Domeinnamen registreren

Gemiddelde leestijd: 17 minuten

Start jij je avontuur als (online) ondernemer? Dan is het belangrijk dat je allereerst domeinnamen registreren gaat en een website voor je bedrijf bouwt. Een website kan worden gezien als het virtuele visitekaartje van je bedrijf. Het is belangrijk dat je een duidelijke en pakkende domeinnaam voor je website laat registreren.

In deze review lees je op welke manier je dat kunt doen. Je komt erachter wat een domeinnaam is, waar je op dient te letten als je er eentje kiest en je maakt kennis met Cloud86 als webhosting.

Dit is één van Nederlands meest populaire en snelle webhosts, die je kan ondersteunen om je website optimaal in te richten en altijd online te houden voor je bezoekers.

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is een unieke naam die wordt gebruikt om een website of een online webshop, blog etc. te identificeren. Je kunt een domeinnaam het beste zien als het woonadres van je website op het internet. Het is belangrijk om een goede domeinnaam te hebben, omdat dit het eerste is wat mensen zien en onthouden wanneer ze je website bezoeken.

Domeinnamen bestaan uit twee delen: de naam en de extensie. De naam is het woord dat je kiest voor je website, zoals bijvoorbeeld “mijnbedrijf”. De extensie is het gedeelte dat volgt op de naam, zoals “.com” of “.nl”. Er zijn verschillende extensies beschikbaar, zoals .com, .nl, .org en .net. Niet elke extensie is even bekend, dus pas hier mee op om je vindbaarheid niet in de weg te zitten.

Het kiezen van een goede domeinnaam is belangrijk voor de branding en herkenbaarheid van je website. Het dient makkelijk te onthouden en te spellen zijn voor je websitebezoekers.

Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met zoekmachineoptimalisatie (SEO). Een goede domeinnaam kan bijdragen aan een betere vindbaarheid in zoekmachines zoals Google.

Als je een domeinnaam hebt gekozen, dien je deze te registreren bij een registrar, ook wel webhost genoemd. Dit is een bedrijf dat domeinnamen verkoopt en beheert. Je betaalt jaarlijks een bedrag om je domeinnaam te behouden en te gebruiken voor je website.

wat is een domeinnaam?

Wat is handig als je een domeinnaam registreert?

Bij het registreren van een domeinnaam zijn er verschillende zaken waar je op dient te letten om ervoor te zorgen dat je een goede en effectieve domeinnaam kiest. Hier lees je een paar handige tips terug. Een goede domeinnaam is simpel, pakkend en uniek. Vermijd het gebruik van lange of moeilijk uit te spreken woorden.

Kies een naam die de essentie van je website of bedrijf weerspiegelt. Houd rekening met zoekmachineoptimalisatie (SEO). Gebruik zoekwoorden in je domeinnaam die relevant zijn voor je website of bedrijf. Hiermee vergroot je de kans dat je website hoger scoort in zoekmachines en dus ook makkelijker en sneller te vinden is.

Kies daarnaast een geschikte extensie. Naast de populaire .com-, .org-, en .net-extensies, zijn er ook veel andere extensies beschikbaar. Kies een extensie die bij je website en je specifieke doelgroep past. Wanneer je een geschikte domeinnaam hebt gevonden of bedacht, is het belangrijk om voor een betrouwbare webhost te kiezen.

Kijk eerst naar de prijs, maar vooral ook naar de reputatie van de registrar. Kies een webhost die je een uitstekende klantenservice biedt en die vooral makkelijk te gebruiken is. Controleer ook altijd even de voorwaarden en regels van de webhost.

Sommige registrars hebben beperkingen of vereisten voor het registreren van domeinnamen. Hieronder kom je erachter waarom Cloud86 een goede keuze is op het moment dat jij je website live wil zetten.

Ontdek Cloud86!

Kom meer te weten over Cloud86, de meest betrouwbare hostingprovider van Nederland

Cloud86 is opgericht in 2011 door een groep ervaren professionals met een passie voor hosting en technologie. Het bedrijf heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd als een betrouwbare hostingprovider in Nederland en ver daarbuiten.

Cloud86 maakt gebruik van moderne en krachtige servertechnologie en biedt je een uitstekende klantenservice. Het bedrijf staat bekend om haar snelle en betrouwbare hostingoplossingen, die worden ondersteund door een team van technische experts die altijd beschikbaar zijn om te helpen bij eventuele problemen.

Daarnaast hecht Cloud86 veel waarde aan beveiliging en privacy. Ze voldoen namelijk aan de hoogste normen op het gebied van data- en informatiebeveiliging. Dit maakt Cloud86 een veilige en betrouwbare keuze voor hostingdiensten. Lees mijn uitgebreide review over Cloud86 op deze pagina.

cloud86 review
cloud86 kortingspagina


Ontdek hoe je goedkoop een domeinnaam registreert bij Cloud86!

Bij Cloud86 kun je voordelig een domeinnaam registreren. Dit kun je doen door naar de website van Cloud86 te gaan en de gewenste domeinnaam te zoeken in de domeinnaamchecker.

Als de domeinnaam beschikbaar is, kun je deze registreren voor een aantrekkelijke prijs. Cloud86 biedt verschillende extensies aan. Naast de standaard extensies biedt Cloud86 ook nieuwe en exotische extensies aan, zoals .shop en .xyz.

Bij het registreren van een domeinnaam bij Cloud86 zijn er ook verschillende extra functies beschikbaar. Zo kun je kiezen voor DNS-beheer, waarmee je de DNS-records van de domeinnaam kunt beheren. Daarnaast kun je kiezen voor e-mailhosting, waarmee je professionele e-mailadressen kunt aanmaken met de domeinnaam.

Als je meerdere domeinnamen wilt registreren, biedt Cloud86 ook bulkregistratie aan, waarmee je meerdere domeinnamen tegelijk kunt registreren voor een voordelige prijs. Dit maakt van Cloud86 een aantrekkelijke optie! Bekijk welke extensies allemaal beschikbaar zijn.

goedkope domeinnamen registreren

Hoeveel kost het om een domeinnaam te registreren bij Cloud86?

Bij Cloud86 kun je uit drie verschillende webhostingpakketten kiezen, waar je allemaal een andere maandelijkse prijs voor betaald. Het webhosting Start-pakket is verkrijgbaar vanaf €1,95 euro per maand. Je hebt dan 5 GB SSD opslag tot je beschikking.

Dit is het goedkoopste pakket en past vooral bij kleine ondernemers, die veel zelf willen regelen en alleen basisondersteuning bij hun website verwachten. Dit past goed bij kleine websites. Wil je meerdere websites hosten en is het je droom om door te groeien?

Dan kun je beter voor het webhosting Medium-pakket kiezen. Dit pakket heb je vanaf €2,95 euro per maand. Je krijgt dan 50 GB SSD opslag en je kunt er maximaal 10 websites en 50-emailadressen op kwijt.

Heb je liever toegang tot onbeperkt dataverkeer, wil je een onbeperkt aantal websites en mailadressen aanmaken voor je bedrijf? Dan kun je het beste voor het webhosting Unlimited-pakket kiezen. Dit pakket sluit je af vanaf €5,95 euro per maand. Je hebt dan toegang tot 100 GB SSD opslag. En je hebt uiteraard ook toegang tot premium support. Bekijk altijd de laatste prijzen vanaf hier.

Kan ik bij een domeinnaam checken of die vrij is?

Ja, je kunt controleren of een domeinnaam vrij is. Dit is een belangrijke stap om te zetten voordat je een domeinnaam registreert, omdat het voorkomt dat je een domeinnaam registreert die al in gebruik is door iemand anders. Dit kan leiden tot conflicten en juridische problemen.

Er zijn verschillende tools beschikbaar waarmee je de beschikbaarheid van een domeinnaam kunt controleren. De meeste webhosts bieden een zoekfunctie op hun website waar je domeinnamen kunt zoeken en controleren op beschikbaarheid. Er zijn ook externe tools beschikbaar, zoals WHOIS en DNS-lookup-tools, die je kunt gebruiken om de beschikbaarheid van domeinnamen te controleren.

Om te controleren of een domeinnaam vrij is, typ je de gewenste domeinnaam in het zoekveld van de domeinnaamchecker. Vervolgens geeft de tool aan of de domeinnaam beschikbaar is of niet. Als de domeinnaam niet beschikbaar is, kun je proberen variaties te gebruiken of een andere domeinnaam te kiezen. Het controleren van de beschikbaarheid van een domeinnaam is een belangrijke stap om te zetten om van jouw website een succes te maken. Check of je domeinnaam beschikbaar is:

Ik wil een domeinnaam voordelig aanvragen

Als je op een voordelige manier een domeinnaam wilt aanvragen, kun je het beste beginnen met het vergelijken van de prijzen van verschillende webhosts. Zoek naar gerenommeerde registrars en vergelijk de prijzen en functies van de verschillende partijen om de beste deal te vinden.

Let hierbij niet alleen op de prijs, maar ook op zaken als klantenservice, gebruiksgemak en extra functies. Daarnaast kun je ook zoeken naar kortingscodes of aanbiedingen die worden aangeboden door webhosts. Sommige aanbieders bieden kortingen aan voor nieuwe klanten of bij het registreren van meerdere domeinnamen.

Het is belangrijk om op te merken dat de goedkoopste optie niet altijd de beste optie is. Het is belangrijk om een betrouwbare webhost te kiezen die goede klantenservice biedt en een goede reputatie heeft, zodat je weet dat je met een betrouwbare partij in zee gaat.

Domeinnaam laten verhuizen naar Cloud86

Als je je domeinnaam wilt verhuizen naar Cloud86, zijn er een paar stappen die je dient te doorlopen om dit te regelen. Ten eerste dien je te controleren of je huidige webhost toestaat dat jij je domeinnaam verhuist naar een andere provider. Dit is meestal geen probleem, maar het is toch belangrijk om dit te controleren voordat je verder gaat.

Vervolgens dien je een verhuisverzoek in te dienen bij Cloud86. Dit kan meestal online worden gedaan via het klantenportaal. Bij het verhuisverzoek is het belangrijk dat je de autorisatiecode van je domeinnaam meestuurt. Deze code kan worden verkregen bij je huidige webhost. Vergeet ook niet om de huidige contactgegevens van de domeinnaamhouder en de technische contactpersoon aan te leveren bij Cloud86.

Na het indienen van het verhuisverzoek zal Cloud86 de verhuizing starten. Tijdens het verhuisproces zal je huidige webhost een e-mail sturen naar de domeinnaamhouder en de technische contactpersoon om te bevestigen dat ze akkoord gaan met de verhuizing.

Als de verhuizing is voltooid, dien je ervoor te zorgen dat je de DNS-instellingen bijwerkt om ervoor te zorgen dat je website en e-mail blijven werken. Mocht het nodig zijn, kun je hiervoor om hulp vragen aan de supportafdeling van Cloud86.

Als laatste is het belangrijk om te onthouden dat de verhuizing van een domeinnaam even kan duren. Het kan een paar dagen tot een paar weken duren voordat de verhuizing is voltooid en je website weer volledig operationeel is bij je nieuwe webhost. Houd hier dus vooral rekening mee in je bedrijfsvoering. Lanceer bijvoorbeeld geen nieuwe producten of acties als je website nog niet in de lucht is. Neem contact op met Cloud86 wat de mogelijkheden allemaal zijn.

Ik wil mijn domeinnaam laten doorlinken

Als je je domeinnaam wilt doorlinken, betekent dit dat je de domeinnaam wilt laten verwijzen naar een andere website. Dit kan een logische keuze zijn in verschillende situaties, bijvoorbeeld wanneer je meerdere domeinnamen hebt en wilt dat deze allemaal naar dezelfde website verwijzen.

Het kan ook handig zijn wanneer je een speciale actie of aanbieding hebt die je wilt promoten via een aparte domeinnaam. Om je domeinnaam door te linken, dien je de DNS-instellingen van de domeinnaam aan te passen.

Dit kan meestal geregeld worden via het klantenportaal van je webhost. Bij het instellen van de DNS-instellingen dien je een A-record of CNAME-record toe te voegen, die verwijst naar de URL van de website waarnaar je wenst door te linken.

Een belangrijk voordeel van het doorlinken van je domeinnaam is dat het de naamsbekendheid van je website kan vergroten. Mensen die je domeinnaam intypen in de adresbalk van hun browser, worden automatisch doorgestuurd naar je website, zelfs als ze het adres niet volledig kennen of verkeerd intypen.

Dit kan ook helpen om je website beter vindbaar te maken in zoekmachines. Het doorlinken van je domeinnaam helpt je bij het opbouwen van je merkidentiteit en het verhogen van de herkenbaarheid van je merk.

Door verschillende domeinnamen door te linken naar je hoofdwebsite, kun je ervoor zorgen dat mensen je merknaam beter onthouden en ze je online makkelijker terugvinden.

Wat biedt Cloud86 allemaal aan?

Cloud86 biedt verschillende voordelen als je deze partij als jouw webhost kiest. Ten eerste biedt Cloud86 betrouwbare hostingoplossingen met hoge beschikbaarheid, snelle laadtijden en een uptime-garantie van maar liefst 99,9%.

Dit zorgt ervoor dat je website altijd bereikbaar is en snel laadt, wat essentieel is voor een goede gebruikerservaring. Daarnaast biedt Cloud86 verschillende hostingpakketten aan. Denk hierbij aan VPS, shared hosting en dedicated hosting, die kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van je website en bedrijf. Hierdoor betaal je alléén voor wat je nodig hebt en kun je makkelijk opschalen of afschalen als dat nodig blijkt.

Cloud86 biedt ook krachtige beveiligingsoplossingen om je website te beschermen tegen hacking, malware en andere vervelende bedreigingen. Hierbij kan je denken aan firewalls, antivirus- en antispamfilters en regelmatige back-ups.

Daarnaast biedt Cloud86 uitstekende klantenservice en ondersteuning. Er is altijd een team van experts beschikbaar om je te helpen met eventuele vragen of problemen en je kunt 24/7 contact opnemen via verschillende kanalen, waaronder live chat, e-mail en telefoon.

cloud86 review

Wil jij voordelig een domeinnaam registreren?

Ontdek Cloud86 en profiteer van de vele voordelen en kortingen op de pakketten van Cloud86!

Ja, ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *