Starten met Dropshipping

Ontdek de beste Dropshipping cursus op deze pagina!

Ben je een beginnende ondernemer of ben je van plan om te starten met dropshipping? Dropshipping wordt steeds populairder en vooral jonge ondernemers wagen de sprong in het diepe.

Op deze pagina kom je erachter wat dropshipping is, hoe het precies werkt, welke voordelen eraan vastzitten en wat de valkuilen ervan zijn. Daarnaast krijg je meer informatie over de meest kwalitatieve dropshipping cursus, en wat je kunt doen als je interesse hebt om zelf te starten met dropshipping.

Wat is Dropshipping?

Dropshipping valt onder de branche e-commerce. Dit zijn alle online webwinkels, waar klanten een product of dienst kunnen bestellen, waarna het op hun adres wordt afgeleverd. Dropshipping houdt in dat je als ondernemer zelf geen voorraad van je producten hoeft aan te schaffen of hoeft op te slaan, tot de producten gekocht worden.

Je maakt afspraken met de leverancier, die de producten direct voor je naar de klanten verzendt, als er een order in je webshop wordt geplaatst. De order komt bij jou binnen en deze zet je dan door naar de leverancier, die de afhandeling ervan verzorgt.

Dropshippen is een unieke manier van zakendoen, aangezien je geen face-to-face contact hebt met de klant en je de producten die je verkoopt ook niet zelf in handen hebt. Natuurlijk kun je zelf een product bestellen om de kwaliteit ervan te controleren, voor je het aan meerdere mensen wil gaan verkopen.

E-commerce is een hele andere manier van werken dan de klassieke detailhandel. Vandaar dat veel jonge ondernemers dit een interessante manier van werken vinden. Wil je meer informatie over E-Commerce? Check dan deze pagina als je wil starten met e-commerce.

wat is dropshipping

Hoe werkt Dropshipping eigenlijk?

Ben je benieuwd hoe dropshipping precies werkt? Dan is het goed om in gedachten te houden dat er altijd drie partijen bij dropshipping betrokken zijn. De eerste partij ben jijzelf, de ondernemer. Jij bouwt de webshop, kiest de producten uit, maakt de advertenties en zet deze op Facebook en Google. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het doorzetten van de orders van je klanten en dien je met hen te communiceren, ook als zij klachten hebben.

De tweede partij is de klant. Jouw klanten bestellen een product of dienst op jouw webshop en gaan er dan ook vanuit dat zij deze producten en diensten via jou ontvangen. Zij weten niet of je een dropshipper bent of niet. Zij staan in contact met jou over hun bestelling en ze zullen alle vragen die ze hebben dan ook altijd aan jou stellen.

De derde partij is de groothandel of de leverancier waar jij je dropship producten vandaan haalt. Vaak is de leverancier niet in Nederland, maar in het buitenland gevestigd. Er zijn ook mogelijkheden om Nederlandse leveranciers te vinden, maar dan gaat de prijs voor je product al snel omhoog. De leverancier of groothandel krijgt van jou de bestellingen, namen en adressen door. Zij pakken de producten in en zorgen ervoor dat ze bij je klanten aankomen. De leverancier is verantwoordelijk voor de levering.

Bekijk hieronder de video van de ‘Dropship koning van Benelux”, Joshua Kaats.

De voordelen van Dropshipping

voordelen dropshipping

Wanneer je begint met dropshippen, zitten daar een aantal financiële voordelen aan. Je hoeft namelijk geen voorraad aan producten in te kopen en op te slaan, tot je ze naar je klanten kunt opsturen. Dit scheelt veel geld, zeker op het moment dat je een beginnende ondernemer bent. Een webshop bouwen kun je vaak ook gratis doen.

Het enige waar je geld aan uit dient te geven is aan de advertenties op Google en Facebook. Verder hoef jij je in de meeste gevallen niet druk te maken over de verzending van het product naar de klant. Maak hier duidelijke afspraken over met de leverancier en kies een betrouwbare partij die snel kan leveren en doet wat zij beloven.

Verder kun je bij een populair product snel veel geld verdienen, het kan wel een tijdje duren voor je zo’n product hebt gevonden of tot je een manier vindt om het product bij het grote publiek aan te laten slaan. Maar als dat je lukt, verdien je zeker mooie bedragen!

De nadelen van Dropshipping

nadelen van dropshipping

Wanneer je aan dropshipping doet, ben je afhankelijk van je leverancier. Wanneer zij niet leveren, komen de boze klanten bij jou uit. Jij bent namelijk altijd de eindverantwoordelijke en je moet je webshop ook altijd bij de KvK ingeschreven hebben staan.

Daarnaast heb je niet altijd de controle op de producten die je verkoopt. Het kan zijn dat de producten van lage kwaliteit zijn, zonder dat je het weet. Dit is erg vervelend, omdat je de klanten dan wel hun geld terug moet betalen en de retours op jouw rekening moet zetten.

Verder kan het zijn dat je te laat met een bepaald product instapt, waardoor je niet meer uniek bent en eigenlijk niemand dat specifieke product wil kopen. Dan heb je wel veel tijd in de research, het vinden van een leverancier en het bouwen van je shop en advertenties gestoken, wat dan uiteindelijk allemaal voor niets blijkt te zijn.

Soms heeft een leverancier het zo druk, dat het voor je klanten weken tot maanden kan duren voor zij hun bestelde product ontvangen. Hier kun je ook veel klachten over krijgen en hier ben jij uiteindelijk ook verantwoordelijk voor. Let dus altijd goed op welk product en vooral welke leverancier je kiest.

Dropshippen is nooit zonder risico’s en je dient wel van de rechten van je consument op de hoogte te zijn.

Wil jij ook beginnen met Dropshipping?

Wat is toch de reden dat steeds meer mensen besluiten om te beginnen met dropshipping? Ten eerste is het laagdrempelig om als beginnende ondernemer met dropshipping aan de slag te gaan. Je kunt verschillende strategieën bijvoorbeeld op YouTube aanleren.

Het enige dat je hoeft te doen is een webshop te bouwen, artikelen uit te zoeken, deze op Facebook of Google te promoten en je bent al klaar om geld te verdienen. De kosten voor opslagruimte voor je artikelen heb je niet, aangezien alles direct vanaf de leverancier naar je klanten wordt gestuurd.

Je vraagt zelf een iets hogere prijs voor het product, dan de prijs waarvoor je het inkoopt, waardoor je snel een mooie marge over de verkoop van je product kunt verdienen.

Op deze manier kun je best snel geld verdienen, zonder dat je in het begin veel geld moet investeren of dat je telkens kosten blijft maken. Zorg ervoor dat je een uniek product verkoopt en dat het product een wow-factor heeft.

Wanneer mensen er de humor of het gemak van inzien, is de kans groot dat ze het via jouw online advertenties gaan bestellen.

Voordat je begint is het wel handig om je goed over dit onderwerp in te lezen en zo nodig een online training of cursus te gaan volgen. Op die manier leer je op de juiste manier dropshippen, waardoor je verantwoordelijk met je klanten en webshop om kunt gaan.

Het lijkt heel makkelijk, dat is het op zich ook, maar er komt meer bij kijken om dit allemaal in goede banen te leiden, dan je in eerste instantie zou denken. 

Download gratis het e-book ‘De dropship blauwdruk’ en leer de eerste stappen in het opzetten van een dropshipping business!

wil jij beginnen met dropshipping?

Ontdek de Dropship Academy van Joshua Kraats

Joshua Kaats is misschien wel één van de bekendste en meest succesvolle dropshipper van Nederland. Hij doet dit werk al een tijdje en heeft meerdere succesvolle webshops onder zijn naam.

Doordat hij er veel tijd en moeite in heeft gestoken om deze branche te leren kennen, de beste strategieën samen te stellen en veel ervaring heeft opgedaan, is hij de perfecte persoon om je de ins en outs van dit vak uit te leggen. Joshua Kaats is daarom zijn eigen Dropship Academy gestart.

Je kunt een cursus bij hem volgen, zodat je een vliegende start zal hebben als je aan jouw dropshipping avontuur begint. In de online cursus ga je leren hoe je een webshop bouwt, waar en hoe je de beste producten vindt en op welke manier je de advertenties het beste kunt aanvliegen.

Op zijn website kun je meer over zijn aanpak lezen en heb je de mogelijkheid om een trainingsplek bij hem te claimen. Wanneer je zijn training volgt, weet je zeker dat je meer over dropshipping hebt geleerd en dat je handvatten hebt om er je eigen succes van te maken.

Meld je gratis aan voor de webinar en volg de gratis training.

Heb jij ook interesse in Dropshipping?

Ben je benieuwd wat dropshippen jou kan brengen? Zorg er dan vooral voor dat je meer over dit onderwerp te weten komt door er reviews en blogs over te lezen en er filmpjes over te kijken. Volg een onlinetraining of cursus om jezelf goed voor te bereiden en wees ook altijd op de hoogte van de risico’s die eraan verbonden zitten.

Wanneer je er voldoende tijd en energie in steekt en je het beste voor je klanten wil, heb je de goede insteek om in deze business aan de slag te gaan. Zorg dat je op de hoogte bent van je verantwoordelijkheden en leidt alles in goede banen, zodat je wellicht op de korte termijn al meer geld voor jezelf kunt verdienen.

Ik mag namens Joshua Kaats voor jou de hoogste kortingsgarantie + gratis trainingen. Ontdek het hieronder!

Ben je geïnteresseerd in Dropshipping?

Volg de gratis webinar van de ‘Dropship Academy’ van Joshua Kraats

Ja, ik ben benieuwd!
Dropship Academy
Dropship Academy

Beoordeling door Simon Tol,

20 apr 2021
5

Wil jij starten met Dropshipping? Dan raad ik je zeer aan om een cursus te volgen van Joshua Kaats!