Bijverdienen naast je baan of studie? Zo doe je dat!

Ontdek de vele manieren om iets extra's te verdienen naast je bijbaan!

Gemiddelde leestijd: 24 minuten

Bijverdienen naast je baan of studie klinkt als een droom, zeker wanneer je dit vanuit huis kunt doen. Je verdient een extra zakcentje om leuke dingen van te doen of om uit te geven aan nieuwe gadgets.

Wat veel mensen niet weten is dat het erg makkelijk is om online geld te verdienen. Er zijn tientallen manieren om wat extra geld te verdienen naast je parttime baan, fulltime baan of studie.

Je leest in dit artikel over de populairste manieren om bij te verdienen: van affiliate marketing tot sociale media en cryptogeld. Daarnaast lees je ook hoe je kunt omgaan met deze bijverdiensten en wanneer je hier wel of geen belasting over moet betalen.

onlinegeldverdienen

De voordelen van online bijverdienen

Online bijverdienen heeft vele voordelen. Uiteraard is bijverdienen altijd een voordeel, omdat je meer geld te besteden hebt, maar online bijverdienen biedt nog enkele extra voordelen.

Voor veel mensen is het lastig om bij te verdienen naast een baan of studie, omdat je bij baantjes gebonden bent aan vaste werktijden. Wanneer je online geld verdient, kun je de werktijden zelf indelen.

Je kunt probleemloos in de avonduren aan de slag of werken met een flexibele planning die je iedere week afstemt op je andere activiteiten. Je kunt werken vanuit huis, waardoor je geen reistijd hebt en geen kosten voor transport hoeft te betalen.

bijverdienen naast je baan

Slimme manieren om online bij te verdienen

Er zijn tientallen manieren waarop je online geld kunt verdienen. Wellicht staan er een aantal manieren in dit artikel waar je al eens van gehoord hebt, zoals online producten verkopen of teksten schrijven. Er zijn echter ook een hoop onbekende manieren waarmee je geld kunt verdienen.

Denk bijvoorbeeld aan cryptocurrency, affiliate marketing en e-commerce. Hieronder worden een aantal manieren uitgelegd waarop je eenvoudig vanuit huis geld kunt verdienen met behulp van je computer en het internet. Ontdek mijn gratis E-book: ‘Slimme manieren om online geld te verdienen’ waarin je meer dan 25 verschillende manieren om online succesvol te kunnen worden.

e-book online geld verdienen
bijverdienen naast baan e-book

Affiliate Marketing

Affiliate marketing is een populaire en relatief nieuwe manier om geld te verdienen. Met dit verdienmodel promoot je producten van andere bedrijven op een website en krijg je een commissie over iedere verkoop.

Je maakt bijvoorbeeld een website over tuingereedschap, waarop je alle informatie over dit onderwerp bundelt. Je meldt je aan als affiliate bij verschillende bedrijven en kunt zo gebruik maken van de speciale links naar hun producten.

Deze links plaats je op je website en bij iedere verkoop via jouw link, ontvang je een bepaald percentage over het verkoopbedrag. Dit percentage ligt vaak rond 3% tot 60%. Ontdek dan ook de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard.

bijverdienen naast baan met affiliate marketing

Bloggen

Een blog opzetten is een andere manier om online geld te verdienen. Je blog heeft een bepaald thema wat mensen interessant vinden en je schrijft artikelen over onderwerpen die hierbij passen.

Door een blog te maken over een onderwerp waar je veel interesse in hebt, kun je van je hobby een manier om bij te verdienen maken. Met je blog kun je op verschillende manieren geld verdienen. Ontdek de cursus ‘Knallende Copywriting’ van Switch Online Marketing en start vandaag nog met het schrijven van content!

Je kunt gebruik maken van affiliate marketing, waarbij je producten aanraadt via affiliate links en een commissie over iedere aankoop verdient. Blogs die goed gelezen worden, worden ook door bedrijven benaderd voor samenwerkingen. Je wordt dan betaald om over een bedrijf of een dienst te schrijven of om links te plaatsen op je website.

Search Engine Optimization (SEO)

Wanneer je geïnteresseerd ben in affiliate marketing of bloggen, is het een goed idee om je ook in Search Engine Optimization (SEO) te verdiepen. SEO is een manier om ervoor te zorgen dat mensen je website kunnen vinden.

Bij vragen over een bepaald onderwerp typen mensen iets in op Google, bijvoorbeeld een volledige vraag of een aantal steekwoorden. Vervolgens krijgen ze een aantal resultaten te zien en klikken ze op een van resultaten die bovenaan op de eerste pagina verschijnen.

Je wilt dus dat jouw website of blog tussen deze resultaten verschijnt. Met SEO zorg je ervoor dat je website beter vindbaar is op Google en je dus meer bezoekers trekt. Ontdek de software ‘Phoenix’ zodat je hoog kan ranken in de zoekmachines.

phoenix software review
bijverdienen naast baan met seo

Social Media

Sociale media zijn niet meer weg te denken en er zijn een hoop mensen die via deze weg geld verdienen. Je kunt bijvoorbeeld geld verdienen via Instagram, YouTube, TikTok en Pinterest.

Deze kanalen kunnen ingezet worden door bedrijven om hun diensten of producten te promoten. Wanneer je kennis hebt over de platformen en de manieren van adverteren en klanten werven, kun je hierover advies geven.

Een andere manier is om een eigen kanaal op YouTube te starten of een pagina op Instagram of TikTok. Met relevante content kun je het aantal volgers snel laten groeien, waardoor je kansen creëert om geld te verdienen via sociale media. Ontdek de Viral Academy van Sophia Meijer en start vandaag nog met een succesvolle TikTok kanaal.

bijverdienen naast baan met social media

Beleggen

Beleggen werd al ver voor de komst van het internet gedaan, maar door het internet is dit een stuk eenvoudiger geworden. Je kunt namelijk vanuit huis beleggen in aandelen, cryptomunten of buitenlandse valuta.

Beleggen kun je doen via een bank, maar ook zelf via een broker. Zo kies je precies hoeveel geld je wilt investeren in aandelen, cryptomunten of buitenlandse valuta. Beleggen kan al met kleine bedragen en je kunt op de lange termijn beleggen of daytraden, waarbij je dagelijks aandelen koopt en verkoopt.

Beleggen vraagt om relatief veel kennis over de financiële markt en brengt meer risico’s met zich mee dan andere vormen van online geld verdienen, omdat je bij beleggen ook geld kunt verliezen. Ontdek de gratis E-book ‘In 10 stappen succesvol beleggen’ hoe je succesvol gaat worden met beleggen in aandelen.

bijverdienen naast baan met beleggen
bijverdienen naast baan met beleggen

E-Commerce

Heb je een idee voor een product en wil je dat graag verkopen? Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Je kunt bijvoorbeeld producten verkopen via een bekend platform zoals Bol.com.

Het voordeel is dat veel mensen naar producten zoeken op deze website en er dus een grotere kans is dat iemand je producten koopt. Het nadeel is dat je een deel van de winst moet afstaan aan Bol.com.

Een andere optie is om een eigen webshop te starten, waarbij je alle winst zelf kunt houden, maar waarbij het moeilijker is om klanten te trekken. Ontdek de gratis Bol.com Kickstart cursus van Andy de Wit. Leer hoe je producten gaat verkopen op bol.com

bijverdienen naast baan met ecommerce
bijverdienen naast baan met ecommerce

Search Engine Advertising (SEA)

Naast je vaste baan of studie kun je online geld verdienen met online adverteren. Je kunt bedrijven helpen om campagnes op te zetten om hun zichtbaarheid te vergroten en om zo meer producten te verkopen.

Er zijn verschillende cursussen die je kunt volgen om kennis op te doen, waarna je eenvoudig online aan de slag kunt met online marketing. Je kunt online marketing toepassen voor andere bedrijven, maar het is ook handig in combinatie met andere online verdienmodellen.

Wanneer je bijvoorbeeld producten verkoopt, kun je digitale marketing inzetten om je webshop zichtbaarder te maken. Hetzelfde geldt voor affiliate websites, blogs en accounts op sociale media. Ontdek de gratis E-book ‘Leren domineren in Google’ van Rockwise Academy.

bijverdienen naast baan met sea

(online) Coaching

Wanneer je geld wilt verdienen naast je vaste baan, kun je denken aan coaching. Voor je baan heb je al bepaalde vaardigheden en kennis nodig en dit kun je inzetten om bij te verdienen. Je kunt mensen coachen op bepaalde vlakken.

Heb je veel kennis op het gebied van economie en ondernemen? Dan kun je als coach voor beginnende ondernemers bijverdienen. Werk je als diëtist of voedingsdeskundige?

Dan kun je deze kennis inzetten als coach. Coaching kun je vaak al doen met bestaande kennis, maar je kunt er ook voor kiezen om cursussen te doen en daarna te gaan coachen. Heb jij nog eventuele kennis nog nodig? Ontdek dan de coachingscursus van Tibor.nl

bijverdienen naast baan met coaching

Teksten schrijven

Veel bedrijven hebben teksten nodig. Dit kunnen beschrijvingen van producten zijn, berichten voor op sociale media of pakkende teksten voor op de website. De vele websites die gevuld moeten worden met informatie vragen om goede teksten.

Wanneer je een goede schrijver bent en de Nederlandse taal goed beheerst, kun je bijverdienen als tekstschrijver. Je kunt je bijvoorbeeld aanmelden bij een marketingbedrijf, waardoor je opdrachten via de mail toegestuurd krijgt.

Je kunt ook zelfstandig aan de slag gaan. Zo verdien je meer geld, maar moet je wel zelf je klanten werven, wat tijd kost en niet altijd makkelijk is. Ontdek de cursus ‘Knallende Copywriting’ van Switch Online Marketing, en leer hoe je succesvolle teksten kunt gaan schrijven.

bijverdienen naast baan met tekstschrijven

Enquêtes invullen

Voor onderzoeken hebben bedrijven informatie nodig van klanten of burgers in het algemeen. Tegenwoordig zijn er een hoop enquêtes en is het lastig om mensen te vinden die deze in willen vullen.

Daarom staat er in veel gevallen een vergoeding tegenover het invullen van de enquête. Dit kan een cadeaubon of kortingscode zijn, maar er zijn ook platformen waar je enquêtes in kunt vullen tegen betaling.

Door een paar simpele vragen vanuit huis in te vullen, kun je dus geld bij verdienen. Je vult enquêtes in je eigen tijd in en kunt wekelijks indelen hoeveel tijd je hiervoor hebt.

Hoe snel kan ik geld verdienen?

Waar je bij het vinden van een offline bijbaan vaak uitgebreid moet solliciteren, op gesprek moet komen en vervolgens moet wachten tot je kunt beginnen, kun je online vaak sneller aan de slag.

Afhankelijk van het verdienmodel dat je kiest, kun je zelfs direct aan de slag. Je kunt direct een blog of affiliate website starten of een account bij een broker aanmaken. Ontdek mijn gratis E-book: ‘Slimme manieren om online geld te verdienen’ en kies een van de succesvolle manieren om meet te beginnen!

Andere dingen, zoals het opzetten van een digitaal marketing bureau of het vinden van werk als tekstschrijver, kosten iets meer tijd. Let er bij online bijverdienen ook op dat je soms direct aan de slag kunt met een project, maar dat het nog enige tijd duurt voordat je er iets aan verdient.

e-book online geld verdienen
hoe snel kan ik geld verdienen

Is online verdienen betrouwbaar?

Online geld verdienen klinkt spannend voor veel mensen. Hoe weet je dat je het geld echt krijgt en hoe weet je zeker dat een platform betrouwbaar is? Online bijverdienen kan risico’s met zich meebrengen, maar met het juiste onderzoek vooraf beperk je deze risico’s ontzettend.

Kies voor betrouwbare platformen die al enige bekendheid hebben of waarvan de beoordelingen goed zijn. Je kunt eventueel contact opnemen met andere online verdieners die al ervaring hebben en vragen hoe zij betrouwbare platformen gevonden hebben. Goed onderzoek doen kan teleurstellingen voorkomen.

bijverdienen naast baan betrouwbaar?

Hoeveel mag je bijverdienen naast je baan of studie?

Je bent op zoek naar een manier om geld bij te verdienen naast je baan of studie, maar voor je hieraan begint is het goed om te weten hoeveel je mag bijverdienen in specifieke situaties.

Mag je als student onbeperkt geld verdienen? En hoe zit het met bijverdiensten naast je baan? In principe zijn bijverdiensten in de meeste situaties toegestaan, maar je moet hier op de juiste manier mee omgaan.

Dit betekent dat je bepaalde bedragen moet doorgeven bij de belastingdienst en hier dan ook belasting over moet betalen. Hieronder wordt uitgelegd hoe het zit met bijverdiensten in specifieke situaties.

Bijverdienen als student: dit is de grens

Studenten die willen bijverdienen zijn in sommige gevallen aan regels gebonden. Er geldt een bijverdiengrens voor studenten in twee specifieke situaties.

Studenten die een mbo-opleiding volgen en een beurs, lening of reisproduct ontvangen, zijn gebonden aan de bijverdiengrens. Hetzelfde geldt voor studenten op het hbo en de universiteit die nog onder het oude stelsel van studiefinanciering vallen. 

Kan ik belastingvrij bijverdienen naast mijn full-time baan?

Naast een fulltime of parttime baan mag je geld bijverdienen met andere werkzaamheden. Voor werkenden is er geen bijverdiengrens van toepassing. Je kunt dus zoveel geld bijverdienen met online activiteiten als je zelf wilt, maar zult hier waarschijnlijk wel belasting over moeten betalen.

Jaarlijks mag je zo’n €8700 belastingvrij verdienen. Dit klinkt als een flink bedrag om belastingvrij bij te verdienen, maar het is iets gecompliceerder dan dat.

Voor de belastingdienst moet je namelijk je inkomen van je baan en je bijverdiensten optellen. Als het totaalinkomen onder €8700 ligt, betaal je onder de streep geen belasting.

Kan ik dus zwart of extra geld bijverdienen naast een baan?

Extra geld bijverdienen naast je baan is dus mogelijk, maar je moet rekening houden met de belasting die je hierover moet betalen. In Nederland betaal je ten minste 37,07% belasting over je inkomen wanneer je jaarlijks meer dan €8700 verdient.

Er zijn manieren om de belasting omlaag te brengen, namelijk bepaalde aftrekposten waar je gebruik van kunt maken. Voorbeelden hiervan zijn partneralimentatie, lijfrente en reisaftrek.

Wanneer een van deze aftrekposten van toepassing is, kun je dit van je inkomen aftrekken, waardoor je in sommige gevallen weer onder de grens van €8700 terecht komt.

zwart of extra geld verdienen naast bijbaan
Belastingdienst, helaas hoort het erbij…

Wil je bijverdienen naast je baan? Ontdek dan mijn E-book: ‘Slimme manieren om online geld te verdienen’

Voor meer informatie over bijverdienen naast je baan kun je mijn E-book ‘Slimme manieren om online geld te verdienen’ lezen. In dit boek worden de manieren om bij te verdienen die in dit artikel staan verder uitgediept en leer je hoe je hiermee aan de slag kunt gaan.

Je komt dus een hoop manieren tegen die in dit artikel nog niet beschreven zijn en die je kunnen helpen om een online inkomen te creëren. In mijn E-book ontdek je de beste mogelijkheden voor jou specifieke situatie!

e-book online geld verdienen

Wil jij ook iets extra’s verdienen naast je bijbaan?

Schrijf je gratis in en ontvang gratis het E-book ‘Slimme manieren om online geld te verdienen’

Ja, ik wil die gratis E-Book!
'Slimme manieren om online geld te verdienen'
'Slimme manieren om online geld te verdienen'

Beoordeling door Simon Tol,

13 jan 2023
5

In dit gratis E-book vind je de beste online cursussen om naast je (full-time) baan om iets extra’s te verdienen. Zonder dat je een diploma of ervaring nodig hebt.

 

Ik heb voor jouw als bezoeker de beste online cursussen uitgezocht voor je, zodat je direct aan de slag kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *