Wat is Chainlink? (LINK)

Deze 3 punten moet je weten over Chainlink

Het platform Chainlink heeft de focus vooral op Slimme Contracten. Het ligt in de bedoeling om deze Smart Contracts beschikbaar te maken voor de hele wereld. Deze Slimme Contracten moeten namelijk taken die overbodig zijn, van de mens overnemen.

Nu op dit moment kunnen de Smart Contracts met externe systemen nog niet zo goed communiceren, maar daar wordt aan gewerkt. Chainlink wil zo gezegd, zowel verschillende Blockchains als externe systemen verbinden met elkaar. 

Smart Contracts moeten hiervoor toegang krijgen tot middelen als datafeed, traditionele bankgegevens en web API (Application Programming Interfaces).

Deze zaken worden door deelnemende organisaties aangereikt, en die hopen op hun beurt van de Smart Contracts, gebruik te kunnen maken. Deze bedrijven krijgen ook een beloning hiervoor in de vorm van tokens: n.l. de LINK-tokens. 

Als een organisatie de hulpmiddelen aanbiedt, krijgt het de naam ChainLink Node Operator en zijn voor de connectie tussen API en het netwerk van Chainlink mede verantwoordelijk. 

Wat zijn de verwachtingen van Chainlink?

Laten we alvast vooropstellen, dat er niemand is die de koers van deze munt voorspellen kan. Als dat zo is, dan liggen we op het ogenblik languit op de Bahama’s en zijn we de eigenaar van een Lamborghini op onze stoep.

Er zijn partijen die wel een poging ondernemen. Zorg dat je altijd goed je eigen onderzoek doet en vooral, neem de voorspellingen zeker met een korreltje zout.

Wil jij investeren in Chainlink?

Zoeken via het Nederlandse cryptoplatform Bitvavo kan behalve Chainlink (LINK) zeker een hele reeks van verschillende cryptomunten aangekocht worden. 

Het grote voordeel van Bitvavo is, dat de wallet reeds op het handelsplatform zit, dus het behoort tot een eenheid. 

Heel eenvoudig is het om geld te storten en te beginnen met kopen van Chainlink (LINK) en diverse cryptomunten. Met codes en wallets hoeft het niet al te moeilijk te zijn. Voor cryptotraders met betere ervaring.