Wat is Ripple? (XRP)

Deze 3 punten moet je weten over Ripple

Een van de populairste crypto tokens is Ripple (XRP). Deze deelt al jaren een podiumplek samen met Ethereum en Bitcoin. Wat betreft de marktwaarde staat XRP vaak op de tweede of derde plaats. 

Ripple en XRP worden dikwijls door elkaar gehaald maar het verschil is wel belangrijk. Met Ripple wordt het bedrijf of het netwerk bedoelt en XRP is de token die binnen de oplossingen en producten van het bedrijf Ripple wordt gebruikt. 

Als doel heeft Ripple om internationale betalingen tussen financiële instellingen simpeler te maken. Ripple zoekt nadrukkelijk de samenwerking op met banken, dus anders dan Bitcoin. 

De XRP token gebruikt Ripple dan ook als “brugvaluta” bij betalingen internationaal. Bedenk je dat je geld wil overmaken naar een bank in Amerika. Bij XRP kan dit snel en zonder tegenwerking, en met minimale transactiekosten.

RippleNet is het betalingsnetwerk van Ripple on-demand Liquidity. Het is op RippleNet gebouwd, en razendsnelle internationale betalingen zijn geboden. 

Dat XRP gebruik maakt van blackchain technologie, berust op een misverstand. Er worden geen XRP- tokens gemined, maar door Ripple worden deze munten in omloop gebracht. XRP gebruikt wel een technologie die bijna hetzelfde is als die van blockchain.

wat is Ripple?

Wat zijn de verwachtingen van XRP?

Neem maar aan dat er niemand is die de koers van Ripple exact kan voorspellen. Als we dat wel kunnen, dan hebben we al onze schaapjes op het droge, en liggen we languit op de Malediven, of hebben we Porsches op onze oprit staan.

Er zijn verschillende partijen die wagen toch een poging. Neem de tijd voor uw eigen onderzoek en neem de voorspellingen niet al te serieus. 

Wil jij ook investeren in Ripple?

Er kunnen een hele reeks andere cryptovaluta worden aangekocht via het Nederlandse cryptoplatform Bitvavo. Behalve Ripple zijn er meerdere cryptomunten te verkrijgen. 

Het grote voordeel van Bitvavo is, dat de wallet reeds op het handelsplatform aanwezig is dus tot een eenheid behoort. 

Heel eenvoudig geld storten en een start maken met kopen van Ripple(XRP) uit een variatie van andere cryptomunten. Met codes en wallets hoeft het niet zo moeilijk te zijn. Vooral voor de ervaren cryptotraders.