Wil jij je meer verdiepen in het aankopen en verhandelen van crypto’s? Dan is Binance wellicht een platform dat bij je past. Je kunt zowel als beginnende of als ervaren crypto trader bij Binance terecht.
In deze uitgebreide Binance review lees je wat Binance precies is, hoe het werkt, wat de kosten ervan zijn en welke voor- en nadelen eraan zitten.
Verder lees je terug wat je van de Binance app kunt verwachten, op welke manier je uitbetaald kunt krijgen, of Binance betrouwbaar is en kun je een aantal ervaringen met Binance doorlezen.
Inhoudsopgave
Wat is Binance voor een cryptoplatform?
Binance is een exchange platform voor allerlei soorten cryptovaluta. Een exchange houdt een plek in waar je nieuwe crypto’s kunt aanschaffen en de crypto’s die je in bezit hebt kunt gaan verkopen.
Verder kun je bij Binance kiezen om je crypto’s uit te laten betalen in geld. Het mooie aan Binance is, dat je op één plek meerdere soorten crypto’s kunt aanschaffen. Binance is een Chinees bedrijf, maar biedt traders van over de hele wereld toegang, waardoor het tot één van de grootste wisselkantoren ter wereld behoort.
Binance werd in 2017 door Changpeng Zhoa opgericht en het hoofdkantoor is in 2018 naar Malta verhuist, aangezien er daar een betere wet- en regelgeving omtrent crypto’s geldt.
Wist je dat Binance in 2017 haar eerste eigen Binance Coin (BNB) uitbracht? Binance heeft in de loop der tijd ook een stablecoin (BUSD en de BGBP) uitgebracht, zodat je meer zekerheid in de koers zou hebben dan andere crypto’s op de markt. De eigen Binance wallet heet Trust Wallet en hiernaast heeft Binance ook een eigen Binance chain.
Hoe werkt Binance?
Binance biedt je de mogelijkheid om in verschillende cryptovaluta te handelen. Allereerst kun je een gratis account aanmaken door je persoonlijke gegevens in te vullen.
Je mag een Binance account aanmaken als je 18 jaar of ouder bent. Verder dien je een emailadres achter te laten. Wanneer dit is gelukt, dien jij je account eerst te verifiëren. Wanneer je account geactiveerd is, kun je eigenlijk direct aan de slag.
Je kunt je eerste munten kopen, je Trust Wallet klaarzetten en je verder in de wereld van crypto’s gaan verdiepen. Bekijk hieronder de uitleg over hoe Binance werkt:
De kosten van Binance
Wanneer je Binance gebruikt betaal je 0,1% aan kosten over de aankopen die je doet. Het mooie aan Binance is dat zij je voor een transactie met de BNB 0,05% rekenen.
Het is mogelijk om een handelsrekening in euro’s aan te maken op Binance. Hierdoor kun je SEPA-overboekingen met je IBAN-rekening doen.
Verder kun je ook met creditcard betalen. Er zijn dus meerdere opties waardoor jij geld op je Binance account kunt zetten.
Voor- en nadelen van Binance
Ook bij Binance heb je enorm veel voordelen, maar ook zeker een paar nadelen. We lichten er een paar uit, we beginnen natuurlijk met de voordelen:

Voordelen
Een belangrijk voordeel van Binance is het feit dat deze exchange wereldwijd tot de grootste wisselkantoren behoort, waardoor er veel mensen gebruik van maken en dit het bedrijf betrouwbaar maakt.
Daarnaast kun je bij hen terecht voor eigen wallets, chains, coins en zelfs een Binance Card. De Binance Card biedt je de mogelijkheid om in Binance Coins te betalen bij verschillende winkels die je wereldwijd terug kan vinden.
De fee die Binance rekent is laag, waardoor het betaalbaar blijft voor kleine en grote traders. Een ander voordeel is dat je uit meer dan 100 verschillende cryptovaluta kunt kiezen bij Binance.

Nadelen
De nadelen van Binance zijn er een stuk minder dan de voordelen. Om er toch een paar op te noemen, kan het zijn dat de support van de klantenservice soms iets langer duurt. Dit komt doordat er iedere seconde 1,4 miljoen transacties via Binance worden uitgevoerd.
Doordat Binance zo populair is, kan het drukker zijn bij de klantenservice, waardoor je iets langer op support moet wachten. Verder kan het zijn dat je de interface in het begin wat ingewikkeld vindt. Echter went dit snel, dus het is alleen een kwestie van goed uitzoeken en doorkrijgen waar je wat kunt regelen.
Inloggen in Binance
Als je eenmaal ingeschreven hebt bij Binance, dan krijg je direct de bevestiging van de inloggegevens verstuurd per mail. In deze link ga je naar de inlogscherm van het platform.
Het is misschien handig als je de link opslaat in je ‘favorieten’ zodat je het niet meer vergeet of kwijt bent. Mocht je per ongeluk de gegevens kwijt zijn, geen probleem, je krijgt meteen de nieuwe inloggegevens verstuurd per mail! Hieronder zie je een screenshot hoe het inlogscherm eruitziet van het platform:
Binance App
Tegenwoordig hebben alle exchange platformen naast een website ook een eigen gratis app. De Binance app kun je zowel in de Apple App Store als de Google Play Store downloaden.
Je logt met dezelfde gegevens op de app in als die je voor de Binance website gebruikt. De app biedt je snel en makkelijk overzicht in al je coins, je wallet en welke valuta het meest verhandeld wordt.
Met één druk op de knop kun je coins kopen, verkopen of op je Trust Wallet zetten. De app is erg gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Vandaar dat de Binance app ook veel goede reviews krijgt.
De app is vooral makkelijk als je eens onderweg bent en je op je smartphone je crypto’s wil bekijken. De app zorgt ervoor dat je altijd en overal toegang hebt tot je Trust Wallet. Download de app op deze pagina of klik op de afbeeldiing.
Binance Coins
Wanneer je voor Binance kiest, kun je uit meer dan 100 verschillende cryptovaluta kiezen. De meest populaire munten op Binance zijn Bitcoin, Ethereum, EOS, NEO, LiteCoin, Ripple en nog veel meer.
Om een overzicht te krijgen van alle unieke opties kun je het beste op de Binance website kijken. Het zijn er namelijk te veel om in deze review op te noemen.
De Binance Fee zorgt ervoor dat Binance geld blijft verdienen. De fee bestaat uit een klein percentage, namelijk 0,1%. Telkens als je een munt koopt of verkoopt, betaal je de 0,1% fee aan Binance. Wist je dat je 50% korting krijgt als je de Binance Coin trade?
Over het algemeen kun je de fee voor Binance als laag bestempelen. Er zijn namelijk veel meer exchange kantoren waar je veel meer dan 0,1% als fee betaald. De fee om je munten in geld uit te laten betalen verschilt per cryptovaluta.
Om jezelf in geld uit te laten betalen, dien je wel eerst je account te verifiëren. Dit doe je door een kopie van je paspoort of ID naar Binance op te sturen. Wanneer je dit hebt gedaan, heb je meer mogelijkheden om grotere bedragen aan jezelf uit te keren vanuit je Trust Wallet. Bekijk hieronder hoe je verschillende coins kunt kopen:
Binance uitbetalen naar bank
Je kunt nooit in één keer coins in geld aan je bank uitbetalen. Er is altijd nog een derde partij nodig die het geld voor je naar een bank kan overmaken. Een goede derde partij die je kan helpen om van Binance geld naar je bank over te maken is Bitvavo.
Hier kun je een account aanmaken en je bankrekeningnummer koppelen. Wanneer dit is gelukt kun je coins laten overboeken van Binance naar Bitvavo waarna je het geld daarna naar je rekeningnummer kunt overmaken. Het is voor een succesvolle overboeking dus wel belangrijk dat je de derde partij inschakelt.
Binance > IDeal
Het meest interessante aan Binance is, dat je gewoon met iDeal kunt betalen. Hier kun je dus allerlei soorten crypto’s kopen, terwijl je ze met iDeal afrekent. Je kunt geld op je account zetten door in het hoofdmenu voor betalingen door derden te kiezen.
Hier kun je direct voor iDeal kiezen. Vul na het selecteren van iDeal het bedrag in euro’s in dat je wenst te betalen. Wanneer je een coin naar keuze hebt gevonden, kun je via Banxa met iDeal betalen.
De volgende Nederlandse banken bieden je de mogelijkheid om crypto’s via Binance te kopen; ING, Triodos, Regio Bank, ABN Amro, Bunq, Rabobank, Friesland Bank, SNS, de ASN Bank en nog veel meer. Wanneer je betaling gelukt is, kun je dit in je overzicht terugvinden.
Je ontvangt ook altijd een bevestiging per mail op het moment dat je een succesvolle transactie hebt uitgevoerd.
Is Binance betrouwbaar?
Binance heeft door de jaren heen meer geld in het beveiligen van hun website en app gestoken. Het is belangrijk dat je persoonlijke gegevens en de coins die je in je Trust Wallet hebt zitten, goed beschermd en beveiligd worden tegen hackers.
Binance voert per seconde 1,4 miljoen transacties uit, waardoor de noodzaak voor de beste beveiliging erg hoog is. Binance heeft zichzelf naast de strenge beveiliging ook goed laten verzekeren. Dat verzekeren is nodig om na een hackaanval traders de geleden schade terug te kunnen betalen.

Het is belangrijk om in je achterhoofd te houden dat Binance niet wordt gereguleerd door een nationale toezichthouder of onafhankelijke overheidsinstantie.
Verder is het belangrijk dat jij je eigen Binance account ook zo goed mogelijk beveiligd. Kies een moeilijk te raden wachtwoord en verander je wachtwoord elke drie maanden.
Ook kun je ervoor kiezen om de tweefactor authenticatie te activeren. Verder dien je geld dat je niet gebruikt om te traden op je eigen bank te laten staan. Daarnaast dient je eigen pc of laptop ook goed beveiligd te zijn en moet je alert zijn op phising mails.
De klantenservice van Binance
Wanneer je een account bij Binance neemt, kun je 24/7 van hun klantenservice gebruik maken. Zij bieden je ondersteuning op verschillende punten. Je kunt bij het supportcentrum terecht als de app of website niet werkt.
Verder heeft de klantenservice een sectie met de meest gestelde vragen. Heb je direct hulp nodig? Dan kun je bellen of een contactformulier op de website of in de app invullen.
Er is ook een chatfunctie waarin je alle vragen direct aan de klantenservice kunt stellen. De medewerkers reageren snel en inhoudelijk, zodat je altijd en overal om steun kunt vragen.
Zie hieronder hoe het eruitziet. Wil je naar de klantenservice toegaan? Ga naar de pagina of klik op de afbeelding.
Ervaringen met Binance
In het begin heeft Binance één keer een groot veiligheidslek gehad waardoor er een paar miljoen aan crypto’s door hackers is meegenomen. Dit was een groot schandaal, maar gelukkig had Binance een goede verzekering en zijn de kosten van de traders gedekt.
Nu is Binance veel beter beveiligd. Verder zijn de reviews zowel negatief als positief. Sommige mensen prijzen Binance de hemel in en anderen hebben er wel iets op- of aan te merken. Dit ligt echter geheel aan hun persoonlijke ervaringen met Binance.
Binance is een betrouwbare en grote partij, dus je zou rustig zelf kunnen beginnen met ervaren of Binance iets voor jou is. Het is altijd beter om niet in één keer veel geld op een exchange in te zetten. Baseer je keuze op de ervaringen, maar probeer het zelf vooral ook laagdrempelig uit om erachter te komen wat je er persoonlijk van vindt.
Mijn persoonlijke ervaring met Binance
Binance is voor de starter als zowel voor de gevorderde trader zeker een aanrader! Het is een betrouwbaar en een internationaal platform waar je enorm veel keuzes hebt in het aantal crypto’s.
Mocht je ergens niet uitkomen en heb je vragen, kun je het natuurlijk stellen aan de chat of per mail. Die geven meteen een helder antwoord op al je vragen!
Dus ik zou het ook zeker aanbevelen. Maar als ik jou een tip mag geven: lees ook mijn uitgebreide review over Bitvavo op deze pagina.
Mocht je vragen hebben, stel ze dan onderaan de formulier! Succes met het starten in de wereld van ‘crypto’ en vergeet niet de speciale link niet om aan te melden.
Groet,
Simon Tol

Ontvang de maximale korting van de handelskosten op Binance
Je kan het altijd eerst proberen, je hebt niks te verliezen!