Coinmerce Review

Dit moet je weten voordat je registreert bij Coinmerce

Denk je erover na om in crypto’s te investeren, maar weet je nog niet zo goed waar en hoe je dit wil gaan doen? Dan kun je beginnen met het uitzoeken van een broker die bij je past. Op deze pagina lees je allereerst wat Coinmerce voor broker is, hoe het werkt en wat de kosten ervan zijn.

Verder kun je meer lezen over de coins waarin je via Coinmerce kunt investeren, kom je erachter of deze broker betrouwbaar is en welke voor- en nadelen eraan zitten.

Zoals je al merkt, gaat het hier om een complete review, waardoor jij je eigen conclusies kunt trekken en op basis van deze informatie de knoop kunt doorhakken of je wel of niet met Coinmerce wil gaan traden in crypto’s.

coinmerce review
Coinmerce logo

Wat is Coinmerce?

Coinmerce is een Nederlandse broker, in 2017 opgezet door Nick Smits van Oyen en Luc Smits van Oyen. Het platform dat deze twee heren gebouwd hebben, moet crypto traders helpen om makkelijker en vooral ook veiliger in crypto’s te investeren.

Zij kwamen met dit geniale idee, doordat zij om zich heen mensen hoorden klagen over het starten met investeren in de cryptomarkt. Om dit proces voor beginners toegankelijk te maken, besloten de heren een eigen broker op te zetten. Op die manier wordt het investeren in crypto’s voor iedereen mogelijk en ook toegankelijk.

De naam die zij hebben uitgekozen is een samensmelting tussen de coins en commercie rondom crypto. Hieruit is de naam Coinmerce geboren. Tevens zijn zij ook de eerste fysieke cryptowinkel van Nederland, gevestigd in centrum Stadshart te Amstelveen.

wat is coinmerce
Eerste fysieke ‘cryptowinkel’ van Nederland

Hoe werkt Coinmerce?

Wil jij je eigen crypto’s kopen? Dan kun je dit met behulp van een broker of een exchange regelen. Het eerste dat je moet doen is een account aanmaken en geld op je account storten. Hierna bepaal je hoeveel geld je in welke munt investeert. Bekijk hieronder de video hoe je gratis een account aanmaakt:

Heb je een idee welke coins het goed gaan doen? Dan is het afwachten geblazen tot je winst gaat maken. De winst die je maakt kun je weer in andere coins investeren of meteen naar je bankrekening overmaken. Houd de cryptomarkt nauwlettend in de gaten om verlies te voorkomen.

Coinmerce Coins

Wanneer je ervoor kiest om met Coinmerce te werken, kun je uit meer dan 200 verschillende cryptomunten kiezen om in te investeren. Dit is een enorme groep met mogelijkheden. Zoek altijd van tevoren uit welke coins wel of niet interessant voor je zijn. Bekijk hieronder welke coins je allemaal kunt gaan kopen:

Coinmerce Fees

De fees kun je ook wel als de kosten zien. Wanneer je via Coinmerce investeert, betaal je bepaalde fees als je coins koopt of verkoopt. De fees die je bij deze broker betaalt liggen tussen de 0,40% en 2,5% per transactie die je doet.

Verder betaal je handelskosten, die per munt van elkaar kunnen verschillen. Het ligt ook nog eens aan de vraag en het aanbod van het moment, hoeveel kosten je met het traden maakt.

Inloggen op Coinmerce

Het is heel makkelijk om een account op Coinmerce aan te maken. Je kunt je gratis aanmelden, waarna jij al je persoonlijke gegevens aanlevert. Aan het einde van de aanmelding, krijg je een mail om je account mee te activeren. Hierna kun je inloggen en via Coinmerce aan de slag met traden in crypto’s.

coinmerce inloggen
Het inlogscherm van Coinmerce

Is Coinmerce betrouwbaar?

Ja, Coinmerce is één van Nederlands grootste en meest bekende brokers. Je ziet hier online veel positieve reacties van klanten over verschijnen. Doordat het een eerlijk en open platform is, kom je niet met verborgen kosten in aanmerking.

Je kunt ook gewoon chatten met een klantenservice als je vragen hebt. Dit maakt van Coinmerce een betrouwbare partij om mee samen te werken.

Voor- en nadelen van Coinmerce

Voordat je ervoor kiest om met dit cryptoplatform te gaan werken, wil je natuurlijk wel weten welke voor- en nadelen hieraan zitten. Het mooie aan deze broker is, dat het om een betrouwbare partij gaat, waar veel gebruikers online erg enthousiast en positief over zijn.

Hierdoor zijn er vanzelfsprekend meer voordelen, dan nadelen te benoemen over Coinmerce. Om toch even een klein minpunt aan te duiden, kun je de fees die Coinmerce rekent als nadeel zien. Wanneer je met kleine bedragen trade, kunnen de fees namelijk erg hoog oplopen.

coinmerce nadelen

Doordat je zoveel geld betaald om via dit platform te gaan traden, zal je met de inleg van kleine bedragen minder rendement overhouden. Het is dus geen goedkope broker. Verder is Coinmerce alleen online bereikbaar en kun je hen niet bellen.

De voordelen van Coinmerce zijn er heel wat. Zo biedt Coinmerce je een volledig Nederland platform aan, waardoor alles erg begrijpelijk is. Je kunt hun app zowel op je Android als Apple smartphone downloaden, waardoor je altijd en overal bij je coins kunt.

Je kunt geld op je account storten met iDeal, creditcards of SEPA-betalingen. Verder kun je uit meer dan 200 coins kiezen om in te investeren. Geld dat je in dit platform hebt zitten, kun je ook altijd en op elk gewenst moment weer opnemen.

Verder is de app erg gebruiksvriendelijk en zitten er handige functies in waardoor je nog verantwoorder in crypto’s kunt investeren.

coinmerce voordelen

Coinmerce ervaringen van echte klanten

De klanten die Coinmerce gebruiken zijn allemaal erg tevreden over het gebruiksgemak van het platform en de app. Wanneer je naar een gebruiksvriendelijke broker op zoek bent, is Coinmerce zeker de broker waar je moet zijn.

Verder wordt uit de reviews van bestaande klanten duidelijk dat de klantenservice via de chat makkelijk en snel te bereiken is Wil je geld uit je account opnemen? Dan krijg je dit binnen één werkdag alweer op je bankrekening gestort.

Al met al is het dus een hele goede broker voor beginners, maar kunnen de gevorderde traders op dit platform ook zeker hun ei kwijt. Houd er wel altijd rekening mee dat geld investeren financiële risico’s met zich meebrengt.

Ook interesse in het kopen van Crypto?

Registreer je Gratis bij Coinmerce en ontvang geweldige Bonussen!

Registreer je Gratis bij Coinmerce
Coinmerce
Coinmerce

Beoordeling door Simon Tol,

14 mei 2022
4

Is na Bitvavo de meest succesvolle Crypto Exchange van Benelux!