Wat is Slim Bieden?

Slim bieden‘ is een van de geautomatiseerde biedstrategieen.

Bij automatische biedstrategieën worden er tijdens de veilingen geautomatiseerd biedingen voor je gedaan op basis van machine learning.

Het algoritme van machine learning houdt namelijk rekening met historische gegevens. Het algoritme verzamelt gegevens binnen je Google Ads campagne.

Enkele voorbeelden van deze signalen zijn de zoekterm die de gebruiker invoert, het gedrag van de gebruiker op jouw website, het apparaat van de gebruiker, de fysieke locatie van de gebruiker, dag en tijd van de veiling, demografische gegevens en web plaatsingen.

Door de verzameling en verwerking van deze enorme hoeveelheid gegevens is het mogelijk om nauwkeuriger te voorspellen hoe de bieding in de veiling van invloed kan zijn op bijvoorbeeld het aantal behaalde conversies.

De slimme biedstrategieën hebben echter wel tijd nodig om alle data te verzamelen en zichzelf het ‘gedrag’ aan te leren om de biedingen te optimaliseren, zodat jij een beter resultaat mag verwachten.

wat is slim bieden

Welke ‘slim bieden’ biedstrategieën zijn er dan?


– Klikken maximaliseren: Hier geef je de CPC aan. Vervolgens zal Google er voor zorgen dat je zoveel mogelijk klikken voor de ingestelde prijs per klik binnenhaalt. Het is ook mogelijk om het dagbudget te nemen. Er worden dan zoveel mogelijk klikken binnen het budget gerealiseerd.

– Doelvertoningspercentage: De biedingen worden automatisch ingesteld door Google Ads om het opgegeven vertoningspercentage van de campagne te behalen. ‘

Het vertoningspercentage dat je als doel opgeeft is de verhouding met het aantal vertoningen van jouw advertentie. Ten opzichte van het totaal aantal vertoningen van de advertentieveilingen.

– eCPC (verbeterde kosten per klik): Een biedstrategie waar handmatig bieden gecombineerd wordt met automatisch bieden. Je geeft de minimale en maximale prijs per klik handmatig aan. Vervolgens gaat Google zelf in de veiling kijken wat het optimale bod is om zoveel mogelijk conversies te genereren.

Google probeert om de de gemiddelde prijs per klik binnen de onder- en bovengrens van de prijs per klik te houden.

Conversies maximaliseren: Google biedt aan de hand van data automatisch het optimale bod in de veilingen om zoveel mogelijk conversies te genereren binnen de campagne en het ingestelde budget.

Doel ROAS: Bij deze biedstrategie geef je de gemiddelde conversiewaarde aan die je per geïnvesteerde euro aan advertenties besteedt. Belangrijk om te weten is dat het conversie-volume van de website kan beperken als je de ROAS te hoog instelt.

Google zal dan namelijk alleen maar bieden op gebruikers waarvan het algoritme zeker weet dat de gebruikers zullen converteren zodat de opgegeven ROAS wordt behaald. Andersom geldt dan weer dat niet het maximale uit de campagne wordt gehaald als je de ROAS te laag instelt.

Doel CPA: Als je bijvoorbeeld kiest voor een doel-CPA (kosten per conversie) van €5,-. Dan zal Google Ads de biedingen automatisch aanpassen om zoveel mogelijk conversies te verzamelen voor €5.
Ook hier is het belangrijk om in de gaten te houden dat de CPA niet te hoog of te laag is, omdat dit invloed kan hebben op het conversie-volume of de winstgevendheid van de campagne.

Ben je geïnteresseerd in SEA?

Schrijf je in en krijg gratis de E-Book: ‘Leren domineren in Google’ t.w.v. €47,- en ontdek alle geheimen binnen Google Ads!

Ja, ik wil die gratis E-Book!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *