Vind jouw droombaan

Ontdek op deze 5 manieren hoe jou ook dat gaat lukken!

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Sta je op het punt om te beginnen aan je carrière, voel je dat je een carrière switch wil maken of wil je meer uit jezelf en je vaardigheden halen, waardoor je kunt doorgroeien binnen de baan die je op dit moment hebt? Vind jouw droombaan op deze pagina!

Dan kun je ervoor kiezen om trainingen, opleidingen of cursussen te volgen die je helpen om jouw droombaan te vinden. Door erachter te komen waar jij energie van krijgt, waarvoor je gemotiveerd bent én wat op je sterke punten aansluit, wordt werken geen straf meer en zal je meer voldoening uit je werk kunnen halen.

Op deze pagina lees je meer over wat een droombaan kan inhouden, hoe je deze vindt, wat de beste droombanen zijn en op welke manier je het STAP budget kunt inschakelen tijdens je zoektocht naar je droombaan.

Wat is mijn droombaan?

Een droombaan is makkelijk gezegd de baan van je dromen, waarbij je werk verricht dat je graag doet, waar je erg goed in bent en waar je zelfs vrolijk van wordt. Het mooie is dat dromen bij de mens vaak samengaan met de sterke punten en talenten die zij hebben.

Wanneer je naar werk zoekt, waar je gelukkig van wordt én waar je goed in bent, dan zorgt dit er uiteindelijk voor dat je energie krijgt van je baan, in plaats van dat het je veel energie kost.

Om erachter te komen wat jouw droombaan is, dien je bij jezelf na te gaan wat je talenten en kwaliteiten zijn. Zodra je dat weet, kun je kijken welke banen daarop aansluiten.

wat is mijn droombaan?

Hoe vind ik mijn droombaan?

Je kunt zelf op zoek gaan naar je droombaan door je interesses te volgen. Ben je bijvoorbeeld erg geïnteresseerd in een bepaalde sector? Dan kun je kijken wat voor verschillende functies je in die specifieke sector zou kunnen vervullen.

Dit is voor iedereen anders en daarom een persoonlijke zoektocht. Je zou ook een droombaan kunnen vinden door bijvoorbeeld gek te zijn op een bepaald bedrijf of merk.

Houd je bijvoorbeeld van dure merken, dan zou je online kunnen kijken of er passende vacatures bij dure horlogezaken, autodealers, kledingwinkels of juweliers te vinden zijn. Mochten er op jouw zoekmoment geen vacatures open staan, kun je altijd overwegen om een open sollicitatie op te sturen.

Verder is het belangrijk dat je voor jezelf uitzoekt hoeveel uur je wil werken, welk salaris je verwacht, hoe je droomwerkplek eruit dient te zien en hoe jouw ideale work-life balance eruit zou zien.

Hoe beter je van tevoren weet war jij van je droombaan verwacht, hoe beter je naar jouw droombaan op zoek kunt gaan, omdat je precies weet wat voor type baan er bij je verwachtingen en wensen in de buurt komt. 

Wat zijn de beste droombanen?

Voor iedereen is zijn of haar droombaan anders. Dit maakt het begrip droombaan divers, spannend en leuk. Wereldwijd zijn er een aantal banen te bedenken, die iedereen wel zou willen hebben. Denk bijvoorbeeld aan de panda verzorgers in China, de LEGO professionals, eilandbeheerders, beddentesters, professionele filmkijkers of ondertitelaars en proevers van nieuwe chocolaatjes die op de markt komen.

De beste droombanen, zijn banen die zo goed bij je passen, dat het niet vervelend wordt om dat werk jaren te blijven verrichten. Wanneer je iets doet dat je gelukkig maakt, geeft dit je energie en is het makkelijker om gemotiveerd te blijven.

Heb je moeite om jouw droombaan te vinden? Dan kun je de hulp van een loopbaan coach inschakelen. Zij kijken samen met jou naar je kwaliteiten, interesses en wensen om erachter te komen wat je droombaan is. Ontdek wat Unique Label voor jou misschien kan betekenen!?

unique label review

Vind jouw droombaan gratis met de STAP budget vergoeding

De Nederlandse overheid heeft ervoor gekozen om iedereen die 18 jaar of ouder is en nog geen AOW ontvangt jaarlijks één keer €1000 euro STAP budget te bieden. STAP staat voor Stimulering van de ArbeidsmarktPositie en is in het leven geroepen om werkenden, maar ook werkzoekenden een mogelijkheid te bieden om in zelfontwikkeling te investeren.

Met het STAP budget kunnen er cursussen, trainingen of opleidingen worden gevolgd, die in het STAP scholingsregister geregistreerd staan. Houd er rekening mee dat alleen de opleidingen, cursussen en trainingen uit dit speciale register met het STAP budget vergoed worden.

Houd er ook rekening mee dat het STAP budget beperkt is. Bijvoorbeeld in 2022 is er in totaal €160 miljoen euro vrij gemaakt. Met dit geld kunnen in totaal 160.000 personen scholing gaan volgen. De aanmeldrondes voor het STAP budget vinden 5 keer verspreidt over het jaar plaats.

Je aanvraag dient eerst goedgekeurd te worden, voordat het UWV de kosten van je scholing aan de ondernemer betaald. Het is belangrijk dat je het STAP budget voor aanvang van scholing aanvraagt.

Je kunt geen STAP budget ontvangen voor scholing uit het verleden of dat al begonnen is. Je hebt maar één keer per jaar kans om het STAP budget te gebruiken. Bekijk hieronder de video over Unique Label:

Ontdek de STAP Budget opleiding van Unique Label

De reden voor het STAP budget is om meer kansen op de arbeidsmarkt te creëren voor werkend Nederland. Je kunt het STAP budget inzetten om je cv uit te breiden, om jezelf omhoog te werken bij je eigen baas of om een nieuwe baan te vinden, die wellicht beter bij je past.

Weet je niet goed wat voor werk je wil doen? Dan kun je de cursus ‘Vind je Droombaan’ van Unique Label volgen. Zij helpen je door middel van loopbaan coaching en het volgen van een traject om erachter te komen wat jouw droombaan is.

De cursus ‘Vind je Droombaan’ van Unique Label biedt je de mogelijkheid om erachter te komen wat jij in je loopbaan het liefste wil gaan doen. Je komt erachter van wat voor werkzaamheden je energie krijgt en op welke manier je meer van dit soort werkzaamheden kunt oppakken.

Je gaat aan de slag met het onderzoeken van je eigen talenten. Tijdens de cursus krijg je ook handige tips waarmee jij je perfect kunt voorbereiden op de sollicitatie voor je droombaan. Je krijgt handvaten uitgedeeld, waarmee je jouw droombaan kunt ontdekken en krijgen.

unique label review

Ook weten wat jouw droombaan is?

Ontdek dan de STAP Budget opleiding ‘Vind je droombaan’ van Unique Label

Ja, ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *