Wat is Stellar Lumens? (XLM)

Deze 3 punten moet je onthouden over Stellar Lumens

Na jarenlang ervaring te hebben opgedaan bij Ripple, richtte Jed McCaleb Stellar op in 2014. Gelijktijdig met Stellar kwam ook Lumens in het leven, de digitale valuta op het Stellar netwerk die daar bij hoort. 

Stellar lijkt in veel opzichten op Ripple. Stellar en Ripple dienen beide als een brug tussen de wereld van cryptocurrency en de bankensector. Om internationale transacties te versturen wil Ripple net zo als Stellar het met hun eigen munten makkelijker maken. 

Toch is er een belangrijk verschil tussen deze twee. Voornamelijk richt Ripple zich op banken. En Stellar richt zijn pijlen op individuen. In plaats om zich te motiveren voor bedrijven, zegt Jed McCaleb dat hij het liever doet om de mensen te helpen. 

“Remittance” is dan ook een belangrijke focus van Stellar.  “Remittance” betekent dan ook  dat deze internationale transacties verzend tussen verschillende valuta’s. Bijvoorbeeld; je wil een familielid in een heel ver land geld versturen.

Met een normale banktransactie kan dat nogal lang duren. Maar met Stellar Lumens (XLM) is  de overschrijving heel snel en in een paar seconden geregeld. 

Een ontstuimige geschiedenis heeft de koers van de XLM achter de rug. Lees de hoogte en diepte punten hieronder van de XLM koers: 

Op 31 juli 2014 werd Stellar opgericht. Na een aantal dagen had de munt een waarde. Op 5 augustus 2014 was XLM 0,003 euro waard. Van XLM schoot de waarde omhoog. En XLM bereikte op 10 augustus een waarde van 0,006 euro.

Zo lang duurde dit niet.  Heel snel zakte XLM naar de All Time Low van 0,001 euro. Net voor Kerst 2014 bereikte XLM een waarde van 0,008 euro. Tot dan toe het hoogste. De waarde van XLM schommelde jarenlang tussen de 0,002 en 0,004 euro.

XLM schoot in mei 2017 als een raket omhoog, maar in korte tijd was XLM 5 eurocent waard. Misschien klinkt dat nog steeds weinig, maar ten opzichte van de All Time Low, is het een stijging van 4.900 procent.

Vergeleken met begin 2018 is dat nog een schijntje, want op 3 januari 2018 was XLM bijna 81 eurocent waard. De bearmarket trof in 2018 ook XLM. De koers zakte tot 7 eurocent terug, in begin 2019.”

wat is stellar lumens?

Wat zijn de verwachtingen van Stellar Lumens?

Geloof het of niet, er is niet een persoon op aarde die de koers van Stellar Lumens(XLM) kan voorspellen. Zouden we dat wel kunnen, dan liggen we zeker alllang op de Mallediven en hebben we een dure auto op onze oprijlaan staan.

Er zijn verschillende partijen die wel een poging wagen. Doe vooral je eigen onderzoek altijd en neem de voorspellingen niet al te serieus. 

Wil jij ook investeren in Stellar Lumens?

Via het Nederlandse cryptoplatform Bitvavo kan Behalve Stellar Lumens-XLM ook vele andere cryptovaluta aangekocht worden. 

Het grote voordeel van Bitvavo is dat de wallet reeds op het handelsplatform aanwezig is. Dus dat tot een eenheid behoort. 

Heel simpel is het om geld te storten en te beginnen met kopen van Stellar Lumens(XLM) en vele andere cryptomunten. Het is niet moeilijk met de codes en wallets. Voor de beter ervaren cryptotraders.