Wat is Affiliate Marketing?

De Beste Online Geld Verdien Methode?

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Altijd willen weten wat affiliate marketing is? Ben je geïnteresseerd om geld te verdienen via affiliate marketing? Wat zijn de voor- en nadelen? Lees het allemaal op deze pagina:

Wat is Affiliate Marketing?

‘Affiliate marketing’ beter gezegd: je promoot iemand anders zijn producten. ‘Affiliates is eigenlijk het synoniem van ‘partners’. Als je een partner bent van een bedrijf of merk dan verdien je commissies/giften door het promoten van diensten of producten van derden.

Deze (online) manier van geld verdienen wordt steeds populairder. Je hoeft namelijk zelf geen producten te verzenden, maar verdient geld op een vrij passieve manier.

Opstarten is eigenlijk heel simpel; je kan vaak meteen beginnen met het promoten van producten of diensten van derden met een website, videokanaal of een social media pagina.

Zie hieronder een video over een goede uitleg wat affiliate marketing is:

Hoe werkt Affiliate Marketing?

Het is eigenlijk vrij gemakkelijk. Als je met affiliate marketing geld wilt verdienen, dan zoek je eerst een bedrijf of merk, bijvoorbeeld Paypro of Daisycon, dat jouw diensten aan wilt nemen.

Vervolgens gebruik je het logo, affiliatelinks en banners van het bedrijf/product dat je wilt gaan promoten. Bij elk product of dienst dat verkocht wordt, nadat de klant via jouw geplaatste link op de website is gekomen, zorgt ervoor dat jij een commissie krijgt.

Zowel de verkoper als de affiliates, verdienen geld zodra er een product of dienst verkocht wordt. Bij affiliate marketing profiteren dan ook beide partijen van de overeenkomst.

Zie de video hieronder hoe simpel het eigenlijk is om met afffiliate marketing te gaan beginnen:

Kosten Affiliate Marketing

Er zijn geen kosten verbonden aan het zijn van een affiliate partner. Door een product of dienst in jouw netwerk te promoten bereik je klanten die anders niet zelf hun weg naar het product gevonden hadden. Je creëert als affiliate dan ook een grotere klantenbase voor het bedrijf waar je aan gelinkt bent.

Het bedrijf betaalt jou voor de geleverde diensten, wat betekent dat ze geen geld aan je verliezen. Pas als daadwerkelijk een product of dienst verkocht is wordt de beloning uitgekeerd. Dit is een win-win situatie en de reden dat affiliate marketing steeds meer populairder wordt.


Natuurlijk kan je ook aan de hand met advertenties de producten/diensten gaan promoten, maar hier zijn dan wel kosten aan verbonden.

Hieronder zie je een video hoe je aan de hand van Facebook advertenties een product kan promoten:

Voor- en nadelen Affiliate Marketing

Voor beide partijen zijn er zowel voor- en nadelen. Ik begin eerst met de voor en nadelen voor de ‘affiliates’:

Voordelen voor de ‘Affiliates’

voordelen affiliate marketing

Als Affiliate partner heb je eigenlijk het meeste voordeel, want:
– Geen eigen producten nodig
– Klantenservice niet nodig
– Geen groot startbudget nodig hebben
– Hoeft er weinig voor te doen
– Je hoeft niet meteen in te schrijven bij de KVK
– Je kan thuiswerken, of waar je maar ook wilt als je een laptop hebt

Nadelen voor ‘Affiliates’

nadelen affiliate marketing

Als je opstart als ‘affiliate’ heb je wel een paar nadelen:
– Langzame opstart als je begint
– In het begin niet meteen een continu inkomen
– Geen eigen producten
– Je hebt dus geen 100% controle

Voordelen Affiliate Marketing voor ‘bedrijven’

voordelen affiliate marketing voor bedrijven

Voor bedrijven die aan affiliate marketing doen, wordt als groot voordeel ervaren dat er alleen betaald wordt voor resultaat (verkoop). Als bedrijf verlies je dus nooit geld binnen de affiliate relatie.

Als een klant op de link van affiliate link klikt, maar daarna niks koopt wordt de cookie wel onthouden van de bezoeker. Dat motiveert de ‘affiliates’ om te promoten op een manier dat er ook echt interesse gewekt wordt om het product te kopen.

Doordat een affiliate zelf zijn of haar netwerk aanspreekt, betekent het dat je je naamsbekendheid en merkbekendheid vergroot. Ook krijg je zo extra bezoekers in je webwinkel en verkoop je meer dan voorheen.

Nadelen Affiliate Marketing voor ‘bedrijven’

affiliate marketing nadelen voor bedrijf

Wat als nadeel ervaren kan worden door bedrijven die met ‘affiliates’ werken, is dat je weinig tot geen invloed hebt op de manier waarop je bedrijf of product gepromoot wordt. Het ergste is als een ‘affiliate’ je als een ‘oplichter’ of ‘scam’ je product of dienst gaat neerzetten.

Een ander nadeel is hoeveel commissie je gaat geven voor een verkocht artikel of dienst? Want hoe lager de commissie, des te minder de kans dat er veel ‘affiliates’ de product gaat promoten. Meestal moet je met een 70/30 commissie percentage gaan werken.

Geld verdienen met Affiliate Marketing

Geld verdienen met Affiliate Marketing is grotendeels een passieve bezigheid. Terwijl je slaapt of op vakantie bent kan je namelijk geld verdienen als ‘affiliate’.
Als je een influencer bent, een goedbezochte website hebt of een buitengewoon netwerkt hebt, dan is dit wel iets voor jou.

De meeste bedrijven die aan affiliate marketing doen hebben een speciaal programma hiervoor. Vaak worden dit ‘partnerprogramma’ of ‘affiliateprogramma’ genoemd. Als je je hierbij aanmeldt dan ontvang je dus commissie als iemand via jouw link een dienst of product koopt van het bedrijf.

Zie hier een (digitale) rondleiding in het affiliate netwerk van Paypro:

Lees meer over Paypro op deze uitgebreide pagina

Wat levert Affiliate Marketing op?

Wat het precies oplevert hangt af van verschillende factoren. Ondanks dat het een passieve manier van geld verdienen wordt genoemd, moet je er toch wel wat voor doen om nieuwe potentiële klanten op jouw link te laten klikken.

Je moet enorm consistent zijn, veel content schrijven. Wat het voor jou oplevert hangt dan ook af aan de tijd die je er dus in steekt: waar plaats je de linkjes, hoeveel plaats je er en hoe goed zijn ze zichtbaar? En daarnaast: hoe verleid je bezoekers om op de link te klikken zodat ze mogelijk een dienst/product gaan kopen?

Dit zijn allemaal factoren die van jou afhangen en welke invloed hebben op wat affiliate marketing voor je oplevert.

Zie hieronder een video waar je te zien krijgt hoe het niet moet:

Wil jij ook starten met Affiliate Marketing?

Ben jij ook geïnteresseerd geraakt en zou je ook willen starten met dit? Ontdek dan de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard.

Jacko Meijaard is al ruim 10 jaar bezig met online geld verdienen en verdiend al meer dan tienduizenden euro’s per maand.

Lees hier mijn uitgebreide review over de ‘Affiliate Marketing Revolutie

wat is affiliate marketing video
Jacko Meijaard laat een voorbeeld zien hoeveel hij verdiend met een website

Ook benieuwd hoe Affiliate Marketing werkt?

Bekijk hoe Jacko Meijaard met een simpele website tienduizenden euro’s verdiend per maand.

Ontdek wat Affiliate Marketing ook voor jou kan betekenen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *