Wat is IDeal?

En welke betalingsmogelijkheden heb je nog meer?

Tegenwoordig word in Nederland als betaalmethode het meest iDeal gebruikt. 

Betalingen mogelijk via 10 grote banken van ons land. 

Nederland: ABN AMRO, ASN Bank,  Bunq, ING,  KNAB,  Rabobank, Regiobank, SNS Bank, Triodos bank en van Lanschot. 

De betaalmethode valt onder overboekingen, maar bij iDeal  is het bedrag en en het rekeningnummer van de begunstigde al ingevuld. Een voordeel van iDeal betalen is dat wat betaald word gegarandeerd is: als klant kun het niet meer teruggedraaid worden. 

Als de consument voor iDeal kiest om te betalen, selecteert hij of zij hun eigen bank. 

De echte betaling vindt plaats in de vertrouwde omgeving van de website van de bank. 

De banken gebruiken verschillende methodes om betalingen te doen. Dit kan b.v. door middel van een TAN-code via SMS, een QR code in de app of een e. dentifier. De betaling wordt daarna direct verwerkt.  Binnen een kwartier ben je als verkoper op de hoogte van de status van betaling. 

Men kan deze betaalmethodes op verschillende manieren integreren op je website.  De klant kan men al op jouw website laten kiezen voor welke betaalmethode hij gaat gebruiken en selecteert zijn/haar bank. Daarna word de klant doorgestuurd naar de beveiligde online omgeving van de bank en verricht de betaling. ( internetbankieren). 

Nog een mogelijkheid is dat de keuze voor de betaalmethode niet op de website wordt gemaakt, maar op jouw betaalscherm. Dat ziet er anders uit. 

De klant klikt op iDeal en wordt naar een volgend scherm doorgestuurd, waar hij zijn bank selecteert. 

Het geeft niet hoe de methodes om te betalen zijn geintegreerd, de klant mag 15 minuten gebruiken, om zijn betaling te voldoen. Na dit kwartier is de status van de betaling direct bekend, en word deze teruggekoppeld naar jouw website, zodat een bestelling op “betaald” komt te staan. 

Je kunt de transactie direct terugvinden in je Mollie-account.

Bekijk hieronder de videouitleg van IDeal:

Ontdek de Gratis Training van de Bol Masterclass

Hoe je binnen een paar maanden een miljoenenomzet kan bouwen!

Ja, ik ben benieuwd!