Wat zijn Ontbindende Voorwaarden?

En wat is allemaal belangrijk na het ondertekenen?

Ontbindende voorwaarden zijn onder voorbehoud. Reden is, wanneer de koop van een huis alsnog niet doorgaat, ook al is de koopakte ondertekend. De koop wordt teniet gedaan, en niemand is nog ergens toe verplicht.

Wanneer er geen beroep kan worden gedaan op een ontbindende voorwaarde zit u echt aan de koop vast, na de wettelijke bedenktijd.  

wat zijn ontbindende voorwaarden?

De ontbindende voorwaarden zijn het belangrijkst als het gaat om de financiering. Het moment dat u de koopakte tekent, bent u nog niet zeker of de hypotheek die u nodig heeft, wel los kunt krijgen. Zonder genoeg hypotheek kan de koop niet doorgaan. 

Voor het regelen van een hypotheek is tijd nodig, dus heeft u voldoende ruimte nodig tot de datum van de ontbindende voorwaarden afloopt. Het is belangrijk om die aflopende datum goed in de gaten te houden.

Als de financiering nog niet rond te krijgen is, kan er voor uitstel gezorgd worden. Heel belangrijk, want u wilt niet aan de koop vastzitten, als de hypotheek niet door kan gaan. Hier helpen meestal hypotheekadviseurs bij.

Interesse in Vastgoed?

Ontdek de Vastgoed Community!

Ja, ik ben benieuwd!

Ontdek voor meer begrippen in de wereld van ‘vastgoed’ op deze pagina.