Hallo en welkom op mijn uitgebreide Soofos review. Ben je leergierig, gepassioneerd en wil je meer te weten komen over bepaalde onderwerpen zoals Photoshop, Excel en WordPress? Dan is er één compleet Nederlands platform te vinden, waar je dit soort cursussen tegen een vriendelijke prijs kunt volgen.

In deze review maak je kennis met het online leerplatform Soofos.nl. Je komt erachter wat het precies is, hoe het ooit is opgericht en welke cursussen je hier allemaal kunt volgen.

Verder wordt er ingegaan op de betrouwbaarheid van Soofos, manieren waarop je contact met ze kunt opnemen en hoe je ervoor kunt zorgen dat je bij ze kunt inloggen.

Voordat jij je ergens voor aanmeldt wil je uiteraard de voor- en nadelen van een platform op een rijtje zetten. Dit vind je ook in deze review terug.

Wat is Soofos?

Soofos.nl is het grootste online leerplatform van Nederland. Je kunt hier terecht voor het volgen van verschillende kwalitatieve en uitgebreide cursussen en online opleidingen. Het gave aan dit platform is dat je er cursussen over allerlei verschillende onderwerpen kunt terugvinden.

Zo zit er altijd wel iets tussen dat bij jouw passie, carrière of interessegebied aansluit. Wil je meerdere cursussen volgen? Dan kun jij je voor Soofos Plus aanmelden.

Op dat moment krijg je toegang tot alle cursussen die je op dit platform terug kunt vinden. Heb je een specifieke cursus op het ook? Dan kun je ervoor kiezen om een regulier account aan te maken.

Wist je dat jij je hier niet alleen als cursist, maar ook als leraar kunt aanmelden? Beschik jij over veel kennis en wil je jouw passie met andere geïnteresseerden delen? Dan kun je ervoor kiezen om je cursus via Soofos aan leergierige mensen te verkopen.

soofos review
Soofos logo

Hoe is Soofos ontstaan?

Soofos is ontstaan uit een samenwerking tussen een groep ondernemers met verschillende achtergronden. Zij zagen een behoefte in de markt voor een online leerplatform waar klanten makkelijk en snel kwalitatieve cursussen en opleidingen konden vinden.

Na een grondige marktonderzoek en het verzamelen van feedback van potentiële gebruikers, zijn zij begonnen met het ontwikkelen van het platform.

In het begin heeft het team hard gewerkt om het platform te bouwen en een breed assortiment aan cursussen en opleidingen aan te bieden. Dit heeft geresulteerd in een succesvolle lancering van Soofos.nl.

Door continue verbeteringen aan te brengen en goed te luisteren naar klantfeedback, is het bedrijf in staat om haar cursisten de beste ervaring te bieden. Het biedt meer dan 500 cursussen inmiddels.

Welke cursussen biedt Soofos allemaal aan?

Soofos biedt veel verschillende cursussen aan die op hun website over allerlei verschillende categorieën worden verdeeld. De categorieën waaruit je kunt kiezen zijn: zakelijk, persoonlijke ontwikkeling, vrije tijd, programmering, marketing, IT & Software, gezondheid, foto & film en design.

Onder al deze hoofdonderwerpen, hangen verschillende specifieke cursussen. Omdat het te veel is om allemaal apart op te noemen, worden er in deze review een aantal cursussen uitgelicht. Wat dacht je bijvoorbeeld van een cursus Excel, WordPress of Photoshop?

In de cursus Excel leer je bijvoorbeeld hoe je sneller berekeningen kunt maken en op welke manier je makkelijk resultaten kunt analyseren in Excel. Op het platform kun je in één oogopslag teruglezen welke specifieke kennis en vaardigheden er in elke unieke cursus aan bod komt.

Zo kun je snel besluiten of de cursus wel of niet bij je past. Verder zijn veel cursussen zowel geschikt voor beginners als gevorderden. De cursus over WordPress leert je bijvoorbeeld op welke manier je snel een responsive website kunt bouwen, die ook nog eens aan je huisstijl voldoet.

Wanneer je deze cursus volgt, kan je jouw website zelfs binnen één dag online hebben staan. In de Adobe Photoshop cursus leer je bijvoorbeeld foto’s professioneel te bewerken en onder andere digitaal schilderen met penselen. Ik mag voor jouw als bezoeker bij elke cursus die je nieuw gaat aanschaffen 10% korting geven! Dus mis deze kans niet.

soofos cursussen

Hoe kan je inloggen op Soofos?

Om in te loggen op Soofos, dien je eerst een account aan te maken. Dit kan je makkelijk en snel doen door op de “Registreren” knop te klikken. Deze knop vind je op de homepage van de website terug.

Hierna dien jij je e-mailadres en een zelf bedacht wachtwoord in te vullen. Het kan zijn dat er nog wat extra informatie nodig is om je account aan te maken, denk hierbij aan je naam of je adres. Zodra je klaar bent met het invullen van de opgevraagde informatie, klik je op “Registreren” en is je account aangemaakt.

Nu je een account hebt, kun je inloggen op Soofos. Klik op de knop met “Inloggen”, die je op de homepage van de website kan vinden. Vul hier vervolgens je e-mailadres en wachtwoord in en klik op “Inloggen”. Je zal nu worden doorgestuurd naar je persoonlijke dashboard waar je toegang hebt tot verschillende functies van de website.

Het is belangrijk om te onthouden om je wachtwoord regelmatig te wijzigen, om de veiligheid van je account te blijven garanderen. Het kan zomaar gebeuren dat jij je wachtwoord bent vergeten.

Op dat moment kun je op de “Wachtwoord vergeten” knop klikken. Volg hierna de stappen om een nieuw wachtwoord te maken. Wanneer je problemen hebt met inloggen, kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van Soofos. Zij helpen je graag verder.

soofos inloggen

Is Soofos wel betrouwbaar?

Hier kan heel kort op geantwoord worden. Ja, Soofos is zeker betrouwbaar! Allereerst is het een bekende partij waar je allerlei soorten cursussen en opleidingen over verschillende onderwerpen kunt volgen.

De lessen worden door experts en professionals uit het werkveld gegeven. Je kunt er dus zeker vanuit gaan dat de leraren precies weten waar zij het over hebben.

De onderwerpen zijn zorgvuldig uitgezocht en aan de experts gekoppeld, zodat je van tevoren weet of het onderwerp wel of niet bij je past. Je kunt veel leren als jij je bij Soofos aanmeldt. Het biedt je de perfecte mogelijkheid om je eigen kennis en kunde over onderwerpen naar keuze te verbeteren en uit te breiden.

Verder ontvang je na het voltooien van elke cursus een certificaat dat direct als je bewijs van deelname en succesvolle afronding fungeert. Dit certificaat kun je vervolgens aan klanten of werkgevers laten zien.

Het is dus zeker een goede en betrouwbare toevoeging aan je cv. Een andere manier om de betrouwbaarheid van Soofos te toetsen, is door online-ervaringen en feedback van andere cursisten op te zoeken.

De reviews zijn positief en men geeft aan erg blij te zijn met de waarde die de cursussen via Soofos leveren. Verder hebben zij een supersnelle klantenservice, waardoor de betrouwbaarheid omhoogschiet. Het team staat altijd voor je klaar en schiet je zo snel als zij kunnen te hulp.

soofos betrouwbaar

Klantervaringen van Soofos

Klanten hebben vooral positieve ervaringen met Soofos.nl. Dit komt door de brede selectie aan cursussen en de kwaliteit van de geleverde inhoud. Veel gebruikers laten online weten dat de cursussen erg gedetailleerd zijn en dat ze veel hebben geleerd van de professionals en experts die de cursussen geven.

De certificeringen die worden aangeboden na het voltooien van een cursus, worden door veel klanten gewaardeerd. Dit is namelijk een geweldige manier om een bewijs van de nieuw opgedane kennis met hun eigen klanten en werkgevers te delen.

Sommige klanten hebben aangegeven dat de website soms traag kan zijn en dat er problemen kunnen zijn met de videoweergave, maar deze problemen lijken te zijn opgelost door de technische ondersteuning van Soofos.nl.

Veel gebruikers zijn verder tevreden over de klantenservice van Soofos.nl, met name over de snelheid en de efficiëntie van het beantwoorden van hun vragen.

soofos beoordeling
soofos klantervaringen
soofos ervaring

Contact opnemen met Soofos

Er zijn verschillende manieren om contact op te nemen met Soofos. De eerste manier is door gebruik te maken van het contactformulier op hun website.

Dit formulier kan worden gevonden door op “Contact” te klikken in de footer van de website. Hier kun je je naam, e-mailadres, onderwerp en bericht invullen en direct naar ze verzenden. Een medewerker van Soofos.nl zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Een andere manier om contact op te nemen is door een e-mail te sturen naar info@soofos.nl. Hier kun je je vraag of opmerking in verwerken. Je kunt een antwoord verwachten binnen een redelijke termijn.

Daarnaast biedt Soofos.nl ook een live chatservice op hun website aan, waar je direct met een medewerker kunt praten en je vraag kunt stellen. Wanneer je contact met ze opneemt via de chat, kun je razendsnel antwoord verwachten.

soofos contact zoeken

De voordelen van Soofos

Soofos wordt door veel gebruikers als een compleet en interessant platform gezien. Je kunt er terecht voor allerlei praktische en interessante cursussen over allerlei verschillende onderwerpen.

De voordelen die hieraan zitten is dat er in ieder geval voor ieder wat wils terug te vinden is. Ook wanneer je bijvoorbeeld een specifieke skill mist op je cv, kun je een vlotte cursus afnemen. Je betaalt per cursus en je weet direct wat de prijs gaat zijn.

Er worden ook vaak kortingen gegeven, zodat je ook tegen een vriendelijker prijsje deel kunt nemen aan de beste cursussen. Je kunt er ook voor kiezen om een Soofos Plus account af te sluiten, dan kun je onbeperkt cursussen volgen op je eigen tempo.

Verder is de lesstof uitgebreid, simpel te volgen en erg duidelijk. Dit maakt het doorlopen van de cursussen zelfs leuk. Het is geen straf om nieuwe dingen te leren.

De video’s maken het erg makkelijk om te leren en je kunt je opgedane kennis meteen in de praktijk brengen door aan de interactieve oefeningen mee te doen.

Door meteen te oefenen met de nieuwe kennis die jij je eigen maakt, leer je de stof nog beter te beheersen. Doordat je aan het einde een certificaat ontvangt, heb je meteen een betrouwbaar bewijs wat je aan je cv of op je eigen website kunt toevoegen.

Ben je zelf een expert? Dan kun je ervoor kiezen om jouw cursus via Soofos.nl te verkopen aan geïnteresseerden. Doordat er een groot netwerk van professionals samenkomt, zorgen jullie er allemaal voor dat de kwaliteit van Soofos.nl steeds meer omhoogschiet.

soofos voordeel

De nadelen van Soofos

Online zijn er weinig nadelen aan Soofos terug te vinden. De meeste klanten zijn erg tevreden over de service en de kwaliteit van de cursussen die online terug te vinden zijn op dit uitgebreide platform.

Natuurlijk zitten er aan alles wat voordelen heeft, ook een aantal nadelen. Omdat Soofos een goede partij is, lees je hier een aantal algemene nadelen terug die bij online leren en het afronden van online cursussen komen kijken.

Allereerst heb je veel motivatie en doorzettingsvermogen nodig om daadwerkelijk iedere keer een module van de online cursus te voltooien. Je moet zelf je leerproces vormgeven en telkens een nieuwe module starten. Dit is niet voor iedereen even makkelijk.

Verder kan het zijn dat je last krijgt van je ogen doordat je veel tijd achter je laptop of tablet doorbrengt. Om het blauwe licht dat je apparaten uitzenden te beperken, kun je een handige bril tegen blauw licht kopen.

Hierdoor zal je makkelijker kunnen slapen als je nog tot laat aan je cursus hebt gewerkt en zal je ook minder hoofdpijn krijgen.

soofos nadelen

Wil jij ook met een cursus beginnen van Soofos?

Soofos biedt een breed scala aan cursussen aan met verschillende interessante onderwerpen, zoals technologie, financiën, marketing en ondernemerschap. Dit maakt het makkelijk om een cursus te vinden die aansluit bij jouw persoonlijke interesses en carrièreambities.

De cursussen van Soofos worden gegeven door ervaren professionals en experts die hun lessen baseren op hun persoonlijke vakgebied, wat betekent dat je leert van de besten in de branche.

De cursussen zijn ook zeer gedetailleerd en geven een diepgaande kijk op het onderwerp. Dit geeft je de kans om je kennis en vaardigheden op een specifiek gebied te verbeteren.

Wat ook leuk is aan Soofos, is dat de cursussen beschikbaar zijn in verschillende soorten lessen, waaronder videolessen, lessen vol met tekst en interactieve oefeningen.

Je hebt dus de mogelijkheid om de lesstof op verschillende manieren tot je te nemen. Dit betekent dat je de cursus op je eigen tempo kunt volgen. Daarnaast biedt Soofos.nl ook certificeringen na het voltooien van een cursus.

Dit is een geweldige manier om je vaardigheden te valideren en te showen aan werkgevers of klanten. Twijfel niet langer en meld je vandaag nog aan! En tot slot: ik mag voor jouw als bezoeker voor elke cursus die je gaat aanschaffen, 10% korting. Mis deze kans dus niet! Veel succes.

soofos review

Geïnteresseerd in een cursus van Soofos?

Ontdek dan een van de vele cursussen en start vandaag nog. Profiteer van 10% korting op elke cursus!

Ja, ik ben benieuwd!
Soofos
Soofos

Beoordeling door Simon Tol,

17 feb 2023
5

Zeer goede kwalitatieve cursussen op het gebied van vormgeven, photoshop en WordPress.