Wat is Bitcoin Cash?

Deze 3 punten moet je weten over Bitcoin Cash

Op 1 augustus 2017 is de Bitcoin Cash een afsplitsing van bitcoin ontstaan. De cryptomunt lijkt veel op de bitcoin, maar verschillen zijn er zeker weten! 

Het eerste verschil is, dat de transactieblokken van Bitcoin Cash een grotere capaciteit hebben dan die van bitcoin(32 MB tegenover 1 MB). Van het Lightning Network maakt Bitcoin Cash geen gebruik. 

Bitcoin Cash valt onder cryptocurrency. Heeft veel weg van de bitcoin. Dat is ook niet zo gek want deze munt is ontstaan door een splitsing in het Bitcoin Netwerk. 

Bitcoin Cash; hoe werkt het? Men ontvangt en verzend je waarde met Bitcoin Cash. Tranacties worden op de blockchain vastgelegd. De blockchain is een decentraal betaalnetwerk online. Het beste kun je dit betaalnetwerk vergelijken met een openbaar transactielogboek. 

Hier zijn alle transacties te vinden die ooit zijn gedaan. In transactie blokken worden de transacties verwerkt(net zoals in een logboek) en aan een keten toegevoegd. Die keten noemen we de blockchain

wat is bitcoin cash?

Wat zijn de verwachtingen van Bitcoin Cash?

Feit is dat er niemand die de koers van Bitcoin Cash (BCH) exact voorspellen kan. Was dat wel zo, dan liggen we allang op de witte stranden van de Bahama’s en zijn we eigenaars van dure auto’s in onze garage.

Een poging wagen word wel door verschillende  partijen genomen. Wees op je hoede en onderzoek zelf. En neem niet alles voor waar aan. 

Wil jij ook investeren in Bitcoin Cash?

Behalve deze munt kan via het Nederlandse cryptoplatform Bitvavo een hele reeks verschillende cryptomunten aangekocht worden. 

Het grote voordeel van Bitvavo is dat op het handelsplatform de wallet al aanwezig is, dus die behoort tot een eenheid. 

Simpelweg geld storten en starten met kopen van Bitcoin Cash(BHC) en vele andere cryptomunten. Dit hoeft niet moeilijk te zijn met codes en wallets. Voor de cryptotraders met enige ervaring.