Geld verdienen met NFT’s

Wat is het en hoe werkt NFT eigenlijk?

Gemiddelde leestijd: 11 minuten

De nieuwsberichten over de verkoop van digitale kunst zijn je de afgelopen tijd vast niet ontgaan. Geld verdienen met NFT’s betekent een nieuwe stap in de crypto- en blockchainwereld.

NFT’s maken het mogelijk nu ook aan digitale kunst- en verzamelobjecten een prijskaartje te hangen. Zo kan het niet meer gratis oneindig gedeeld en gekopieerd worden.

Een stukje digitaal erfgoed kan zo ineens miljoenen waard worden. NFT’s bestaan al langer, maar namen in 2021 een enorme vlucht. Een NFT kun je maken van alles wat digitaal is: liedjes, memes, foto’s, video’s, twitterberichten en meer. 

Wat is een NFT en waar staat de afkorting voor?

De afkorting NFT staat voor Non-Fungible Token, vertaald in het Nederlands betekent dit ‘niet-vervangbaar bewijs’. Een token is dus eigenlijk een digitaal eigendomscertificaat van een digitale creatie. Heb je een NFT van jouw creatie, dan vormt deze het bewijs dat het origineel van jou alleen is.

Een NFT wordt namelijk gekoppeld aan dit digitale object, dat je vervolgens is een blockchain registreert. Deze registratie is gekoppeld aan je digitale crypto wallet. Iedereen kan zien dat jij de eigenaar bent, want de blockchain is openbaar.

Wat is een NFT?

Hoe werken NFT’s eigenlijk?

Ben jij de maker van een online stuk werk en wil je dit online te koop zetten op een daarvoor bestemde website? Dan komt het, gelinkt aan een unieke code, op een blockchain te staan.

Wil iemand anders het van die blockchain halen, wil je het zelf vervangen of iemand anders eigenaar maken? Dan kost dat geld. Wanneer je een NFT van jouw digitale object hebt, ga je daarmee ook de cryptomarkt op.

Een NFT is dus eigenlijk een zogeheten cryptocurrency. De Non-Fungible Token kan zo kostbaar worden als de waarde die de markt van vraag en aanbod eraan toekent. Bekijk hieronder de video over de uitleg van NFT:

Wat is eigenlijk een Blockchain?

Een blockchain kun je het beste zien als een digitaal logboek van de meest uiteenlopende soorten transacties. De blockchaintechnologie is een gigantische verzameling van met elkaar verbonden computers die continu rekenen om alle cryptotransacties en dus ook NFT’s te verwerken, zonder dat er een centrale server is.

Je kunt ook wel zeggen dat de blockchain een openbaar en permanent register van digitale eigendommen is.  Het verschil tussen NFT’s en andere cryptovaluta is wel, dat cryptomunten inwisselbaar zijn en NFT’s niet. Bij een NFT gaat het om verzamelaarswaarde.

Wil je meer weten over blockchain? Lees dan verder op deze pagina.

Enkele voorbeelden van NFT’s

Inmiddels bestaan er al veel bekende NFT’s: van de duizenden afbeeldingen van de Bored Ape Yacht Club tot de allereerste Wikipediapagina en de allereerste Tweet ooit. In het voorjaar van 2021 werd een Don Diablo concert nog voor 1,2 miljoen verkocht.

Volgens een gerenommeerd analysebureau ging er vorig jaar 24 miljard euro om in NFT’s, terwijl dat een jaar daarvoor nog geen miljard was. Ook in Nederland groeit de populariteit aanzienlijk; Nederlanders zouden verantwoordelijk zijn voor ongeveer twee procent van de totale handel.

voorbeelden van nft token

Wie koopt NFT’s?

Degenen die NFT’s kopen, kunnen liefhebbers zijn, maar ook handelaren die het als een investering zien. Als je een NFT koopt, verkrijg je het eigendomsrecht, maar niet het intellectueel eigendom of copyright.

Iedereen mag het dus blijven delen. In principe kun je nog niets met een NFT, men koopt het nu vooral nog om te kunnen zeggen dat men een NFT bezit.

Dit neemt echter niet weg dat dit een revolutie in het waardesysteem van het internet kan worden. De unieke data van de NFT maakt het mogelijk om eigenaarschap en transacties te bekijken.

voordelen van nft's

De voordelen van NFT’s

Het allergrootste voordeel van een NFT is dat deze uniek is én dat de herkomst ervan kan worden herleid, omdat informatie over vorige eigenaren wordt opgeslagen.

Deze mogelijkheid tot verifiëren geeft een NFT op de markt een hoger vertrouwen. Dat betekent ook dat daarmee zijn waarde aanzienlijk kan stijgen.

Daarnaast zijn NFT’s onafhankelijk van andere NFT’s in de blockchain en uitsluitend als één geheel beschikbaar. Dit in tegenstelling tot cryptomunten, die wel in kleinere stukken kunnen worden verdeeld.

nadelen van nft's

De nadelen van NFT’s

Natuurlijk kleven er ook (mogelijke) nadelen aan het gebruik van NFT’s. Er wordt onder andere voor gewaarschuwd dat het een hype is waarover nog weinig bekend is en waaromtrent geen regelgeving bestaat.

De NFT’s staan nog in de kinderschoenen, waardoor het onduidelijk is hoe bestand ze zijn tegen corruptie, hackers en andere vormen van oplichting, maar ook technisch falen en menselijke fouten.

Daarnaast maakt het feit dat de prijzen vraaggestuurd zijn het onduidelijk wat de waarde van NFT’s in de toekomst zal zijn. Tot slot heeft het blockchainsysteem vanwege zijn hoge energieverbruik een grote impact op het klimaat.

Welke NFT’s moet je gaan kopen?

NFT’s koopt men over het algemeen met de munt Ethereum, maar dit kunnen ook andere munten zijn. Wil je in NFT’s investeren, dan is het belangrijk dat je het aanbod goed bestudeert.

Dit neemt alsmaar toe en je wilt voorkomen dat je met oplichting te maken krijgt en dat je investering plotsklaps niets meer waard is.

Geliefde NFT’s anno nu zijn onder andere Loot, Bored Ape Yacht Club, Cool Cats, CryptoPunks, Decentraland, Sandbox’s LANDs en Rarible.

Hoe kan ik beginnen met NFT’s?

Wanneer je al enige kennis hebt van de cryptowereld, is het niet moeilijk om ook het systeem van NFT’s te begrijpen. Wil je NFT’s kopen, dan kies je ten eerste een geschikte cryptocurrency wallet.

De meesten kiezen voor een digitale versie. Je wisselt je euro’s vervolgens in voor cryptogeld. De cryptomunten dienen wel compatibel te zijn met NFT’s.

Wil je juist NFT’s maken en verkopen? Ook dat is niet gratis. Je dient zelf altijd te investeren via een wallet alvorens je deze kunt gaan verkopen.

Ook geld verdienen met NFT’s?

Wil jij ook geld verdienen met NFT’s? Ontdek dan www.verdiengeldmetnfts.nl, waar je veel over dit nog relatief onbekende onderwerp zult leren. Met behulp van een stapsgewijze handleiding ontdek je wat NFT’s precies zijn, hoe ze werken en hoe je deze kunt maken en promoten.

Daarnaast leer je hoe je de meest gemaakte fouten kunt vermijden, zodat je een succesvolle start in de wereld van NFT’s maakt. De waardevolle adviezen ontvang je ook nog eens tegen een veel lagere prijs dan wanneer je hiervoor een coach in de arm zou nemen.

Ben jij ook geïnteresseerd in NFT’s?

Leer hoe je stap-voor-stap geld verdient met Non-Fungible Tokens

Ja, ik ben benieuwd!

Beoordeling door Simon Tol,

20 jan 2022
5

Momenteel het beste E-Book op het gebied van NFT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *