CPM is de afkorting van Cost Per Mille. Het is een afrekenmodel voor online adverteren waarbij de adverteerder betaalt per duizend keer dat een advertentie is vertoond. Een vertoning van een advertentie wordt ook wel een view of een impressie genoemd. Bij CPM richt je je dus alleen op vertoningen en niet op kliks.

Cost Per Mile is alleen van toepassing in het Google Display Netwerk en niet in het Google Zoeknetwerk.

Wanneer ga je dus kiezen voor Cost Per Mile?

Cost Per Mile wordt vaak als afrekenmodel gebruikt wanneer je het gaat verhogen van de naamsbekendheid de doelstelling van je campagne is. Het campagne doel is de advertentie aan zoveel mogelijk mensen te tonen met een bepaalde frequentie. Adverteren per duizend vertoningen betekent ook betalen per duizend vertoningen, ongeacht het aantal kliks.

Cost Per Mile is handig als het niet je hoofddoel is om bezoekers naar je website te trekken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de aankondiging van een gratis evenement. Wil je zoveel mogelijk inschrijvingen voor een (betaald) event? Dan kun je beter voor CPC (Cost Per Click) gaan.

CPM Formule
De berekening van de CPM Formule

Maximum CPM bod

Bij Cost Per Mile kun je ook een maximum CPM-bod instellen. Het Max Cost Per Mile bod zorgt ervoor dat je voor 1000 vertoningen nooit méér betaalt dan het bedrag dat je hebt opgegeven. Een maximum Cost Per Mile bod kun je instellen voor afzonderlijke plaatsingen maar ook voor een hele advertentiegroep.

Bekijk de video hieronder over CPM:

Ben je geïnteresseerd in SEA?

Schrijf je in en krijg gratis de E-Book: ‘Leren domineren in Google’ t.w.v. €47,- en ontdek alle geheimen binnen Google Ads!

Ja, ik wil die gratis E-Book!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *