Wat zijn Highlight Extensies?

Highlight extensies zijn 2 tot 6 korte stukjes tekst (max. 25 karakters/letters) die je kunt toevoegen aan je tekstadvertentie. Deze komen onder de ‘beschrijving’ te staan in je advertentie.

Hoe werken de ‘highlight extensies’ dan?

Je kunt highlights toevoegen op account-, campagne– of advertentiegroepniveau. Ook kan je kiezen waar je de highlight extensies toe wilt voegen, de highlight-tekst maken en plannen wanneer u ze wilt weergeven.

Hoeveel highlights er bij een advertentie wordt weergegeven en wanneer dit gebeurt, is mede afhankelijk van de volgorde. Van de highlights, de lengte ervan en hoe ze presteren.

Een goede vuistregel is algemenere informatie te verstrekken op het account- en campagneniveau dat van toepassing is op uw hele bedrijf (zoals ’24/7 telefonische ondersteuning‘). Daarnaast kunt u specifiekere informatie geven op advertentiegroepniveau (zoals ‘gratis geschenkverpakking’).

Als u highlights toevoegt aan een advertentiegroep in een campagne die al highlights bevat, worden voor de advertenties in die advertentiegroep de highlights op advertentiegroepniveau gebruikt.

In plaats van de highlights die u aan de campagne heeft toegevoegd.

U hoeft niets te betalen wanneer je de extensies toevoegt, maar voor de klikken op uw advertentie worden de gebruikelijke kosten in rekening gebracht.


Bekijk hieronder de video over de ‘highlight extensies:

Ben je geinteresseerd in SEA?

Schrijf je in en krijg gratis de E-Book: ‘Leren domineren in Google’ t.w.v. €47,- en ontdek alle geheimen binnen Google Ads!

Ja, ik wil die gratis E-Book!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *