Hoe start je als beginnende affiliate?

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

Hoe start je als beginnende affiliate? Affiliate marketing betekent dat iemand zijn producten en/of diensten via het internet middels andere bedrijven promoot. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van de sociale media, blogs of website van een affiliate, zoals deze bedrijven ook wel genoemd worden.

Deze zal een commissie ontvangen wanneer een bezoeker via zijn online uiting naar jouw pagina gaat en daar een aankoop doet. Als affiliate stimuleer je dus de verkoop van een ander, maar verdien je zelf ook geld aan de promotie daarvan. 

Starten als affiliate marketeer is voor iedereen mogelijk. Je hoeft er geen ervaring voor te hebben. Wel moet je  het op de juiste manier aanpakken, wil je er echt geld mee kunnen verdienen en het kunnen laten opwegen tegen de energie die je erin steekt.

Middels een handig stappenplan leer ook jij hoe je het aanpakt. Hieronder lees je verder welke 6 stappen je doorloopt om succesvol te zijn als affiliate. Mocht je vragen hebben? Stel ze dan onderaan de formulier!

1. Registreer je bij een affiliate netwerk

De eerste stap is de aanmelding bij een affiliate netwerk. Dit is een netwerk dat ervoor zorgt dat aanbieders van producten en/of diensten worden gekoppeld aan affiliates die deze willen promoten. In Nederland bestaan er verschillende affiliate netwerken.

Elk heeft weer een specialisatie binnen een bepaalde branche. Lees van tevoren altijd goed de voorwaarden wat betreft commissies, uitbetalingstermijnen en meer om te weten waar je aan toe bent. Per affiliate netwerk kan dit namelijk behoorlijk verschillen. Heb hieronder 2 netwerken waar ik zelf ook geregistreerd ben:

Paypro

Paypro is een online betaalsysteem waaraan een affiliate marketing netwerk is gekoppeld. Sluit je je hierbij als affiliate aan, dan doe je dit bij een van de grootste affiliate marketing netwerken van ons land.

Talloze mensen verdienen hun geld via dit affiliate netwerk. Paypro is altijd actief bezig om aanbieders en affiliates aan elkaar te koppelen. Je kunt er meteen een online betaalomgeving mee bouwen, zodat je je betalingen op deze manier kunt ontvangen. Lees ook mijn uitgebreide review over Paypro op deze pagina.

Plug&Pay

Plug&Pay is een Nederlands betaalsysteem dat ontwikkeld werd door de Internet Marketing Unie (IMU). Het systeem helpt je met het maken van unieke betaalpagina’s. Een van de bijzonderste functionaliteiten van Plug&Pay is het affiliate programma. Ook alle administratie wordt door Plug&Pay automatisch geregeld. Lees ook mijn uitgebreide review over Plug&Pay op deze pagina,.

2. Kies een niche die bij je past

Natuurlijk is het fijn om met affiliate marketing geldt te verdienen. Des te langer je het doet en des te meer ervaring je ermee opbouwt, des te groter het bedrag dat je maandelijks op je bankrekening ziet verschijnen. Om het ook leuk te houden, is het belangrijk dat je voor een niche kiest waar je interesse ligt en waar je ook daadwerkelijk iets van weet.

Zo kun je gemakkelijker nieuwe content blijven maken, maar hebben degenen die deze lezen of zien er ook meer vertrouwen in. Zij kennen jou namelijk als autoriteit op een bepaald gebied. Ga je als make-up specialist een wasmachine promoten, dan zou dat op zijn minst opmerkelijk zijn. Promoot je een nieuwe lippenstift, dan komt dit wel geloofwaardig over. 

Een veelgemaakte fout door degenen die als affiliate starten, is dat ze een te brede niche uitkiezen. Het is niet de bedoeling om gewoonweg zo veel mogelijk mensen te bereiken, maar om de juiste doelgroep te bereiken.

Richt je je op een specifieke niche, dan ontvang je op je eigen website al personen die iets specifieks zoeken of in elk geval in dat thema geïnteresseerd zijn. De kans is zo een stuk groter dat zij ook daadwerkelijk een affiliate link gaan volgen.

affiliate marketing niches
Totaal aantal ‘niches’ bij het affiliate netwerk van Plug&Pay

3. Zet een goede marketingstrategie op

Als affiliate is het belangrijk dat je over een sterke marketingstrategie beschikt. Zo haal je nog meer verkeer naar je website. Daarbinnen zijn enkele belangrijke gebieden te onderscheiden:

SEO

SEO staat voor Search Engine Optimization: zoekmachineoptimalisatie dus. Dit betekent dat je je website zo optimaliseert, dat deze maximaal zichtbaar wordt binnen de organische zoekresultaten van zoekmachines zoals Google.

Dit levert je meer organisch verkeer op. Niet alleen is dat positief voor je eigen website, ook de affiliaties links en advertenties komen zo beter onder de aandacht van je publiek. Met SEO boost je je affiliate marketing en met affiliate marketing boost je de opbrengsten van je website. Lees mijn review over de Phoenix Software. Hoe je met SEO in simpele stappen succesvol kan worden.

marketingstrategie seo

SEA

SEA is de afkorting van Search Engine Advertising: zoekmachine adverteren. Terwijl je voor het hoog scoren in de organische zoekresultaten niet betaalt, is dat bij SEA wel het geval. Je betaalt specifiek voor een advertentie die boven de organische zoekresultaten verschijnt.

Wanneer bedrijven toestaan dat affiliates bieden, dan kun je dit doen om meer verkeer naar de website van die adverteerder te leiden en zo ook je eigen inkomsten te verhogen. Lees mijn review over SEA Masterclasses, hoe je succesvol kan zijn in SEA.

wat is google ads?

Social media

Het overgrote deel van de mensen is actief op ten minste één sociaal mediakanaal. Ook via deze weg kun je producten en/of diensten van aanbieders promoten. Dat kan bijvoorbeeld middels een story, een post of een blog.

affiliate marketing social media

E-mail marketing

Tot slot behoort ook affiliate e-mailmarketing tot de mogelijkheden. Op deze manier breng je affiliate links onder de aandacht door slim opgezette mails. Hierdoor kun je je producten en diensten van aanbieders nog beter onder de aandacht van je eigen publiek brengen. En bedenk telkens: pas wanneer je in stap 2 echt voor een specifieke niche hebt gekozen, is het waarschijnlijker dat jouw eigen publiek bereid is een link te volgen. Enormail is een zeer goede e-mail marketing netwerk van Nederlandse makelij. Lees mijn review op deze pagina.

affiliate marketing e-mail marketing

4. Zorg voor een goede webhosting voor je website

Een webhost is een partij waarbij je een stukje ruimte op het internet reserveert. Dit gebeurt op een server. Goede webhosting zorgt voor een snel werkende website die op alle apparaten en toestellen en te allen tijde optimaal functioneert. Snelheid is vandaag de dag van het grootste belang. Met een te trage website kun je zelfs een groot deel van je bezoekers verliezen.

Ontdek Cloud86

Cloud86 is een Nederlands webhostingbedrijf dat voor voortdurende en snelle bereikbaarheid van de websites en webshops van zijn klanten zorgt. Cloud86 investeert volop in de hardware en software techniek achter hosting. Indien nodig wordt er direct bijgeschaald. Waarom Cloud86? Nou wel hierom:
– Een zelfstandige en onafhankelijke hostingprovider
– Verkozen tot snelste hostingprovider
– Professionele telefonische helpdesk
– Nieuwste techniek en hosting op enterprise hardware
– Meer dan 15.000 klanten gingen je voor

Lees meer over Cloud86 in mijn uitgebreide review.

5. Maak een website die je concurrentie vermorzeld!

Een website vormt een belangrijk fundament van jouw online aanwezigheid. Een pagina moet mooi ontworpen zijn, maar ook vooral passen bij jou, je normen en je waarden. Dit geldt niet alleen voor de grote bedrijven, maar ook voor de kleine ondernemers. Met een sterke website trek je beter nieuw publiek aan, maar weet je bezoekers ook beter te behouden en van hen klanten te maken. Ook gebruikservaring speelt hierin een belangrijke rol.

6. Wil jij veel geld verdienen in affiliate marketing? Ontdek de ‘Affiliate Marketing Revolutie’ van Jacko Meijaard!

Wil jij geld verdienen met behulp van affiliate marketing? Jacko Meijaard heeft een online training gemaakt waarmee je kunt leren hoe je op het internet geld kunt verdienen. Jacko Meijaard heeft zelf een groot aantal affiliate marketing websites. De online video training vereist geen voorkennis of specifieke opleiding. Je krijgt veel praktische informatie, zodat je na het afronden van de cursus precies weet hoe je te werk moet gaan. Lees ook mijn uitgebreide review over de AMR op deze pagina.

affiliate marketing cursus

paypro ervaringen

Wil jij ook cursussen of diensten promoten?

Ontdek dan Paypro, het meest toegangbare en laagdrempelige affiliate netwerk van Nederland!

Ja, ik ben benieuwd!
Paypro
Paypro

Beoordeling door Simon Tol,

11 apr 2023
5

Al sinds ik begon met affiliate marketing is Paypro de meest betrouwbare netwerk van Nederland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *