Wat is Paypal?

En waarom is het in Nederland niet zo populair?

Paypal is een platform en een methode voor betalingen online. Wanneer gebruikers geld over willen maken aan webwinkels, en andere rekeninghouders, dient men eerst een rekening te openen.

Betalingen worden gedaan door het e-mailadres van de ontvangende rekeninghouder in te vullen of worden geïnitieerd bij het bestelproces van een webwinkel. Die Paypal aanbiedt om te betalen. 

De rekeningen kunnen gekoppeld worden aan een creditcard of bankrekeningnummer. 

Het werd in 1998 door Confinity als betaalapplicatie geïntroduceerd. Dit was de maker van software voor de Palm-pda.

Het betalingssysteem werd overgenomen door Elon Musk in het jaar 2000, die het in 2001 samen met zijn onlinebank X.com in PayPal omdoopte.

In 2002 werd PayPal kort na een beursgang, overgenomen door veilingsite eBay, en daar maakte veel verkopers al gebruik van met PayPal als afrekenmethode. 

Door de aandelen in 2015 opnieuw naar de beurs te brengen, werd PayPal verzelfstandigd.

wat is paypal?

 

Paypal en Kopersbescherming. 

Een van de redenen, die wordt geboden voor het succes, is kopersbescherming.

Dit betekent dat het betaalde bedrag van de koper kan worden teruggevordert, wanneer iets niet ontvangen is.

Of wanneer het product niet aan de verwachtingen voldoet, dient de koper een bewijs van retourzending te overleggen om zijn aankoopbedrag terug te vorderen. 

Het is in Nederland minder populair dan in de omringende landen. In de beginjaren was het noodzakelijk dat men een creditcard moest hebben.

Vanwege de beschikbaarheid van alternatieven zoals iDeal. Deze dienst wint steeds meer aan populariteit, sinds PayPal rekeningen via iDeal kunnen worden opgewaardeerd. 

Het openen van een account en het overmaken van een bedrag is gratis. De ontvanger betaalt voor iedere transactie 0,35 euro plus 3,4% van het overgemaakte bedrag.

Voor kortingen komen bedrijven die grote hoeveelheden transacties ontvangen in aanmerking.

Webshops die PayPal als betaalmiddel willen aanbieden, kunnen rechtstreeks hiervoor zaken doen. Of werken met een Payment Service Provider.

Bekijk hieronder de video uitleg:

Ontdek de Gratis Training van de Bol Masterclass

Hoe je binnen een paar maanden een miljoenenomzet kunt gaan draaien!

Ja, ik ben benieuwd!

 Voor meer begrippen, check dan deze pagina