Wat is een Campagne?

Met een campagne kunt u uw producten of services promoten in het uitgebreide netwerk van Google, dat bestaat uit zoekresultaten, websites, video’s, mobiele apps, kaarten, Shopping-vermeldingen en meer.

Je kiest een campagnetype op basis van uw marketingdoelen, uw merkstrategie en de hoeveelheid tijd die u aan online adverteren gaat besteden.

Welke campagne moet je gaan gebruiken per type?

Als je een campagne gaat instellen, wordt er gevraagd campagnedoelen en een campagnetype te kiezen.

Je kunt een type selecteren op basis van de acties waarvan u graag wilt dat klanten ze uitvoeren. U kunt ook een type selecteren, zoals Zoeknetwerk, Display Netwerk, Shopping of Video.

Ontdek ook wat Google Ads is op deze pagina

U krijgt aanbevelingen te zien voor functies en instellingen die u kunnen helpen de belangrijkste advertentiedoelstelling van uw campagne te bereiken. Vergeet niet dat alle campagne-instellingen en functies beschikbaar zijn, ongeacht het doel dat u kiest. U kunt uw doel altijd wijzigen of ervoor kiezen geen doel te gebruiken.

U kunt kiezen uit onder meer de volgende doelen:

Verkopen

Leads

Websiteverkeer

Product- en merkoverweging

Merkbekendheid en bereik

App-promotie

Het campagnetype bepaalt waar gebruikers uw advertenties zien. U maakt dit specifieker door uw advertenties te targeten.

Ben je geïnteresseerd in SEA?

Schrijf je in en krijg gratis de E-Book: ‘Leren domineren in Google’ t.w.v. €47,- en ontdek alle geheimen binnen Google Ads!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *