Wat is Ethereum? (ETH)

Deze 4 punten over Ethereum moet je onthouden!

Ethereum, afgekort ETH, neemt de blockchain-technologie over die door bitcoin gecreëerd is, en zorgt dat het gebruik ervan wordt vergroot. En door de grote variatie tegemoet te komen van overige aanvragen. Verwar dit niet met ether- de cryptomarkt die netwerk ondersteunt- die dikwijls als ETH wordt benoemd. 

Het platform van ETH werd in 2015 door programmeur Vitalik Buterin reeds gelanceerd. Hij had het idee om een hulpmiddel te creeeren voor gezamenlijke en gedecentraliseerde aanvragen. ETH is een token die in transacties kan worden gebruikt, en die via deze software wordt uitgevoerd.

Zowel bitcoin of ether, bestaan zij als onderdeel van een onafhankelijke, en evenredig financieel systeem. De overheid heeft geen toezicht of tussenkomst bij deze, het gaat er buitenom. 

Binnen een zeer korte tijd, was de waarde van ether, net zoals de bitcoin, enorm gestegen. Ether werd in januari 2016 tegen ca. $1. verhandeld. Het jaar daarop, september 2017, was dit ongeveer $290. Maar deze prijs wankelde wel met frequente intraday schommelingen.

Terwijl ether maar een van de honderden cryptomarkten is, is het zelfs een van de weinige met een aanzienlijke beurswaarde. Met bitcoin en bitcoin cash als 2 grootste concurrenten, doen zij dit samen. 

Hoe werkt Ethereum dan?

De ETH blockchain en bitboin blockchain, lijken veel op elkaar, maar de programmeertaal geeft programmeurs de kans software te ontwikkelen, die specifieke uitkomsten automatiseert en blockchain-transacties beheert. Staat als smart contract, beter bekend bij deze software.

Terwijl van oudsher een contract de voorwaarden omschrijft van een overeenkomst, gegarandeerd het smart contract dat nakoming van deze, in codetaal op te schrijven.

Deze software voert de overeenkomst automatisch in zodra er aan de voorwaarden is voldaan, zodat er geen vertraging en kosten meer zijn bij het aangaan van een handmatige transactie. 

Zo’n ETH-gebruiker kan namelijk een smart contract creëren om een zekere hoeveelheid ether naar een vriend te sturen , is er de mogelijkheid om op de Bitvavo platform te handelen. (Lees mijn Bitvavo review).

Als je via deze link aanmeld, hoeft je over de eerste €1000,- euro, die je bij Bitvavo verhandeld, geen handelskosten te betalen. Zodra de inschrijving voltooid is.

Bekijk hieronder de video over hoe je Ethereum kunt gaan kopen:

De koers van Ethereum

Na bitcoin, is Ethereum zeker de meest populaire cryptovaluta. De populariteit neemt ook sterk toe bij het grote publiek. Vooral de koers van ETH is in 2017 enorm gestegen.

Waar de koers van Ethereum op korte termijn naar toe gaat is moeilijk te voorspellen, en deze is erg “beweeglijk”. In de toekomst zijn wij best wel overtuigd van de meerwaarde van cryptovaluta en Ethereum in het algemeen.

Over de ETH-koers kunt je alles op deze website vinden. Ook vindt je op deze website het laatste nieuws over Ethereum.

Wil je Ethereum kopen of verkopen?

Via het Nederlandse cryptoplatform Bitvavo kan behalve Ethereum, een hele range van andere cryptovaluta worden aangekocht.

Van Bitvavo is het grote voordeel, dat de wallet al op het handelsplatform zit, dus tot een eenheid behoort. 

Eenvoudig geld storten en beginnen met kopen van Ether en diverse cryptomunten. Hoeft niet zo moeilijk te zijn met codes en wallets. Voor de beter ervaren crypto traders.

ethereum kopen of verkopen?
bitvavo kopen of verkopen