Geld verdienen met Youtube

Dit is hoe het werkt!

Gemiddelde leestijd: 17 minuten

Ben je op zoek naar manieren om zelf extra geld te verdienen naast je studie, baan of als extra inkomstenbron voor je onderneming? Dan zou je kunnen proberen om geld te verdienen met je eigen YouTube kanaal. Op deze pagina lees je meer over op welke manier je geld met YouTube kunt verdienen.

Je krijgt een beter beeld over hoeveel geld er gesproken wordt, doordat je ook meer leest over het belang van views voor je YouTube video’s. Het aantal views heeft namelijk direct impact op de hoogte van het bedrag dat je met YouTube kunt verdienen.

Verder lees je wat de voor- en nadelen van je eigen YouTube kanaal zijn.Om je meer te leren over op welke manier je geld met YouTube kunt verdienen, lees je op welke manier je een cashcow channel kunt starten.

Er is een succesvolle Nederlandse onderneemster die haar eigen online training op dit gebied heeft gemaakt. Kom erachter wat je van de Cashcow Academy van Jelline Brands kunt verwachten en zorg dat je binnenkort al je eerste inkomsten uit YouTube kunt halen.

Hoe kan je eigenlijk geld verdienen met Youtube?

Wist je dat je via YouTube een extra bron van inkomsten voor jezelf kunt bouwen? YouTube is een bekend platform dat wereldwijd miljoenen gebruikers en lidmaatschappen heeft. De meest makkelijke manier om geld te verdienen met YouTube, is door advertentie-inkomsten te genereren.

Het is op dat moment belangrijk dat je YouTube-account wordt gekoppeld aan een Google Ads account. Houd er rekening mee dat je geld dat je via YouTube verdient pas uitgekeerd krijgt als je de ondergrens van €70 euro hebt bereikt. Om een Google Ads account te kunnen maken, moet je 18 jaar of ouder zijn.

Verder dien je een YouTube kanaal te hebben, dat erg populair is, voordat je er echt een grote geldstroom uit kunt halen. Het publiek dat je video’s bekijkt, is de groep die je kanaal winstgevend kan maken. Er bestaan verschillende manieren waarop je YouTube kanaal winstgevend kan worden.

Naast geld dat je uit advertenties haalt, kun je via YouTube ook merchandise producten verkopen. Je zou zelfs een creatief project kunnen starten, wat je vervolgens gaat crowdfunden via YouTube.

Wanneer je YouTube kanaal veel abonnementen heeft verzameld, kun je stellen dat je een fanbase voor jezelf hebt opgebouwd. Zodra dit het geval is kun je geld verdienen uit Fan Funding. Dit betekent dat je fans geld storten om je account draaiende te houden.

Verder zou je content dat je op YouTube plaatst aan de media kunnen verkopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vorm van je eigen reality-tv programma, of een format dat je op YouTube bent gestart naar de televisiewereld brengen. Als laatste kun je wanneer je meer abonnees hebt en je een influencer bent geworden, beginnen met affiliate marketing.

Hoeveel kan je verdienen met Youtube en vanaf welke punt ga je verdienen?

Hoewel het misschien lijkt alsof je veel geld met YouTube kunt verdienen, moet je los van veel tijd, geld en moeite investeren, zelf vaak ook investeringen doen.

Je dient een kanaal op te bouwen met video’s. Hiervoor heb je een goede camera nodig, wat veel geld kan kosten. Misschien heb je zelfs geluidsapparatuur nodig.

Daarnaast moet je al het beeldmateriaal editen. Weet je zelf hoe dit moet? Dat is mooi! Zo niet, moet je een editor inhuren. Verder dien je een intro voor je video’s te maken, zodat kijkers je op YouTube gaan herkennen.

Voordat je serieuze bedragen via YouTube kunt verdienen, moet je erg populair worden. Dit word je door meer mensen te bereiken, dus zelf ook te investeren in advertenties.

Zoals je al leest, is het niet makkelijk om een groot YouTube kanaal te bouwen. Het kost veel tijd en tijd kost nou eenmaal geld. Echter, wanneer je binnen bent bij het grote publiek en je fans verzamelt, is er steeds meer mogelijk.

Hoe meer geld je verdient, des te leuker of beter de kwaliteit van je content op YouTube wordt. Je kunt dan namelijk grootsere ideeën uitwerken, beter cameramateriaal kopen en meer geld in je video’s steken.

Wie weet kun je ooit zelfs met special effects in je video’s werken, waardoor je nog meer views en abonnees verzameld.

geld verdienen met youtube

Hoeveel krijg je per view op Youtube uitbetaald?

Het is belangrijk om je van tevoren te verdiepen in het aantal views dat je minimaal dient te behalen, voordat je geld met je video of YouTube kanaal kunt verdienen. Het aantal views dat je krijgt, staat bijvoorbeeld niet gelijk aan 1 view = 1 euro. Het is zelfs zo dat je video duizenden views kan hebben, maar niemand op je advertenties klikt of deze bekijkt, dan verdien je er helemaal niets mee.

YouTube heeft als platform een aantal strenge criteria opgericht, waaraan je video’s dienen te voldoen, voor je er geld mee verdient. De kijkers van je video’s moeten namelijk op de advertenties klikken of de advertentie in het geheel bekijken (tussen de 10 en 30 seconden) voordat je uitbetaald wordt.

Sinds kort heeft YouTube, YouTube Premium gelanceerd. Hierbij is het voor je inkomsten niet meer belangrijk hoe aantrekkelijk of interessant de advertenties bij je video’s zijn. YouTube Premium is een betaald abonnement waarbij fans hun favoriete YouTube kanalen ondersteunen.

Youtube Premium

Zij krijgen op dat moment helemaal geen advertenties meer te zien. Jij kunt op dat moment betaald krijgen voor content op het gewone YouTube én op YouTube Premium. Wanneer je YouTube Premium activeert, word je betaald naar aanleiding van hoeveel abonnees je hebt.

De hoogte van het geld dat je uit YouTube haalt per views, verandert nog weleens. Wanneer je over het algemeen kijkt, verdien je ongeveer €0,42 tot €4,00 euro per 1000 views. Gemiddeld verdienen YouTube sterren rond de €1500 euro per een miljoen views.

Een bekende Nederlandse YouTuber Enzo Knol heeft meer dan 2,5 miljoen abonnees en verdient hierdoor erg veel geld via YouTube. Het kost je wel erg veel tijd, geld en moeite om dit soort aantallen te bewaren en het is zeker ook niet voor iedereen weggelegd om zulke grote aantallen views of abonnees te verzamelen.

Wat zijn de voor- en nadelen met een Youtubekanaal?

Aangezien in deze blog zowel de voor- als de nadelen van een YouTube kanaal worden besproken, beginnen wij eerst met de nadelen.

nadelen van een youtubekanaal

Nadelen van een Youtubekanaal

Allereerst is het lastig om met YouTube samen te werken. Dit is een megagroot bedrijf, dat desondanks erg lastig te bereiken is. Wanneer je vragen hebt of zaken van hen nodig hebt, kun je maandenlang op antwoord wachten.

YouTube heeft regels opgesteld omtrent de content die zij wel of niet accepteren. Soms wordt er iets in je filmpje gedetecteerd dat onterecht als ‘niet-oké’ wordt bestempeld, waardoor je video of je hele account zomaar wordt geblokkeerd. Dan zie jij je harde werk in één keer in rook opgaan.

Je hebt zelf geen enkele invloed op wat YouTube doet, bijvoorbeeld dus onterecht je video’s of account blokkeren of verwijderen. Daarnaast kun je maar beperkt creatief zijn, aangezien je met de vaste lay-out van YouTube moet werken.

Daarnaast zijn de reclames en advertenties op YouTube zowel je bron van inkomsten, als je bron van irritatie. Doordat er zoveel reclame te vinden is, kunnen kijkers geïrriteerd worden of afgeleid worden, waardoor je video verloren gaat.

Verder zijn de gerelateerde video’s naast jouw video’s de grootste concurrent. Wanneer je kijker één keer afdwaalt, verdwijnen ze van jouw kanaal en is het lastig om ze weer terug te vinden.

Daarnaast is het niet altijd even makkelijk om met je YouTube fame om te gaan. Er worden namelijk heel veel haatreacties op YouTube gedeeld.

Je moet dus wel erg sterk in je schoenen staan om een YouTube kanaal te starten. Je krijgt met veel meningen van mensen te maken en zal soms inzien dat niet iedereen even aardig is of het beste met je voorheeft.

voordelen van een youtubekanaal

Voordelen van een Youtubekanaal

Het belangrijkste voordeel aan je eigen YouTube kanaal is de snelle connectie die je met je volgers kunt maken. Je kunt razendsnel content schieten, online zetten en verspreiden over het internet, waardoor je veel kijkers en dus views en abonnees kunt verzamelen.

Wanneer je een connectie wil maken met je kijkers, gaat dit veel makkelijker door een leuke en persoonlijke vlog, dan door een saaie en lange blog, wat eigenlijk gewoon wat lege tekst op papier is.

Een ander voordeel aan het gebruik van YouTube is dat je actief kunt zijn op meerdere social mediakanalen. Heb je al een mooie following op Twitter of Instagram opgebouwd? Dan kun je deze volgers misschien meelokken naar YouTube.

YouTube is daarnaast een geweldig platform waar je filmpjes en beeldmateriaal kunt uploaden. Je bepaalt zelf waar je filmpjes over gaan, waardoor je binnen de richtlijnen van YouTube volledige vrijheid hebt en jij al je creativiteit kunt tonen. Door één video te uploaden die aanslaat bij het grote publiek, kan dit al je doorbraak op YouTube betekenen.

Hierdoor kun je trending zijn en viral gaan. Als dit gebeurt, is het tijd om mooie bedragen met YouTube te verdienen. Houd er wel weer rekening mee dat dit niet bij iedereen lukt. Niet iedereen wordt bekend door YouTube en niet al je filmpjes zullen aanslaan. Houd dus altijd rekening met teleurstellingen.

Ontdek hoe een ‘Cashcow Channel’ werkt

Wat is een Cashcow Channel? Heb jij er weleens iets over gehoord? Cashcow channels zijn bekende YouTube kanalen, waar geen persoon aan gekoppeld zit. Of nouja, geen persoonlijk gezicht in ieder geval. Dit is ideaal voor iedereen die geld met YouTube wil verdienen, zonder filmpjes van zichzelf te uploaden.

Een YouTube Cashcow Channel is een kanaal zonder persoonlijkheid, maar dat wel veel views en abonnees heeft verzameld. Je moet in dit geval video’s maken met online content dat je opzoekt en zelf edit, tot nieuwe content. Wanneer je al wat geld verdient, kun je er ook voor kiezen om andere personen in te huren die deze Cashcow Channel video’s voor je maken.

Cashcow Channels worden vaak door creatieve mensen opgericht. Het is belangrijk dat je tijd en geld wil investeren om hier een succes voor jezelf van te maken. Eigenlijk is dit vooral geschikt voor personen die geld willen investeren in hun Cashcow Channel, om er vervolgens een rendement op te pakken en door YouTube uitbetaald te worden.

Wist je dat YouTube naast Google de grootste zoekmachine van het internet is? Dit maakt het voor beginners erg lastig om groot te worden op YouTube. Er staan eigenlijk al te veel filmpjes en YouTube kanalen online, waardoor de kans dat je bekend wordt door YouTube enorm verkleind wordt.

De truc bij Cashcow Chanels is om zo snel mogelijk viral content te klonen en op je eigen YouTube kanaal te plaatsen, waardoor je kunt meesurfen op de bekendheid van andere content, zodat je eigen Cashcow Channel kan groeien. Zodra je eenmaal een groei doormaakt, word je veel sneller op YouTube weergegeven en komen meer nieuwe kijkers en abonnees sneller bij je account uit.

Hieronder een uitleg wat een ‘cashcow channel’ precies is:

Wat zijn de voordelen van een ‘Cashcow Channel’ op Youtube?

Allereerst kun je een Cashcow Channel op YouTube volledig automatiseren. Je komt nooit met je eigen gezicht in beeld, waardoor je veel beter over je eigen privacy kunt waken. Video’s blijven jarenlang meer views krijgen, waardoor je bij écht goede video’s ook jaren na het plaatsen van de video nog geld met die video kunt verdienen.

Het mooie is dat het bijhouden van een succesvol Cashcow Channel je uiteindelijk nog maar een paar uur per week zal kosten. Daarnaast is het heel makkelijk om een YouTube Cashcow Channel op te schalen en dus te laten groeien.

Een manier waarop je dit kunt doen is bijvoorbeeld door de Cashcow Academy van Jelline Brands te volgen. Hier lees je hieronder meer informatie

over!

Wil jij ook starten met geld verdienen op Youtube? Ontdek dan de ‘Cashcow Academy van Jelline Brands!

Nu je meer informatie over geld verdienen via YouTube hebt gekregen en je weet dat er op de juiste manier een aardig zakcentje met YouTube verdient kan worden, wil je misschien meer leren over het bouwen van je eigen Cashcow Channel?

Laat er nou een complete en interessante online training bestaan van Jelline Brands, de Cashcow Academy. Wanneer je deze training volgt, leer je hoe jij je eigen Cashcow Channel maakt en op welke manier je succesvolle content op je eigen YouTube kanaal zet.

Wanneer je deelneemt aan de Cashcow Academy, leer je in het Nederlands hoe je zo snel mogelijk geld verdient met je Cashcow Channel.

Tijdens de cursus leer je hoe je hoge winstmarges pakt, heb je geen ervaring nodig, hoef je geen startkapitaal in te leggen, heb je niet je eigen klantenservice nodig, zorg je voor weinig concurrentie en kun je jouw eigen passieve inkomen genereren.

Voordat je een cursus koopt, wil je natuurlijk wel meer over de maker te weten komen. Jelline Brands is een jonge onderneemster die in 2020 zelf haar eigen Cashcow Channel is gestart.

Zij is hier zo goed in en verdiende hier zoveel geld mee, dat zij zelfs met haar studie is gestopt. Jelline had het idee goud in handen te hebben en wil haar theorie met meer ondernemers delen. Alvast succes als je hier mee wilt gaan starten! En mocht je vragen hebben? Stuur ze onderaan de formulier.

Wil jij ook geld verdienen met een ‘Cashcow Channel’?

Meld je Gratis aan bij de Cashcow Academy!

Ja, ik ben benieuwd!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *