Wat is Instore Marketing?

Waar moet je allemaal op letten binnen Instore Marketing?

Instore marketing of instore communicatie. Het kan worden gezien als alle vormen van marketing en communicatie die in een winkel plaatsvinden. 

De bedoeling hiervan is, om het koopgedrag en visie van de consument, die zich binnen de winkel bevind, te beïnvloeden. Voornamelijk gaat het om de omzet van de klant te verhogen. 

De belangrijkste en voornaamste wijze waarop het plaatsvind, is om de aandacht te vestigen op aanbiedingen en producten, en de klant op deze manier tot een aankoop te verleiden. 

Ben jij geïnteresseerd of wil je starten in E-Commerce? Check dan deze pagina

Bijvoorbeeld door de aanpassing van de winkelindeling( incl. toepassen van kopstellingen) toonbankdisplays, posters, productdemonstraties, en het inzetten van moderne beeldschermen om informatie te tonen. 

Het gedrag van de klanten op de winkelvloer en het effect kan worden waargenomen aan de hand van meetgegevens, die verzameld kunnen worden door klantentellers en WiFi beacons. 

wat is instore marketing?
bijvoorbeeld van ‘Instore Marketing’

Online instore marketing

Evenals de wijze waarop webshops hun bezoekers proberen te beïnvloeden tijdens het online winkelen met marketing en communicatie, is hetzelfde als een vorm van instore marketing. 

Met de bedoeling om het onder de aandacht te brengen van aanbiedingen en gerelateerde artikelen, en om de consument te verleiden tot het kopen van producten met een hogere marge, zijn de e-commerce te vergelijken op dezelfde manier als in fysieke winkels.

Ontdek de Gratis Training van de Bol Masterclass

Hoe je binnen een paar maanden een miljoenenomzet kan verdienen!

Ja, ik ben benieuwd!