Wat zijn Roerende Zaken?

Wat valt allemaal onder 'roerende zaken'?

Onder de zogenaamde roerende zaken, valt de inrichting van een woning. Deze zaken die niet standaard bij de koop of verkoop horen, omdat ze niet nagelvast aan het huis zitten.

Hierbij denkt men onder meer aan zaken als witgoed, kasten en e.v.t. vitrage. Meestal worden deze roerende zaken meegenomen door de verkoper, naar het nieuwe huis. Soms gebeurt het dat de verkoper liever opnieuw in gaat richten. Een kans om te grijpen. 

wat zijn roerende zaken

Wel zijn er roerende zaken die je van de vorige bewoners kunt overnemen. We denken b.v. aan vloeren, plinten, ondervloer, zonwering (binnen/buiten) en keukenapparatuur( fornuis, oven en afzuiger).

Belangrijk om te weten is wanneer men bij het ondertekenen van het koopcontract, zeker is dat de verkoper deze roerende zaken achterlaat.  

Zogenaamde onroerende zaken, zijn materialen die wel nagelvast aan de woning zitten. Bijvoorbeeld een schutting, carport of schuur. Binnen welke categorie iets valt, is soms te betwijfelen.

Vloerbedekking hoort bij roerende zaken, maar als deze aan grond is vastgelijmd, valt het weer onder onroerende zaken. Laat je in ieder geval goed informeren.

Interesse in Vastgoed?

Ontdek de Vastgoed Community?

Ja, ik ben benieuwd!