Wat is Zcash? (ZEC)

Deze 3 punten moet je weten over Zcash!

Als het veilige alternatief voor Bitcoin is de cryptomunt Zcash geïntroduceerd. Zelf zeggen ze dat de beveiliging baanbrekend is. Deze coin is uit het project ontstaan wat voorheen ZeroCash heette en was verbonden aan het prestigieuze Johns Hopkins University. 

Deze cryptomunt maakt net als Bitcoin gebruik van blockchain en noemt daarmee een alt-coin. Het is wel mogelijk om het met Zcash je transactie zo te versleutelen. Dat zowel de zendergegevens, ontvanger als de grootte van het bedrag voor anderen onzichtbaar zijn. 

Bijvoorbeeld net als Bitcoins en Ethereum kun je ook deze munten minen. Net als bij andere munten gaat dit op eenzelfde manier, dus door het verifiëren van transacties en deze in de blockchain bijschrijven.

wat is zcash?

Wat zijn de verwachtingen van Zcash?

Niemand, maar dan ook niemand kan de koers van Zcash(ZEC) precies voorspellen. Kunnen we dat toch, dan liggen we nu al lang op de hagelwitte stranden, en zijn we al lang eigenaar van een Lamborghini in onze garage.

Er zijn wel partijen die een poging wagen. Denk er aan, doe altijd je eigen onderzoek en geloof niet van deze voorspellingen.

Wil jij investeren in Zcash?

Behalve Zcash-ZEC kun je vele andere cryptomunten aankopen via het Nederlandse cryptoplatform Bitvavo

Het grote voordeel van Bitvavo is, dat de wallet al op het handelsplatform aanwezig is, dus tot een eenheid behoort. 

Het is heel eenvoudig om geld te storten en te beginnen met kopen van Zcash(ZEC) en vele andere cryptomunten. Met codes en wallets hoeft het niet zo moeilijk te zijn. Voor de beter ervaren cryptotraders.