LiteBit Review

Is LiteBit wel een goede crypto platform?

LiteBit – Cryptocurrency wordt steeds groter en populairder over de hele wereld. Vooral jongere personen raken geïnteresseerd in het traden van crypto’s, aangezien je er veel geld mee kunt verdienen. Je moet dan wel een beetje weten wat je doet, aangezien het niet makkelijk is om crypto’s te kopen, beheren en verkopen.

In deze Litebit review lees je in ieder geval wat LiteBit is, hoe het werkt, wat de kosten ervan zijn en hoe de wallet eruitziet. Verder lees je meer over hoe je in contact kunt komen met LiteBit, hoe je kunt inloggen en hoe de app werkt. Als laatste wordt de betrouwbaarheid behandeld en lees je meer over alternatieven voor LiteBit.

Litebit Review
Het logo van Litebit

Wat is LiteBit?

LiteBit is een broker die in 2013 is opgericht en biedt je een platform aan waar je allerlei cryptomunten kunt kopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Bitcoin en Ethereum. Een broker biedt je de mogelijkheden om crypto’s te kunnen kopen, beheren en weer verkopen als de tijd rijp is.

Aangezien de wereld van de crypto’s lastig kan zijn, proberen brokers het zo makkelijk mogelijk te maken om een wallet te starten. De broker, in dit geval LiteBit, is de bemiddelaar tussen jou als consument en de beurs. Bij LiteBit kun je uit verschillende soorten cryptocurrency kiezen en kun je met iDeal, SEPA of Bancontact betalen.

De digitale wallet zorgt ervoor dat jij al je crypto’s op één plek kunt bewaren. Je wallet is beschermd en helpt je om de munten die je bezit makkelijk en snel weer te verkopen. Het enige dat je hoeft te doen, is een account op LiteBit aanmaken. Hier lees je verder in de review meer over.

wat is LiteBit?
De website van Litebit

Hoe werkt LiteBit?

Eerst moet je een account aanmaken op LiteBit, je leest hoe je dit kunt doen onder het kopje inloggen in deze review. Hierna heb je direct de mogelijkheid om cryptocurrency te kopen, beheren en verkopen.

Wanneer je crypto’s verkoopt, word je door de broker uitbetaald. Je hebt ook de mogelijkheid om crypto’s uit een andere wallet over te hevelen naar je LiteBit wallet.

Hierdoor kun je alle crypto’s die je bezit in één wallet bewaren. Dit zorgt voor meer mogelijkheden en een duidelijker overzicht. Bekijk hieronder de video hoe het in z’n werk gaat.

De kosten van LiteBit

Wanneer je een wallet bij LiteBit hebt, is het belangrijk om te weten welke kosten je betaalt. Een crypto kent twee verschillende prijzen, namelijk de aankoop- en verkoopprijs. De aankoopprijs is de prijs van de munt op de markt met daarbij de aankoopkosten meegerekend.

De verkoopprijs is de vraagprijs voor de munt op de markt en de verkoopkosten erin meegerekend. De verkoopprijs is altijd lager dan de aankoopprijs. Elke crypto op LiteBit heeft een andere aankoopprijs. Wanneer je altcoins koopt, komen er vaak extra kosten bovenop door de omwisselkoersen die daar gelden.

De verkoopwaarde in je wallet is inclusief de verkoopkosten, het bedrag wat je daarin ziet staan, krijg je ook daadwerkelijk uitgekeerd. De verkoopkosten staan daarnaast altijd los van de aankoopkosten. Wel worden bij beide kosten ongeveer dezelfde percentages gerekend. Voor Bitcoin betaal je 1% aan LiteBit en voor altcoins kan dit tussen de 2%-5% liggen. Gemiddeld betaal je bij LiteBit 2% aan transactiekosten.

LiteBit Wallet

De LiteBit wallet werkt erg makkelijk en overzichtelijk. Je hebt direct zicht in je hele portfolio en kunt iedere coin die je hebt scherp in de gaten houden. Het platform biedt je ook de mogelijkheid om Bitcoins, Ethereum of Ripple aan je wallet toe te voegen.

Zet crypto’s voor de lange termijn ook altijd nog op een hardware wallet, zodat je ze beter beveiligd hebt. Je kunt crypto’s koppelen aan de LiteBit wallet die je elders opgeslagen hebt staan. Dit zorgt ervoor dat je al je coins in één wallet bij elkaar hebt.

Zorg in ieder geval voor sterke wachtwoorden en two-factor authentication aanzet bij het inloggen.

LiteBit Inloggen

Op welke manier kun je een LiteBit account aanmaken? Allereerst ga je naar hun website en kies je ervoor om je eigen account aan te maken. Er worden een aantal gegevens van je gevraagd die je online kunt invullen. Doordat je waarschijnlijk geld gaat uitgeven op het platform en je ook geld gaat ontvangen, zijn je betaalgegevens nodig.

De betaalgegevens worden veilig door LiteBit bewaard en je privacy wordt altijd in acht genomen. Wanneer je inschrijving compleet is, ontvang je een e-mail met een code, waarmee je e-mailadres kan worden bevestigd.

Krijg je die e-mail niet binnen een paar minuten? Dan kan het ook in je spam mailbox terecht zijn gekomen. Controleer dit dus goed.

Hierna wordt je telefoonnummer gevraagd. Er wordt vervolgens een sms-code naar je opgegeven telefoonnummer gestuurd. Deze unieke code dien je in te vullen ter verificatie van je telefoonnummer. Hierna krijg je de mogelijkheid om voor bepaalde type accountbeveiliging te kiezen.

Je kunt je account bijvoorbeeld met een Google Authenticator of tweestapsverificatie beveiligen. Als je dit hebt voltooid, is je account op de juiste manier aangemaakt en kun je beginnen met het kopen, beheren en verkopen van cryptocurrency. Bekijk hieronder als je het zeker niet weet de video hieronder hoe je moet registreren:

LiteBit App

De LiteBit app kun je zowel voor Android als IOS telefoons downloaden. Je kunt de app gratis downloaden in de App of Play stores. Het makkelijke aan de app is dat je altijd en overal toegang zal hebben tot je crypto’s.

Je wallet is op je smartphone en tablets te openen, waardoor je altijd de exacte waarde van je wallet kunt inzien.

Ook zie je direct ook handige transactieoverzichten in de app terug. Hierdoor weet je precies wanneer je crypto’s koopt en verkoopt, met de daarbij behorende kosten of opbrengsten. Je kunt ook in tabellen terugzien hoe de koers voor bepaalde crypto’s ervoor staat.

De app maakt het gebruik van LiteBit vele malen toegankelijker en makkelijker, dit was dus een goede zet van de broker. Zie hieronder de video hoe het in z’n werk gaat in de app van LiteBit:

LiteBit Contact

Heb je vragen of wil je om een andere reden in contact komen met LiteBit? Dan is het goed om te weten dat dit een Nederlandse broker is, die gevestigd is in Rotterdam.

LiteBit is onderdeel van 2525 Ventures B.V., dus je zou hen ook nog kunnen benaderen als je LiteBit om de één of andere reden niet te pakken krijgt.

Daarnaast kun je makkelijk en snel contact opnemen met hun klantenservice door het telefoonnummer te bellen, een chat met ze te starten of een mail te sturen of door op social media kanalen een berichtje te sturen. Gebruikers geven aan dat de bereikbaarheid en het niveau van de klantenservice uitstekend is.

Litebit Contact

Is LiteBit betrouwbaar?

Ja, maar er worden zo nu en dan wel problemen met LiteBit gemeld. Vooral in het begin waren er problemen met de bereikbaarheid van de broker, er waren hoge kosten en de transactietijden lieten op zich wachten.

Hierdoor kreeg LiteBit meteen door dat zij hun service en software zo snel mogelijk moesten verbeteren. De service is enorm verbeterd in de afgelopen jaren en op het moment dat je vragen hebt, worden deze door de klantenservice heel snel in behandeling genomen.

De ervaringen over LiteBit

LiteBit staat bekend als een goede en betrouwbare broker met een snelle klantenservice. De leveringen van de crypto’s verlopen snel en je kunt ook redelijk snel verkopen. Hoewel LiteBit een populaire broker is, kunnen er soms hoge kosten gevraagd worden, waardoor gebruikers uiteindelijk toch liever op goedkopere alternatieven overstappen.

LiteBit heeft zowel beginnende als gevorderde gebruikers en is daarmee een divers platform. Dit maakt het leuk en uitdagend. Verder zit het goed met de beveiliging bij dit platform.

Kies voor een moeilijk te raden wachtwoord, om hackers het zo moeilijk mogelijk te maken. Wanneer iemand onbevoegd toegang krijgt tot je account omdat je gehackt bent, is LiteBit niet verantwoordelijk te houden.

Er zijn zowel nationale als internationale traders lid van LiteBit. Dit laat zien dat niet alleen in Nederland, maar ook in de rest van Europa veel vertrouwen heerst in dit platform.

Wanneer je crypto’s koopt, ontvang je ze met 100% zekerheid. Je ontvangt altijd waar je voor betaald en dat voelt goed als je met cryptocurrency bezig bent.

Ik heb hieronder 3 echte klantervaringen van Trustpilot onder een rijtje gezet:

litebit ervaringen

Alternatief voor LiteBit?

Vind je LiteBit te duur? Dan zijn er een aantal goedkopere brokers op de markt. Let er wel op dat goedkoper niet altijd beter betekent. Wellicht zijn de goedkopere platforms een stuk minder goed beveiligd, of je kunt bijvoorbeeld uit veel minder verschillende soorten cryptocurrency kiezen.

Een voorbeeld van een alternatief voor LiteBit is Bitvavo Exchange. Sommige andere brokers geven je welkomstkortingen of gratis tegoed als jij je bij hen inschrijft.

Bij Bitvavo krijg je een welkomstbonus van €1000,- als je inschrijft zonder dat je handelskosten hoeft te betalen! Lees ook mijn uitgebreide review over Bitvavo op deze pagina.

bitvavo vs litebit
bitvavo vs litebit

Het is belangrijk dat je in ieder geval voor een broker kiest die bij je past. Kies niet per se voor kwantiteit en een lage prijs, maar kies eerder voor kwaliteit als je echt serieus in crypto wil gaan handelen.

Door eerst research te doen en goed de voor- en nadelen van verschillende brokers tegen elkaar weg te strepen, kom je uiteindelijk bij de broker uit die het beste bij je past.

Neem hier de tijd voor en lees verschillende reviews door, zodat je goed weet wat je van welke broker kunt verwachten. Maar mijn voorkeur zou gaan naar Bitvavo!

Groet,

Simon Tol

litebit review

Wil je ook leren traden?

Ontdek Litebit en koop/verkoop 50+ andere crypto’s tegen een scherpe prijs!

Ja, ik ben benieuwd!
LiteBit
LiteBit

Beoordeling door Simon Tol,

13 jun 2021
3

LiteBit is op zich een goede cryptoplatform, maar heeft lang niet zoveel extra’s als Bitvavo!