Wat is een SERP?

SERP de afkorting staat voor Search Engine Results Page, oftewel de zoekmachineresultatenpagina. Het is de resultatenpagina van een zoekmachine wanneer je een zoekopdracht uitvoert.

Je ziet dan de lijst met resultaten, die grotendeels bestaat uit aanklikbare links met een paginatitel en/of meta beschrijving waarin het zoekwoord te vinden is.

Hoe hoger je met je website op de SERP rankt, hoe groter de kans op bezoekers. Je moet dus zorgen dat jouw paginatitel en/of meta description de zoekwoorden bevatten waarop je gevonden wilt worden.


Welke resultaten vindt je op de SERP dan?

De resultaten op de SERP zijn over het algemeen afhankelijk van de overeenkomst van de zoekopdracht en de woorden in de paginatitel en meta beschrijving.
Het gaat hier om organische ranking. Er zijn echter nog andere manieren om hoog te eindigen op de SERP:

Gesponsord: adverteren via Google Ads.

Bedrijfsnaam: via Google My Business, door bedrijfsgegevens toe te voegen en reviews te verzamelen.

Kaarten en plattegronden: via Google Maps in de zoekresultaten, op het moment dat iemand op een type bedrijf in een bepaalde regio zoekt.

Afbeeldingen: door een gerichte bestandsnaam, alt-attribuut, bijschrift en omliggende tekst toe te voegen aan je afbeeldingen in de ‘achterkant’.

– Definities: wanneer je uitleg geeft van een bepaald keyword

Ben je geïnteresseerd in SEA?

Schrijf je in en krijg gratis de E-Book: ‘Leren domineren in Google’ t.w.v. €47,- en ontdek alle geheimen binnen Google Ads!

Ja, ik wil die gratis E-Book!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *