Wat is de NVM?

En wat zijn de voordelen als je een NVM Makelaar inschakelt?

De afkorting NVM staat voor Nederlandse Vereniging voor Makelaars. Het is de grootste vereniging voor makelaars en vastgoeddeskundigen in Nederland.

Deze vereniging bestaat al meer dan honderd jaar en in Nieuwegein is het hoofdkantoor gevestigd. Deze vereniging telt ruim 4000 makelaars, die hierbij zijn aangesloten. De makelaars zijn in vakgebied en regio’s verdeeld. 

wat is de nvm?
Het logo van ‘NVM’

Wat doet de NVM eigenlijk? 

Deze branchevereniging van NVM, vormt een netwerk van makelaars die voor een zekere kwaliteit staan. Zij voldoen aan hele strenge kwaliteitseisen en opleidingen.

Als je zo’n NVM makelaar inschakelt, heb je gegarandeerd kwaliteit. Daarnaast is een belangrijke afdeling van de de Consumentenvoorlichting. Wanneer men een klacht of geschil heeft met een makelaar, kun je verdere informatie inwinnen. 

Wat zijn de voordelen van NVM makelaars? 

Als men een huis wil verkopen, doet men er verstandig aan een makelaar in te schakelen. Allereerst werkt de NVM met vaste kwaliteitseisen, zodat men verzekerd is van een expert op dit gebied, voor de verkoop van je huis.

Sinds 2001 is makelaar een vrij beroep. Met andere woorden, kan iedereen zich makelaar noemen. Van een NVM makelaar is het zeker, dat deze goed is opgeleid en een goede kennis van dit vakgebied heeft. 

Het verkopen van je huis, laat je niet zomaar aan iemand over. Ten tweede wordt je huis bij een makelaar uitgebreid in een presentatie op Funda getoond, bekend als de grootste presentatie voor woningen. Nog een voordeel is dat je bij deze, ergens op terug kunt vallen, mocht er een geschil komen met de makelaar.

Bij de Consumentenvoorlichting dien je de klacht in of een verzoek tot bemiddeling. Makelaarsland is een NVM makelaar. Deze bieden veiligheid en betrouwbaarheid. Ook zit er een groot verschil in het vaste lage tarief, veel lager dan het gemiddelde courtage bij veel andere makelaars.

Veel voordelen dus van een NVM makelaar, en voor een toch wel lagere prijs. 

wat is aansprakelijkheidsverzekering

Interesse in Vastgoed?

Ontdek de Vastgoed Community

Ja, ik ben benieuwd!