Ontdek de gratis opleidingen van Talent First

Welke Opleidingen kun je zoal volgen dan?

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

Wie zijn Talentfirst eigenlijk?

TalentFirst is opgericht in november 2000. In hun eerste fase was het een omgekeerd werving- en selectiebureau, zoekend voor de professional naar het juiste bedrijf. 
Na enkele jaren werd het een ’talentenbureau’ met de eerste trainingen en coaching voor mensen die het beste uit hun loopbaan wilden halen.

Het bedrijf bestond daarna 12 jaar als een ‘friendchise’-organisatie, met zelfstandig werkende ondernemers, die 100% verbonden waren aan het TalentFirst netwerk.
Sinds 2017 is TalentFirst een landelijk opererende netwerk organisatie, waaraan trainers, coaches, programma-managers en talentmanagers verbonden zijn.

wie zijn talentfirst

Wat kun je verwachten van Talent First?

Krijg gratis volledige loopbaantraining, gericht op vergroten van jouw zelfkennis, zelfvertrouwen, zelfeffectiviteit en duurzame inzetbaarheid, met Talentenanalyse, Drijfverenanalyse en 3 uur coaching.

Krijg jouw volgende carrièrestap helder, met de volgende trainingen! Ken je unieke talenten en drijfveren en maak vol zelfvertrouwen de juiste volgende keuzes. Check ze hieronder

Versterken van je leervermogen: meer zelfvertrouwen en zelf effectiviteit, door precies te begrijpen wat voor jou belangrijk is en wat jij anderen te bieden hebt. Met een Talenten- en Drijfverenanalyse, 360 graden feedback en veel meer.

21e eeuwse basisvaardigheden: bepaal hoe jij de beste volgende stappen in je loopbaan kunt zetten en ontwikkel jouw sociale en leiderschapsvaardigheden.

Vergroot je algemene inzetbaarheid: zelfkennis leidt tot persoonlijke groei en ontwikkeling, vermindering van stress, en groeiend zelfvertrouwen, waardoor je beter inzetbaar blijft. Bekijk hieronder de video over Talent First:

Welke gratis opleidingen van Talent First zijn er dan?

Talent First biedt 6 gratis programma’s die je gratis kunt volgen. Iedere Nederlander kan zich investeren in onderwijs. Of je nu 18 of 67 bent, geen probleem. Het STAP budget is een subsidie waarmee elke Nederlander per jaar € 1000 in zijn  of haar ontwikkeling mag investeren.

Een mooie manier van de overheid om professionele ontwikkeling en persoonlijke groei te stimuleren. Jij kunt daar dus ook gebruik van maken!

1. Carrière boost Zelfonderzoek programma

Dit gesubsidieerde programma bestaat uit 20 uur online training aangevuld met 3 uur persoonlijke coaching. Dit programma start een maand na de subsidie aanvraag. Direct na inschrijving kun je al aan een gratis voorproefje van TalentFirst beginnen. Lees hier voor meer info.

talentfirst carriereboost
talentfirst carriereonderzoek

2. All you can learn programma

Leren zoveel als je wilt, zo vaak je maar wilt. Kies uit de meer dan 400 leermodules in de TalentFirst Academy onder begeleiding van een TalentFirst coach. Effectief online leren, met een gecertificeerde coach 1 training = 20 uur online leren + 3 uur individuele coaching. Lees hier voor meer info.

talentfirst all you can learn
talentfirst all you can learn

3. Onweerstaanbaar CV en LinkedIn profiel

Met de online trainingen ‘Een onweerstaanbaar CV’ en ‘Een onweerkstaanbaar Linkedin profiel’ leer je jouw CV en Linkedin profiel onderscheidend te maken, waardoor je kansen op de arbeidsmarkt en op de baan van jouw dromen aanzienlijk vergroot.

Daarnaast durf je de mythes die er momenteel rondzingen ‘hoe een cv of profiel eruit hoort te zien’ naast je neer te leggen, waardoor je jezelf met jouw unieke talenten als uitgangspunt durft te nemen voor jouw CV en profiel. Lees hier voor meer info.

talentfirst cv + linkedin
talentfirst onweerstaanbaar cv

4. E-Commerce & Marketplace expert

Leer hoe jij succesvol kunt verkopen online op Bol.com, Amazon en meer. In deze cursus leer alles van A-tot-Z wat je moet weten om succesvol te kunnen verkopen in de E-Commerce. Je wordt daarbij persoonlijk geholpen door een gecertificeerde E-commerce coach (Bas Urlings). Lees voor meer info.

talentfirst e-commerce
talentfirst e-commerce

5. Anti Stress/Burnout pakket

Voorkom stress en burnout, door jouw patronen, gewoontes en mindset te veranderen. Het programma bestaat uit een serie online modules, waarmee je door jouw persoonlijke leertraject wordt begeleid. Dit zijn een flink aantal door Albert Sonnevelt opgenomen instructie video’s, meditaties, ontspanningsoefeningen, boekentips en een aantal uren opgenomen masterclasses. Lees voor meer info.

talentfirst anti stress/burnout

6. ICT Oriëntatie training

Een stap naar ICT overwegen? Ontdek de meer dan 140 functies en ontdek jouw favoriet. Maak echt kennis met diverse IT onderwerpen, zoals HTML, CSS, Cloud, CRM, cybersecurity, online marketing, UX design en nog veel meer.

Je ervaart welke technologieën bij je passen, waar je talent voor hebt en wat je minder leuk vindt. Lees hier voor meer info.

talentfirst ict training
talentfirst ict orientatie training

Wat zijn de ervaringen van Talent First?

Er zijn al meer duizenden mensen die een training/cursus hebben gevolgd bij Talent First. Hieronder een paar voorbeelden van mensen die een opleiding gevolgd hebben:

Mijn coach wist via TalentFirst mij op de juiste manier te motiveren. Ik wist niet meer wat ik wilde, maar Saskia wist mij via de juiste weg te enthousiasmeren. Dit traject heeft mij verder gebracht in de doelen die ik zou willen halen. De opdrachten sloten daarbij perfect aan. Daarnaast was Saskia niet oordelend, maar een luisterend oor en wist welke aanpak ik nodig had. Kortom een geweldig traject met een perfecte coach.”

Annemarie Worp

Het programma van TalentFirst kan ik iedereen aanraden. Het is echt een cadeau aan jezelf. Het online programma heeft leuke opdrachten om jezelf en je wensen nog beter te leren kennen. (…) De coaching van Marian zorgde ervoor dat ik ook echt van dromen naar doen durfde te gaan. Inmiddels ben ik druk met verwezenlijken van mijn ultieme droombaan en ze enorm dankbaar.”

Suzanne Baalman

Bekijk hieronder de video van Lorenzo en zijn ervaring met Talent First:

talentfirst video

Lees op deze pagina voor nog meer ervaringen.

Meest gestelde vragen

Als je geïnteresseerd bent in een van deze programma’s, zit je natuurlijk met vragen. Bekijk hieronder voor de meest gestelde:

Waar gaat dit precies over?

Om de tekorten en uitdagingen op de arbeidsmarkt aan te gaan, stelt de overheid  subsidie beschikbaar voor loopbaanscholing en voor om- en bijscholing. Alle werknemers, ZZP’ers, flexwerkers en werkzoekenden kunnen hier een beroep op doen.

Hoe kan je dit aanvragen?

Door je bij ons aan te melden, start jouw TalentFirst CarrièreBoost Programma direct. Het aanvragen is heel eenvoudig.

Hoe werkt zo’n programma/opleiding nou precies?

Tijdens de training komen jouw persoonlijke kwaliteiten en loopbaanuitdagingen aan de orde. Je krijgt een coach met wie je over het programma kunt reflecteren en volgende stappen kunt bedenken. Alles wat wordt besproken is uiteraard vertrouwelijk.

We helpen je om  jouw groei en toekomstplannen uit te vinden. We laten je ontdekken waar jouw kansen op de arbeidsmarkt liggen, waar jij je nog kunt ontwikkelen en hoe je jouw werk leuk kunt houden. Nu en in de toekomst.

Wanneer en waar zijn de coachsessies?

er ondersteuning aan het programma wat je kunt volgen als de subsidie aan je is toegekend. Wanneer en hoe spreek je zelf af met je coach, op basis van jouw agenda en voorkeuren. De gesprekken vinden online plaats.

Moet je zelf betalen?

Helemaal niets hoef je te betalen! Het enige wat belangrijk is, is dat je meewerkt aan het traject en de subsidie aanvraag. Daar helpt TalentFirst jou mee uiteraard!

Ook interesse in een gratis opleiding van Talent First?

Kies nu jouw gratis opleiding en start vandaag nog! Niet geschoten is altijd mis!

Ja, ik heb wel interesse!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *