Coinbase Review

Is deze platform wel zo goed?

Gemiddelde leestijd: 18 minuten

Tegenwoordig kiezen steeds meer beleggers ervoor om geld in cryptocurrency te investeren.

Dit wordt steeds populairder aangezien de cryptomunten een steeds interessantere koers krijgen, waardoor je er een prachtig rendement op kunt behalen.

Aangezien crypto’s allemaal online bestaan, kun je op verschillende websites en apps terecht om ze te kopen. Dit keer staat broker Coinbase centraal.

In deze review lees je wat Coinbase is. Hoe het precies werkt? Uit welke coins je kunt kiezen? Wat de fees en kosten zijn?

Hoe je geld van je Coinbase account naar je bankrekening of PayPal kunt overmaken? Hoe je kunt inloggen? Hoe de app werkt en of Coinbase betrouwbaar is.

Wat is Coinbase?

Coinbase is naast een virtuele portemonnee voor je cryptomunten ook een broker. Dit houdt in dat je via hun website of app nieuwe cryptomunten kunt aanschaffen en verkopen.

Coinbase is in Amerika door Brian Armstrong opgericht in 2012 en is vandaag de dag één van de grootste spelers binnen de cryptomarkt.

Ze zijn actief in 102 verschillende landen, waaronder Nederland. Hierdoor kun je de website en de app volledig in het Nederlands gebruiken, wat de gebruiksvriendelijkheid enorm bevordert.

Een belangrijk voordeel van Coinbase is dat je op één platform een wallet kunt bijhouden, nieuwe cryptomunten kunt aanschaffen en vervolgens ook weer kunt verkopen.

Dit maakt van Coinbase een alles-in-één platform, waardoor je niet met een aparte wallet en broker hoeft te werken.

Daarnaast wordt je online wallet erg goed beveiligd en ben je verzekerd bij Coinbase. Wanneer jij je als beginner in de wereld van crypto’s gaat verdiepen, kom je Coinbase meerdere keren tegen en zal je vanzelf merken dat het een grote naam is binnen de wereld van cryptocurrency.

wat is coinbase?

Hoe werkt Coinbase?

Wanneer je een account hebt aangemaakt, je identiteit hebt geverifieerd en je een betaalmethode hebt ingesteld, kun je met Coinbase aan de slag. Er is een menu voor coins kopen en verkopen. Wanneer je hierop drukt, kun je uit één van de coins kiezen die Coinbase voor je in de aanbieding heeft.

Je ziet uit welke coins je kunt kiezen en ook hoeveel geld ze kosten. Zorg er altijd voor dat je alleen geld uitgeeft wat je hebt, op die manier kun je niet voor vervelende financiële verrassingen komen te staan.

Het mooie aan Coinbase is, dat er een interne wallet bij zit. Je kunt alle munten die je koopt dus ook in je Coinbase account op de wallet zetten. Gebruik je liever een andere wallet? Dan kun je de crypto’s makkelijk met je externe wallet delen. Je kunt coins verzenden door naar je account te gaan en op verzenden te drukken.

Wanneer je ervoor kiest om crypto’s te verkopen, kun je dit ook in het menu kopen en verkopen doen. Je ziet een overzicht terug van welke coins je in jouw bezit hebt. Kies welke coin of hoeveel je wil verkopen en Coinbase maakt het geld binnen een aantal werkdagen naar je persoonlijke bankrekening over.

Bekijk hieronder hoe je een Coinbase account aanmaakt op het platform:

Uit welke Coinbase coins kun je kiezen?

Coinbase biedt je de mogelijkheid om uit een aantal verschillende cryptomunten te kiezen. Het gaat wel om een selectie van de meest bekende cryptocurrency, namelijk de Bitcoin, Ethereum en Litecoin.

Kenners verwachten dat Coinbase in de toekomst nog veel meer verschillende soorten coins zal aanbieden op hun platform.

Verder hanteert Coinbase voor iedere coin een vaste prijs. Op die manier weet je precies hoeveel geld je nodig hebt om bepaalde coins te kopen.

Hiermee vergaart Coinbase een unieke positie, omdat het zich anders opstelt dan wanneer er een exchange zou plaatsvinden.

Je kunt direct een coin kopen die je op het oog hebt en je bent op die manier minder afhankelijk van vraag en aanbod.

uit welke coinbase coins kun je kiezen?

Waar komen de kosten bij Coinbase op neer en wat zijn de Fees?

Doordat Coinbase zo een grote speler is en je een vaste prijs voor crypto’s betaald, komen de kosten hoger uit dan bij andere brokers. Je betaalt bij Coinbase minstens 1,49% per transactie.

Het doel voor mensen die in crypto’s beleggen is om in korte tijd zoveel mogelijk geld te verdienen en zo min mogelijk geld te verliezen. Wanneer je ervoor kiest om aankopen via je creditcard te verwerken, dien je zelfs een fee van 3,99%.

Wil je liever geen creditcard gebruiken aangezien de fee daar best hoog voor is? Dan kun je ook voor een bankoverschrijving kiezen. Dit is geheel gratis maar dan duurt het wel een aantal werkdagen voor je het geld op je account hebt staan.

Dit maakt snel handelen bijna onmogelijk, vandaar dat veel mensen uiteindelijk toch voor real-time creditcardbetalingen kiezen. Wanneer je geld van je Coinbase account naar je eigen bankrekening wil overmaken, dien je €0,15 cent te betalen. Dit valt erg mee en dit zijn de kosten dan ook zeker niet.

Houd er ook rekening mee dat er een fee geldt voor het overmaken van kleine bedragen. Op die manier wil Coinbase voorkomen dat mensen telkens kleine bedragen overmaken of opnemen.

De fee geld tot bedragen van 200 dollar. Als je daarboven komt, hoef je die fee niet te betalen. Je kunt bij Coinbase geen gebruikmaken van iDeal, PayPal behoort wel tot de opties.

Tussendoor deze review: Ook wel eens gehoord van Bitvavo? Is een Nederlandse crypto platform. Lees mijn uitgebreide review over Bitvavo op deze pagina.

Ook mag ik namens elke bezoeker een welkomstbonus van maar liefst €1000,- geven. Benieuwd? Check dan deze pagina.

Hoe maak je geld over van Coinbase naar je bankrekening of Paypal?

Zie je dat een aantal coins het erg goed doen en wil je deze coins omwisselen in euro’s die naar je bankrekening of PayPal worden overgemaakt? Dan kun je ervoor kiezen om die coins te verkopen.

Kies hoeveel en welke coin je wil verkopen. Je kunt alleen coins verkopen als je een bankrekening aan je account hebt gekoppeld en geverifieerd. Coinbase ontvangt je verzoek tot verkoop en stort het geld in euro’s binnen een aantal werkdagen op je rekening.

Wanneer je de Coinbase wallet gebruikt, hoef je de coins niet eerst naar een ontvangadres te sturen. Je wallet en Coinbase account zijn met elkaar verbonden, waardoor de uitbetaling vaak niet lang op zich laat wachten.

coinbase paypal

Instructies over Inloggen op Coinbase

Ga eerst naar de website of app van Coinbase toe om een account aan te maken. Je kunt je gratis bij hen registreren. Volg het stappenplan en vul al je gegevens in. Wanneer je alles hebt ingevuld, krijg je een mail met een bevestigingslink.

Zorg ervoor dat je verifieert dat je een account hebt aangemaakt, doe je dit niet, dan kun je nog niet inloggen op de Coinbase website of app.

Om je account correct te verifiëren dien je een foto van je identiteitskaart, je rijbewijs of paspoort naar Coinbase toe te sturen of te uploaden in je account.

Het kost daarna een paar minuten voor je een bericht krijgt of je succesvol geverifieerd bent.
Wanneer je account is geactiveerd en geverifieerd, dien je alleen nog een betaalmethode in te stellen.

Je kunt kiezen uit bankoverschrijvingen of betalen met je creditcard. Heb je de betaalmethode uitgekozen en ingesteld? Super, dan is je account nu volledig klaar voor gebruik. Je kunt direct je eerste cryptomunten kopen.

coinbase inloggen
Ga naar de inlogpagina van ‘Coinbase’

De Coinbase App

De Coinbase app zorgt ervoor dat je altijd en overal bij je account en coins terecht kunt. Je smartphone is vandaag de dag bijna niet meer uit je leven weg te denken. Vandaar dat het wel zo makkelijk is om de Coinbase app zo nu en dan eens te bekijken.

De app bewaart alle crypto’s die je in je wallet hebt. Je kunt bij de kluis en met één druk op de knop kun je ook alle transactiegegevens inzien.

Daarnaast kun je coins van en naar vrienden verzenden en kun je met andere verkopers samenwerken binnen de app.

De app biedt je alle mogelijkheden die je via de website ook hebt, alleen dan in een compactere versie die speciaal voor smartphones is ontwikkeld.

Je kunt er ook via je smartphone nieuwe munten mee kopen en verkopen. Je dient wel eerst een account aan te maken voor je de app in gebruik kunt nemen.

coinbase app
Ga naar de Coinbase app

Is Coinbase Betrouwbaar?

Aangezien Coinbase één van de grootste bedrijven in de cryptocurrency branche is, kun je er eigenlijk al vanuit gaan dat het een betrouwbare partij is. Online gaat er meer dan 7 miljard euro aan cryptovaluta in Coinbase om en telt het bedrijf meer dan 8 miljoen gebruikers.

Verder is Coinbase niet eerder gehackt en stoppen zij veel moeite en geld in het beveiligen van hun platform en de wallets van alle Coinbase klanten. Verder werken er meer dan 1000 personen bij Coinbase en zijn ze in 102 landen ter wereld actief.

Er is een select groepje experts werkzaam, wat mondiaal voor succes en veilig kunnen beleggen zorgt.
Aangezien het bedrijf zo groot en populair is, hebben ze wel wat problemen met hun klantenservice.

Ten eerste hebben ze geen Nederlandstalige klantenservice en zal je al het contact met hen dus in het Engels moeten doen. Ze kunnen alle aanvragen soms niet aan, waardoor je langer op een antwoord of meer informatie moet wachten dan je in eerste instantie zou denken.

Dit kan vervelend zijn, maar weet in ieder geval dat je geld en je crypto’s veilig zijn wanneer je voor deze partij kiest. 

coinbase betrouwbaar

Coinbase Ervaringen

Ik heb 3 klantervaringen gepakt van Trustpilot.nl. De ervaringen zijn verdeeld tot zeer goed tot uitermate slecht!

coinbase ervaringen
De meeste mensen vinden het een slechte platform!

‘Conversie gedaan binnen eigen wallet van bitcoin naar ethereum, geld gewoon verdwenen. Geen reactie mogelijk want hun helpcentrum werkt niet. Geen support case nummer dus mogelijk!!!”

coinbase ervaringen

”Mijn account is na veiligheidsissues geblokkeerd. Was gewoon te snel de wallet na 1,5 jr weer te openen. Hoe dan ook, al weken wacht ik op een reactie van hun klanten service.


Ik baal er enorm van, ze staan zo hoog aangeschreven, snap er werkelijk niks van.
Ik neem aan dat het nu vooral druk is en dat ze met hun mensen en middelen de enorme populariteit niet bij kunnen houden.”

coinbase ervaringen

”Sinds een aantal maanden actief op Coinbase en niets dan lof. Mij lukte het inschrijven zonder problemen. Inderdaad moet je verificatie zeer precies (wat ik een hele goede zaak vind als je met geld gaat handelen). Daarna is het een beetje uitproberen hoe het werkt.

Als je het eenmaal doorhebt en echt dagelijks trade is dit een heerlijke broker. Alles is overzichtelijk en je kan er ook veel manuals voor vinden. Een aantal keren begreep ik iets niet en heb dit netjes per email gevraagd en duurde nog geen 24uur voordat ik een passend antwoord had.

Ik ben van mening dat dit niet voor iedereen gemaakt is en dat je je eerst moet inlezen voordat je gaat traden. Je kan veel kwijtraken als je niet goed handelt, hetzelfde als met aandelen. Kortom voor mij een hele prettige trading site waar ik dagelijks met veel plezier aan de slag ga.”

coinbase ervaringen

Mijn ervaring met Coinbase

Coinbase is een van de grootste crypto exchange broker van de wereld. Maar als ik het vergelijken mag met Binance of Bitvavo (waar ik dus me crypto koop) zijn ze in de diversiteit en service niet voldoende. Je moet ook lang wachten op antwoord als je ergens vastzit.

Ik zou me geld inzetten op Bitvavo of Binance. Nogmaals, lees mijn uitgebreide review over Bitvavo.

Ben je nog nieuw in Crypto en zou je graag meer trainingen willen volgen hoe en wanneer je de beste cryptomunten kunt gaan kopen? Check dan de gratis training van de Crypto Masterclass van Derek Westra & Patrick Suiker

coinmerce review

Wil jij ook geld verdienen met Crypto?

Schrijf je in voor de Gratis online Bitcoin Training + Ontvang 3 Gratis E-Books

Ja, ik ben benieuwd!
Coinbase
Coinbase

Beoordeling door Simon Tol,

26 mei 2021
3

Coinbase is een van de grootste crypto exchange van de wereld. Maar qua diversiteit en service niet echt voldoende!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *