Wat is Multichannel?

In welke sectoren worden het gebruikt?

Multichannel wordt ook wel ‘meervoudige distributie’ genoemd.

Bij meerdere distributie worden dezelfde producten door twee of nog meer verschillende afzetkanalen aan meerdere marktsegmenten aangeboden.  

Het marktbereik kan worden vergroot en verhoogd het omzetpotentieel. Door dit bereik te vergroten, kan meer winst worden gemaakt, tegen lagere marketingkosten. 

Ben je geinteresseerd of wil je starten in E-Commerce? Check dan deze pagina

Cosmetica bijvoorbeeld, valt onder een merk van meervoudige distributie (Multichannel). Vooral te koop in supermarkten, drogisterijen of door verkoop door schoonheidssalons, dus dit zijn de variabele doelgroepen. Deze doelgroepen kunnen voor conflicterende belangen zorgen. Met name bij indirecte distributiekanalen.  

Ondernemers en eigenaars van winkelketens hebben kosten die ze moeten maken voor locale service, zoals een winkelpand en personeel. Voor deze ondernemers wordt het steeds moeilijker om te concurreren tegen deze georganiseerde webshops.

Dienstverleners die een artikel verkopen als bijproduct, zullen daar een hogere winst op willen maken, dan de winkels die zich concentreren op grote volumes. Duale distributie betekent dat man twee kanalen inzet voor een marktsegment. 

Net als Multichannel verloopt ook de marketing vaak over meerdere kanalen. Vooral Trademarketing houdt zich met dit vakgebied bezig, wat gericht is op het verhogen van de vraag en zichtbaarheid binnen externe kanalen. 

Bekijk hieronder de video over meer uitleg van Multichannel:

Ontdek de Gratis Training van de Bol Masterclass

Hoe je binnen een paar maanden een miljoenenomzet kan draaien!

Ja, ik ben benieuwd!