Tonny Loorbach Review

Wie is hij eigenljk en wat is zijn vermogen?

Gemiddelde leestijd: 15 minuten

Heb jij weleens van de Internet Marketing Unie (IMU) gehoord? Vooral voor onlineondernemers is dit erg interessant, aangezien de IMU erop is gericht om startende en ervaren online ondernemers alles over online marketing te leren. Ze hebben boeken, podcasts, evenementen en online trainingen ontwikkeld, die je helpen om meer uit je online business te halen.

Op deze pagina lees je in ieder geval meer over de man achter de IMU, Tonny Loorbach. Het is interessant om te weten wie hij is, wat hij tot nu toe allemaal al bereikt heeft en op welke manier hij zijn succes heeft weten te behalen. Verder lees je over zijn boek, de podcast en krijg je meer informatie over zijn social media kanalen. 

Wie is Tonny Loorbach?

Tonny Loorbach is de man achter de Internet Marketing Unie (IMU). In 2007 begon hij in de online marketingbranche te werken en na 3 jaar besloot hij zijn eigen onderneming op te zetten. Uiteindelijk groeide de IMU uit tot een prachtig en succesvol bedrijf.

Het ging Tonny Loorbach zo goed af om een bedrijf op te zetten, dat hij er in totaal nog 6 uit de grond heeft gestampt. Verder vindt hij het leuk om bij andere bedrijven betrokken te worden. Tonny Loorbach kwam erachter dat je financieel succes kunt behalen, als je openstaat om samenwerkingen met andere mensen aan te gaan.

Hij besloot om een eigen community op te zetten, waar online ondernemers elkaar kunnen ontmoeten, kunnen ontwikkelen en meer uit hun bedrijven leren halen. Hoe leuk is het om met gelijkgestemden in contact te komen en ook nog van elkaar te leren? Op dit moment mag de IMU zichzelf zelfs profileren als één van de grootste en bekendste online platformen voor ondernemers.

Bekijk hieronder de mini-documentaire over de oprichting van de IMU:

Tonny Loorbach’s privéleven

Los van zijn bedrijven, is Tonny Loorbach ook een gezellig en gemotiveerd persoon. Hij komt oorspronkelijk uit Groningen, heeft 5 broers en 1 zus en studeerde commerciële economie aan de hogeschool. In die tijd heeft hij stage gelopen bij Eelco de Boer (een andere online marketing expert). Zelfs in zijn studententijd viel Tonny Loorbach al op, aangezien hij een zeer gemotiveerde stagiair was, die alles uit zijn stageperiode wilde halen wat erin zat.

Naast zijn passie voor het opzetten, beheren en succesvol maken van zijn eigen bedrijven, vindt hij het ook geweldig om zich in geschiedenis en psychologie te verdiepen. Tonny Loorbach leest inspirerende boeken en brengt graag tijd door met familie, vrienden en andere ondernemers. De begrippen die zijn leven kleur geven zijn vriendschap, delen met anderen en geluk.

wie is tonny loorbach
Tonny Loorbach

Tonny Loorbach – IMU

Tonny Loorbach startte in 2010 met de Internet Marketing Universiteit. Vandaag de dag heeft hij voor de naam Internet Marketing Unie gekozen, omdat dit beter aansluit bij het community karakter wat de IMU heeft.

In 2010 kraakte Tonny de SEO code, waardoor hij een interessante strategie ontwikkelde op het gebied van SEO (Search Engine Optimization). Hij bouwde een website met één pagina en merkte dat mensen geïnteresseerd waren in zijn winstmodel. Hierna begonnen steeds meer mensen hem te volgen en ontstond de IMU community.

Waar Tonny Loorbach zich eerst nog volledig op SEO stortte, besloot hij om zich ook in online marketing te gaan verdiepen. Hij heeft jaren aan research gebundeld in zijn eigen cursussen, zodat hij andere ondernemers kan helpen om online marketing in te zetten voor een succesvolle onderneming.

Er was veel vraag naar zijn expertise, vandaar dat hij op een gegeven moment ook andere bedrijven opzette, die software ontwikkelen en uitrollen om je website of webshop online succes te kunnen bieden. Uiteindelijk heeft Tonny Loorbach, Martijn van Tongeren mede-eigenaar gemaakt van de IMU. De bedrijven naast de IMU zijn Huddle, Phoenix en Plug and Pay.

Lees mijn uitgebreide review over de IMU op deze pagina.

tonny loorbach imu

Tonny Loorbach – Boek (Online Marketing Tornado)

Tot op heden heeft Tonny Loorbach twee boeken geschreven. Het eerste boek heet Doelgerichte SEO en schreef hij in 2018. Dit boek geeft je meer informatie en handige tips over hoe jij je website of webshop SEO technisch geweldig kunt inrichten. Wanneer je SEO-gedeelte klopt, kun je hier veel uithalen.

Zoekmachines als Google en Bing kunnen je website of webshop dan namelijk veel makkelijker lezen en categoriseren. Hierdoor kun je hoger in de zoekresultaten eindigen, waardoor meer mensen je makkelijker en sneller kunnen terugvinden. Meer verkeer op je website of webshop kan ervoor zorgen dat je omzet en naamsbekendheid stijgt.

doelgericht seo tonny loorbach
Tonny Loorbach met zijn eerste boek ‘Doelgerichte SEO’

Ik mag namens IMU het boek ‘Doelgerichte SEO‘ voor de hoogste korting + zonder verzendkosten aan jou aanbieden! Dus als je geïnteresseerd bent in dat boek, laat het dan niet liggen!

Het tweede boek wat Tonny Loorbach samen met Martijn van Tongeren schreef, begon eigenlijk als een challenge. De heren wilden in 6 weken een boek schrijven en publiceren.

Dit is ze gelukt en op die manier werd De Online Marketing Tornado in het leven geroepen. Dit boek heeft 350 pagina’s vol met waardevolle informatie, geweldige tips en het bevat alle geheimen van Martijn en Tonny op het gebied van succesvol ondernemen.

tonny loorbach online marketing tornado
‘De Online Marketing Tornado’

Ook mag ik dit boek namens IMU aan elke bezoeker de hoogste korting + zonder verzendkosten aanbieden! Dit boek hoort bij elk beginnende online marketeer in de boekenkast te liggen!

Tonny Loorbach en zijn Podcast(s)

De podcast van de IMU is in 2019 opgezet. Hierin spreekt Tonny Loorbach over allerlei interessante onderwerpen samen met mede-eigenaar Martijn van Tongeren. Er worden thema’s zoals online marketing, ondernemerschap en andere zakelijke onderwerpen besproken.

Het is erg interessant en leerzaam om een podcast van Tonny Loorbach te luisteren. Eigenlijk kun je de podcast als minitrainingen en lezingen zien. De IMU podcast zet wekelijks nieuwe gesprekken online.

tonny loorbach podcast

De tweede podcast waar Tonny Loorbach actief voor bezig is heet Psychologie van Succes. Hierin spreekt hij met Albert Sonnevelt over allerlei psychologische onderwerpen en beantwoorden zij vragen van luisteraars en kijkers.

Ook hier wordt vaak humor toegepast, waardoor de podcasts leuk en leerzaam zijn. Bij deze podcast wordt er ook nadruk gelegd op persoonlijke ontwikkeling en hoe je daaraan kunt werken.

tonny loorbach podcast

Tonny Loorbach en zijn vermogen

Het vermogen van Tonny Loorbach is niet bekend, aangezien hij niet de noodzaak ziet om dit met het grote publiek te delen. Wanneer je eraan denkt dat Tonny Loorbach meerdere succesvolle bedrijven runt, die stuk voor stuk een hele mooie omzet draaien, kun je ervan uitgaan dat hij zich op financieel gebied geen zorgen hoeft te maken.

Samen met zijn broer Gerhard Loorbach heeft hij in de loop der jaren een investeringsmaatschappij opgezet en zijn beide heren De Loorbach Foundation gestart. Dit is een stichting waarmee zij in kansarme gebieden ondernemers helpen om hun eigen bedrijf te starten of om bedrijven en ideeën van de grond te krijgen.

Dit is een prachtig initiatief en zegt veel over het karakter van de Loorbachs. Het is mooi om te zien dat zij iedereen een kans op een eigen succesvolle onderneming willen bieden.

tonny loorbach vermogen
Tonny Loorbach en een van zijn ‘quotes”

Tonny Loorbach in de media

Het leuke aan Tonny Loorbach is dat hij zo nu en dan weleens een interview doet of een podcast opneemt. Hij laat graag van zich horen en hij komt altijd welbespraakt en netjes over. Een leuk weetje over hem is dat hij van woordgrapjes houdt.

Voor de rest brengt hij zelf vooral nieuwe informatie, trainingen en bedrijven naar buiten via zijn ondernemingen, e-boeken, podcasts en filmpjes op YouTube. 

Tonny Loorbach op Youtube

Wil je interessante filmpjes bekijken en meer informatie over online ondernemerschap en online marketing krijgen? Dan kun je op YouTube naar het kanaal van de IMU zoeken. IMU BV heeft meer dan 6,7 duizend abonnees en er worden wekelijks nieuwe filmpjes opgenomen en online geplaatst.

Het YouTube account van de IMU behandelt allerlei onderwerpen zoals welke dingen je kunt doen om meer uit je online onderneming te halen. Er worden tips en tricks gedeeld, zodat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen en apps.

De filmpjes zijn leerzaam en er wordt ook humor in verwerkt, zodat ze makkelijk wegkijken. De filmpjes zijn toegankelijk en alle uitleg is duidelijk en wordt makkelijk omschreven, zodat iedereen die het kijkt er ook echt iets aan heeft.

tonny loorbach youtube
Het Youtubekanaal van IMU

Tonny Loorbach op LinkedIn

Als echte zakenman heeft Tonny Loorbach natuurlijk ook een LinkedIn-account. Je kunt hem terugvinden door op zijn volledige naam te zoeken. Je kunt hem als connectie toevoegen, zodat je op de hoogte gehouden kunt worden van zijn onderneming. Wanneer je op z’n LinkedIn kijkt, zie je dat hij als ondernemer, auteur, spreker en investeerder gecategoriseerd staat.

Wanneer je zelf op zoek bent naar waardevolle zakelijke connecties, kan het handig zijn om eens tussen de connecties van hem naar mensen te speuren die je aanspreken en waarbij je denkt dat je iets van ze kunt leren of eventueel met ze samen zou kunnen werken.

Tonny Loorbach LinkedIn

Heeft Tonny Loorbach een Wikipedia pagina?

Er bestaat nog geen Wikipedia-pagina over hem. Wie weet wordt dit in de toekomst nog geschreven of toegevoegd.

Beoordeling

Ook ik heb de boeken van Tonny Loorbach gelezen, en ik kan je zeker aanraden om die als beginnende of gevorderde marketeer bevelen om die boeken aan te schaffen! Ik heb een alleen via mails en zooms met Tonny gesproken en hij weet absoluut waar die over praat in de wereld van online marketing.

En bovendien, als je 1 van zijn cursussen aanschaft bij de IMU, kun je altijd je geld terugvragen. Mocht je niet tevreden zijn. Maar het is zeker de moeite waard om een van zijn software’s te gaan proberen. Je kan altijd eerst een proefperiode van 14 dagen proberen, als je het wat van vindt.

Hopelijk heb je hier wat aan, mocht je nog vragen hebben, stel ze onderaan de formulier!

tonny loorbach beoordeling

Ontdek de alle mogelijkheden binnen IMU Premium+

Ontdek alle cursussen en boeken voor de hoogste korting op deze speciale pagina!

Ja, ik ben benieuwd!
Tonny Loorbach
Tonny Loorbach

Beoordeling door Simon Tol,

20 mrt 2021
5

“Tonny is zeker een autoriteit binnen de wereld van online marketing!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *