Wat is een Oproepextensie?

Een oproepextensie is een telefoonnummer dat wordt weergegeven bij een Google Ad zoekadvertentie. Dit telefoonnummer kan direct uit de accountinformatie van de adverteerder worden gehaald.
Door direct op het nummer te tikken zal er een telefoongesprek worden gestart.

Wanneer moet je nou een Oproepextensie gaan gebruiken?

Wanneer je bijvoorbeeld een bezorgservice voor fast-food hebt zal weergave van het telefoonnummer een belangrijk onderdeel uitmaken van de Google advertentie.

Je kunt in de tekst voor de advertentie zelf een telefoonnummer opnemen, maar dat wordt niet altijd geaccepteerd. Met de oproepextensie kun je eenvoudig een nummer laten zien dat ook direct te tikken of klikken valt. Hierdoor krijg je enorme conversies.

Target op de juiste locatie!

Voor de beste combinatie van lokale targeting en breder bereik kunt u ook locatie-extensies gebruiken.

Wanneer u zowel locatie-extensies als oproepextensies gebruikt, kunnen advertenties met specifieke bedrijfslocaties oproepen genereren. Naar telefoonnummers van deze locaties in plaats van naar de telefoonnummers van uw oproepextensies. 

U kunt dan gegevens van oproeprapportage over uw advertenties met locatie-extensies en advertenties met oproepextensies verzamelen om te zien welk type extensie beter presteert.

Bekijk hieronder de video hoe je een ‘oproep-extensie’ gebruikt en opzet:

Ben je geïnteresseerd in SEA?

Schrijf je in en krijg gratis de E-Book: ‘Leren domineren in Google’ t.w.v. €47,- en ontdek alle geheimen binnen Google Ads!

Ja, ik wil die gratis E-Book!

>>Wil je meer informatie hebben over Google Ads? Bekijk dan deze pagina<<

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *