Wat is het Google Display Netwerk?

Met het Google Display Netwerk kun je met tekst-, beeldadvertenties of een combinatie hiervan (Responsive Display Ads) adverteren. De mogelijkheid van het gebruiken van beeldadvertenties, ofwel banners, is een groot verschil met het adverteren in het Google zoeknetwerk.

Het inzetten van het Google Display netwerk kan een goede uitbreiding zijn van je advertising kanalen, gebruikers zitten namelijk maar ongeveer 4% van hun tijd op Google Search. De kracht van display is dat je gebruikers, tijdens hun journey op het internet, aanwezig kunt zijn met uw merk.

Voorbeelden van advertenties via het ‘Google Display Netwerk’ die rood gemarkeerd zijn

Ook Adverteren in het Display Netwerk?

Via het GDN is het mogelijk om te adverteren op websites waar jouw doelgroep zich bevindt. Je kunt ook adverteren op mobiele sites, mobiele apps en op YouTube.

Op de aangesloten websites kun je adverteren met tekstadvertenties. Maar het is ook mogelijk om met beeld, video en rich media te adverteren. Hierbij kun je targeten op zoekwoorden, maar ook op doelgroepen.

Je kunt ook zelf specifieke sites of pagina’s selecteren of uitsluiten, dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je wel of juist niet bij je concurrent op de site getoond wilt worden.

Bekijk hieronder de video over het GDN van Google Ads:

Ben je geïnteresseerd in SEA?

Schrijf je in en krijg gratis de E-Book: ‘Leren domineren in Google’ t.w.v. €47,- en ontdek alle geheimen binnen Google Ads!

Ja, ik wil die gratis E-Book!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *