de slag te gaan met je eigen affiliate marketing project.

Wat is Affiliate Marketing?

Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij je de producten van andere bedrijven promoot via jouw website, blog of sociale media. Je maakt hierbij gebruik van een speciale productlink die gekoppeld is aan jouw affiliate account.

Bij iedere verkoop via deze speciale link ontvang je een commissie. Bij de meeste bedrijven ligt deze commissie rond 3 tot 4% en bij sommige bedrijven of producten krijg je een veel hoger percentage.

Met affiliate marketing verdien je dus aan de verkoop van producten van andere bedrijven. Om affiliate marketing tot een succes te maken, heb je een platform nodig met voldoende bezoekers die bereid zijn om via jouw links iets aan te schaffen. Bekijk hieronder de video voor meer uitleg:

Affiliate Marketing Netwerken

Affiliate marketing werkt dus met speciale affiliate links, maar hoe kom je aan die speciale links? Om aan affiliate marketing te kunnen verdienen moet je aangesloten zijn bij affiliate marketing netwerken. Dit zijn platformen die de schakel tussen adverteerders en affiliates zijn.

Via een affiliate marketing netwerk kun je eenvoudig affiliate links vinden die bij je website passen. De netwerken nemen de administratie en techniek uit handen, waardoor je eigenlijk alleen de link hoeft te kopiëren en plakken naar je website. Een aantal bekende webshops hebben eigen affiliate programma’s, zoals bol.com, Coolblue en Amazon.

affiliate marketing in nederland

Welke Affiliate Netwerken zijn er in Nederland?

In Nederland zijn er verschillende affiliate netwerken, waar je je bij aan kunt sluiten. Naast de bekendere affiliate programma’s van webshops zoals bol.com en Amazon zijn er ook bredere netwerken.

Hier kunnen allerlei adverteerders zich aanmelden en dus heb je ook een breder scala aan links. Waar je op bol.com en Amazon alleen affiliate links naar producten genereert, vindt je op de andere platformen bijvoorbeeld ook affiliate links voor online cursussen. Bekende affiliate netwerken in Nederland zijn Paypro, Plug & Pay en Daisycon.

PayPro

PayPro is een innovatief bedrijf uit Groningen dat zich specialiseert in het verwerken van online betalingen. Het bedrijf biedt twaalf verschillende betaalmethoden die geïntegreerd worden op je website.

Hierbij kun je denken aan iDEAL, PayPal en SEPA incasso’s. PayPro beschikt ook over een affiliate marketing netwerk waar verkopers en affiliates samengebracht worden. Lees ook mijn review over PayPro.

PayPro heeft ongekend hoge commissies voor de online schaalbare producten die je promoot. De commissies worden direct uitbetaald zonder dat je er omkijken naar hebt. De producten in de catalogus zijn voornamelijk cursussen en e-books. Bekijk hieronder de rondleiding binnen Paypro in deze video:

Plug&Pay

Plug&Pay is een software die met name gericht is op het optimaliseren van je betaalpagina, waardoor je meer verkoopt. Dankzij het slimme ontwerp van de pagina verlies je minder klanten op weg naar de betaling en dus krijg je hogere conversies.

Plug&Pay heeft ook affiliate marketing software, waar verkopers gebruik van kunnen maken om hun verkoop te boosten. Affiliates kunnen de links gebruiken en hieraan verdienen. Lees ook mijn review over de betaalsoftware van Plug&Pay.

Verkopers kunnen unieke registratielinks versturen naar affiliates om zich aan te melden voor het programma met toegang tot de promotiematerialen. Verkopers kunnen ook links op de ‘marketplace’ plaatsen en zo kan iedere affiliate hier gebruik van maken.

affiliate netwerk plug&pay

Daisycon

Een derde affiliate marketing netwerk is Daisycon. Het netwerk is met name actief in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Als affiliate kun je er diensten en producten vinden die je kunt promoten op je website en hier ontvang je een commissie over.

Je kunt je gratis aanmelden en moet bij je registratie je website of sociale media account doorgeven. Je zoekt zelf via een dashboard naar producten om te promoten, waarbij je je aanmeldt voor een zogenaamde campagne. De hoeveelheid clicks worden bijgehouden en je ontvangt de commissie op je Daisycon account. Bekijk mijn video over Daisycon hieronder:

High ticket Affiliate Marketing in Nederland

High Ticket affiliate marketing houdt in dat je producten of diensten met een hogere prijs promoot. Bij affiliate marketing verdien je namelijk een bepaald percentage over het aankoopbedrag en logischerwijs ontvang je meer geld bij een hoger bedrag.

High Ticket affiliate marketing kan ook betekenen dat je een erg hoge commissie krijgt, waardoor je relatief veel verdient per verkocht product. Veel affiliates kiezen ervoor om High Ticket producten en diensten te promoten.

Zo ontvang je een mooi bedrag over enkele verkopen via jouw links en hoef je niet dagelijks meerdere verkopen te realiseren. Let er wel op dat High Ticket affiliate marketing populair is en er op dit vlak meer concurrentie is.

Hoe begin je met Affiliate Marketing?

Nu je weet wat affiliate marketing is en wat affiliate marketing netwerken zijn, is de volgende vraag waarschijnlijk hoe je met affiliate marketing kunt beginnen. Om een succesvolle affiliate marketing website op te zetten, doorloop je verschillende stappen.

In de beginfase kost affiliate marketing redelijk wat tijd en moeite, terwijl je er op dat moment nog niets meer verdient. Zie deze periode als een investering naar een inkomen op latere termijn waar je dan nog weinig voor hoeft te doen. Jacko legt in de video hieronder uit hoe je het beste kan beginnen:

Het onderwerp van je Affiliate Marketing website

Voor je kunt beginnen aan affiliate marketing, is het belangrijk om het onderwerp van je website te bepalen. Kies voor een onderwerp waar je interesse in hebt, zodat het leuker is om aan de website te werken.

Het is belangrijk om voor een specifiek onderwerp te kiezen en daar alle expertise over te bundelen in plaats van een breder onderwerp. Bijvoorbeeld: kies voor elektrische heggenscharen als onderwerp en niet voor tuingereedschap in het algemeen.

Het is belangrijk om te onderzoeken welke affiliate marketing website al bestaan in dezelfde niche. Zorg ervoor dat er niet teveel concurrentie is en dat je website betere informatie biedt dan eventuele concurrentie. Mijn website gaat voornamelijk over online geld verdienen. Een niche waar nu aardig wat concurrentie is.

online geld verdienen

De Affiliate Marketing website en content

Na het kiezen van een onderwerp is het tijd om aan de slag te gaan. De meeste mensen kiezen ervoor om een website of blog op te zetten, maar je kunt ook een kanaal op sociale media opstarten voor affiliate marketing.

Je bouwt je website en werkt aan de content voor op de website. Zorg ervoor dat alle belangrijke informatie over jouw onderwerp te vinden is op je website. Schrijf artikelen waar mensen behoefte aan hebben.

Om bij het voorbeeld van de heggenschaar te blijven: schrijf bijvoorbeeld reviews over specifieke modellen, benoem de tien populairste elektrische heggenscharen van het jaar of zet budgetvriendelijke opties op een rijtje. In deze video hieronder zie je een voorbeeld van een slechte affiliate website:

Search Engine Optimization (SEO)

SEO, oftwel Search Engine Optimization, houdt in dat je uitzoekt welke informatie mensen online zoeken en je content hierop afstemt. Iedereen typt vragen of halve zinnen in Google in om de juiste informatie te vinden.

SEO houdt in dat je uitzoekt welke zoektermen mensen gebruiken en je content zo schrijft dat mensen jouw artikelen en website vinden bij het invullen van die specifieke zoektermen.

Veel mensen klikken op een van de eerste links die ze in Google zien en dus wil je dat jouw website daar verschijnt voor bepaalde zoektermen. SEO is dan ook een belangrijk onderdeel van affiliate marketing wanneer je met een website of blog werkt.

affiliate marketing nederland seo

Het promoten van producten en diensten van derden

Zodra je een website hebt opgezet met daarop de belangrijkste informatie, kun je je aanmelden als affiliate. Je denkt na over de producten of diensten die aansluiten bij je niche en gaat op zoek naar affiliate netwerken die adverteerders in deze hoek hebben.

Veel producten worden via bol.com, Coolbue of Amazon aangeboden en dan kun je je hier als affiliate aanmelden. Ook de andere affiliate netwerken kunnen interessante affiliate links hebben.

Verdiep je goed in de mogelijkheden en meld je bij de relevante netwerken aan. Vervolgens kun je de affiliate links in je website verwerken, waardoor bezoekers nu door kunnen klikken en jij geld kunt gaan verdienen.

het promoten van producten en derden

Je website optimaliseren

Je website is online en je affiliate links zijn geplaatst, wat betekent dat je nu geld kunt verdienen met je affiliate marketing website. Bekijk via de verschillende affiliate marketing netwerken hoe vaak er op je links geklikt wordt en hoe vaak er daadwerkelijk iets gekocht wordt.

Je kunt zien welke pagina’s op je website goed bezocht worden via tools als Google Analytics. Al deze analyses helpen je om uit te vinden welke pagina’s nog wat extra aandacht nodig hebben.

Zo zijn er misschien pagina’s die zelden gelezen worden of pagina’s waarop mensen geen aankopen doen. Probeer deze pagina’s te optimaliseren, om zo meer uit je affiliate marketing website te halen.

website optimaliseren

Ontdek de ‘Affiliate Marketing Revolutie’ van Jacko Meijaard

De cursus ‘Affiliate Marketing Revolutie’ van Jacko Meijnaard leert je hoe je een winstgevende affiliate website op kunt zetten. Je leert om binnen vijf minuten een website online te krijgen zonder technische voorkennis, hoe je meer bezoekers en commissies krijgt en hoe je geld kunt verdienen terwijl je slaapt.

Aan de hand van video’s leer je de verschillende vaardigheden die je nodig hebt om je affiliate website in de lucht te krijgen, net als de informatie om je website te doen groeien. Met affiliate marketing kun je goed verdienen zonder dat je iedere dag urenlang hoeft te werken. Lees ook mijn review over Jacko Meijaard.

Wil jij ook starten met Affiliate Marketing?

Start vandaag nog met promoten van producten met de beste netwerken uit Nederland!

Ja, ik ben benieuwd!
Affiliate Marketing Revolutie
Affiliate Marketing Revolutie

Beoordeling door Simon Tol,

30 sep 2022
5

De Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard kan ik echt iedereen aanraden, mocht je beginnen willen met Affiliate Marketing. Je kan echt binnen een paar dagen of weken al een vast inkomen verdienen online!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *