Wat is M-Commerce?

En wat zijn de voor- en nadelen?

M-Commerce wordt ook wel mobile commerce genoemd.

M-Commerce is een verzamelterm voor koopactiviteiten via de mobile apparaten. Via Mobiele websites, webapplicaties en native apps kan dit plaatsvinden.

Door de steeds snellere mobiele internetverbindingen en de opkomst van smartphones en tablets. Wordt dit onderdeel van E-Commerce nog belangrijker voor bedrijven. 

Voornamelijk gebruiken nog veel mensen hun mobiele telefoon om via het internet te kunnen communiceren, informatie te raadplegen, of om inline aankopen te doen.

E-Commerce zorgde er onder meer voor dat men 24/7 kan bestellen, en dat we het overal kunnen doen, of u nou onderweg bent of thuis zit op de bank. Als we dan maar een smartphone op zak hebben. 

Eveneens groeien mobiele en overige e-busines door de ontwikkelingen als responsive websites en de steeds geavanceerdere telefoons meer en meer naar elkaar toe.

wat is m-commerce

 

Mobile commerce via apps 

Enkele voordelen ten opzichte van een website is, dat er apps ontwikkelt worden voor platformen als Android en iOS.

Bij het aanbieden van de bekende webshopfunctionaliteit, is het mogelijk om binnen een mobiele app gebruik te maken van specifieke functies.

Van het apparaat, zoals locatiebepaling (via GPS of WIFI), een icoon toe te voegen aan het homescreen, personalisatie en bij pushmeldingen. 

Alleen webwinkels met een app zijn er tevens apps, waarbij de app zelf het product is, bijvoorbeeld om al dan niet tegen betaling informatie of entertainment aan te bieden en te voorzien van reclame. 

Het vervelende van een native app is, dat de klanten eerst moeten beginnen, met installeren, wat voor websites eigenlijk niet nodig is. 

Bekijk hieronder de korte video uitleg over M-Commerce. Let op: het is wel in het engels!

Ontdek de Gratis Training van de Bol Masterclass

Hoe je binnen een paar maanden een miljoenenomzet kan draaien!

Ja, ik ben benieuwd!