Wat is Cardano? (ADA)

Op deze 3 punten moet je weten over Cardano

In 2015 werd het eerste plan voor Cardano gepubliceerd, maar het heeft nog wel 2 jaar geduurd, eer de munt op cryptobeurzen werd verhandeld. Een van de oprichters van Ethereum is Charles Hoskinson, en ook het brein achter deze token. Deze Charles Hoskinson was de oprichter van IOHK, het bedrijf achter Cardano. 

Net als Ethereum is dit een netwerk voor slimme contracten. Door Hoskinson wordt deze munt gezien als “de derde blockchain”. Kan dat ook het protocol waarmaken? Van de roadmap is in ieder geval Cardano ambitieus. Het testnet van Shelley werd februari van dit jaar gelanceerd. 

Het team van deze coin werkte ondertussen aan Goguen, wat een update is die smart contracts efficiënter maakt op Cardano. Tevens kunnen programmeurs op het Cardano netwerk, native tokens creëren. Hetzelfde als bij het Ethereum-netwerk, waar je zelf muntjes kan slaan. 

Volgens marketingdirecteur Tim Harrison heeft Goguen eveneens een functie om ERC-20 tokens simpel naar ADA tokens om te zetten. Om in plaats van Ethereum, deze token uit te testen, dus om blockchain bedrijven over te halen, is een directe aanval op de concurrent.

Wat is Cardano?

Wat is de verwachting van Cardano?

Je moet rekening houden dat er niemand is die de exacte koers van Cardano kan voorspellen. Zouden we dat wel kunnen dan liggen we al lang gestrekt op de Bahama’s, of hebben we een paar Mercedessen in de achtertuin staan.

Er zijn wel verschillende partijen die een gok wagen. Blijf je eigen onderzoek doen en neem onderstaande voorspellingen niet al te serieus.

Wil jij investeren in Cardano?

Er kan een hele reeks van andere cryptovaluta worden aangekocht, via het Nederlandse cryptoplatform Bitvavo en Cardano. 

Het grote voordeel van Bitvavo is, dat de wallet reeds op het handelsplatform zit, dus dit behoort tot een eenheid. 

Met kopen van deze token en diverse cryptomunten, kan men eenvoudig geld storten en beginnen met kopen. Hoeft met codes en wallets eigenlijk niet zo moeilijk zijn. Dit is voor de beter ervaren cryptotraders.