Wat zijn de best betaalde banen zonder opleiding?

Deze 15 manieren gaat het jouw lukken zonder dat je een diploma nodig hebt!

Gemiddelde leestijd: 21 minuten

Veel kinderen en jongeren groeien op met het idee dat ze nooit een mooi salaris gaan verdienen als ze geen goede opleiding afmaken. Dat is echter in de hedendaagse wereld ver van de realiteit. Maar wat zijn de best betaalde banen zonder opleiding op dit moment?

Er zijn miljoenen mensen wereldwijd die goud geld verdienen zonder dat ze ooit een papiertje hebben gehaald. In dit artikel bespreken we de best betaalde banen die je kunt gaan doen zonder opleiding.

Gelukkig is er zoveel keus dat iedereen wel ongeschoold werk kan vinden waarvoor ze een aardig salaris betaald krijgen. Verder vind je op deze pagina mijn gratis E-Book: ‘Slimme manieren om online geld te verdienen’ waar je de beste (online) cursussen kunt vinden zonder dat je een opleiding voor nodig hebt.

onlinegeldverdienen

De arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is groter, uitgebreider en flexibeler dan ooit tevoren. Sinds de opkomst van het internet in de jaren negentig van de vorige eeuw groeien de mogelijkheden exponentieel. Dat komt ten eerste doordat je traditionele banen steeds makkelijker kunt vinden.

Mensen die graag seizoenswerk doen kunnen bijvoorbeeld als animator, serveerster, barista, ski- of snowboardleraar, klusjesman of masseur aan de slag bij een eindeloze verzameling hotels die zich over de hele wereld bevinden. Het voordeel van seizoenswerk is dat je er vaak (voordelige) kost en inwoning bij krijgt.

Daardoor kun je bijna alles wat je verdient sparen. Ook vaste banen in jouw regio in Nederland vind je tegenwoordig zonder problemen. Doordat we in Nederland een tekort aan arbeidskrachten hebben kun je direct aan de slag in allerlei goed betaalde banen waar je geen opleiding of diploma voor nodig hebt.

best betaalde banen op arbeidsmarkt

Best betaalde banen zonder opleiding

Veel van de mensen die goed geld verdienen met hun onderneming hebben niet persé een opleiding voor hun vakgebied. Als je een duidelijk idee hebt over wat de mensheid op dit moment verder vooruit kan helpen, dan kun je goud geld verdienen. Er zijn bijvoorbeeld duizenden mensen die al heel vroeg hebben geïnvesteerd in Bitcoin.

De waarde van hun investering is toen zo snel gestegen dat ze er nu van kunnen leven. Ook veel handelaren in aandelen, grondstoffen, crypto valuta en NFT’s verdienen meer dan ze uit kunnen geven. De best betaalde banen zonder opleiding ontstaan dus daar waar jij het gat in de markt ziet. Wil jij een gratis crypto cursus gaan volgen? Ontdek de succesvolle ‘Crypto Academy’ cursus van Madelon Vos.

best betaalde opleiding zonder dat je een diploma nodig hebt

Maar er zit wel een risico…

Het grootste probleem met banen waarmee je veel geld kunt verdienen is natuurlijk het risico dat ermee gepaard gaat. Als je geld investeert in een eigen onderneming of in het handelen met producten, diensten en valuta die van waarde veranderen, dan kun je ook heel snel veel geld verliezen.

Er zijn ook risicovrije manieren om lekker te verdienen zonder dat je een diploma hebt. Lees verder om meer te leren over de voor- en nadelen van verschillende goed betaalde banen die je zonder opleiding kunt doen. Ondertussen mag ik voor jouw als bezoeker een welkomstbonus geven zonder dat je handelskosten hoeft te betalen bij Bitvavo. Lees mijn uitgebreide review over Bitvavo.

betaalde banen met risico

Online werken is de nieuwe trend!

Er zijn ook steeds meer mensen die hun geld online verdienen. In die sector ontwikkelt alles zo snel dat je op allerlei verschillende manieren goud geld kunt verdienen. Er is al jaren een exponentiële groei in de hoeveelheid globaliserende bedrijven die hun producten of diensten online aanbieden.

Daardoor is er een onverzadigbare vraag naar bijvoorbeeld vertalers, tekstschrijvers, webdesigners, softwareontwikkelaars, foto- en videospecialisten, dataverwerkers, analisten en mensen die goed zijn in marketing, netwerken, HR, administratie en management.

Het grote voordeel van deze ontwikkeling is dat je de meeste online banen (deels) kunt uitvoeren vanuit je huiskamer – of een hangmat op een Caraïbisch eiland. Klinkt dit ook voor jouw als muziek in de oren? Ontdek mijn gratis E-Book waarin je meer dan 25 manieren hebt om online geld te verdienen waar en wanneer jij dat wilt! Ontvang hem gratis:

trends in goede betaalde banen
best betaalde banen gratis e-book

Digitale nomads hebben goed betaalde banen waar geen opleiding voor nodig is

De hoeveelheid digital nomads – oftewel mensen die geen vaste woonplaats nodig hebben omdat ze online werken – groeit elk jaar verder. Je kunt met een online baan zonder problemen hetzelfde verdienen als in de supermarkt, de horeca of ander veelvoorkomend ongeschoold werk.

Veel digital nomads verdienen zelfs vele keren meer omdat ze zichzelf hebben gespecialiseerd in een bepaalde richting. Als je bijvoorbeeld goed genoeg bent in programmeren, dan heb je één van de best betaalde banen te pakken waar geen diploma voor nodig is.

Je kunt ook heerlijk verdienen met bijvoorbeeld affiliate marketing. Dat doe je door een website of pagina op te zetten waar je andermans producten aanprijst met een link naar het product. Als mensen via jouw website een aankoop doen, dan krijg je een commissie.

Dit verdienmodel kan een passief inkomen opleveren van duizenden euro’s per maand. Ontdek de affiliate marketing revolutie van Jacko Meijaard. Lees mijn uitgebreide review over de affiliate marketing revolutie.

Minimale kosten maken je leven leuker

Een bijkomend voordeel van het leven als digital nomad is dat je uitgaven een heel stuk naar beneden kunnen gaan. In landen zoals India, Thailand, Mexico en Brazilië  liggen de vaste lasten per maand voor huisvesting, eten, internet en vervoer tussen de €200 en €600.

Dat geven de meeste mensen in Nederland alleen al uit aan stookkosten in de winter. Door je leven op te zetten op een plek waar het goedkoper is bespaar je al snel tussen de €500 en €1500 per maand.

Dat geld heb je dus elke maand ter beschikking om te sparen of leuke dingen mee te doen (en die zijn natuurlijk ook een stuk goedkoper).

Wat zijn de best betaalde banen zonder diploma voor mannen?

Mensen die graag werken onder een vast contract bij een baas hebben verschillende mogelijkheden om goede banen te vinden waar geen diploma of opleiding voor nodig is. De best betaalde ongeschoolde banen in deze sector zijn vaak fysiek erg heftig of zelfs gevaarlijk.

Je kunt bijvoorbeeld honderden euro’s per dag verdienen als je bereid bent om op een olieplatform of in een mijn te gaan werken. Op dergelijke plekken is het normaal dat je gedurende een aantal weken 12 uur per dag moet werken terwijl je op locatie leeft.

Deze intense perioden van werk worden afgewisseld met steeds minstens een week vakantie waarin je kunt doen wat je wilt. Op veel plekken worden je vluchten, eten en verblijfkosten gedekt door je werkgever. Dezelfde lonen gelden ook voor mensen die giftig afval verwerken.

best betaalde banen voor mannen zonder diploma
Op een olieplatform kan je goed verdienen. Maar op de lange termijn, wordt je dan gelukkig?

En de best betaalde banen voor vrouwen zonder diploma?

De meeste vrouwen zijn fysiek niet sterk genoeg voor de bovengenoemde banen. Dergelijke plekken hebben echter ook koks, schoonmakers, enz. nodig. Vaak worden dergelijke posities ingevuld door vrouwen die dezelfde werktijden hebben als hun mannelijke collega’s en daardoor meestal ook erg lekker verdienen.

Als vrouw kun je ook goed verdienen op andere plekken waar kost en inwoning inbegrepen is – je kunt bijvoorbeeld op een cruiseschip gaan werken als masseur of in de bediening.

Vrouwen die geen probleem hebben met seksueel getinte aandacht kunnen ook goud geld verdienen als stripper, paaldanser of barmeid in stripclubs.

best betaalde banen voor vrouwen
Allemaal leuk en aardig in de avonduren, maar wordt je er dan ook daadwerkelijk gelukkig van?

Minder intense goed betaalde banen zonder opleiding

Het aanbod aan redelijk tot goed betaalde banen waar je geen diploma voor nodig hebt is enorm. Banen die veel mensen bereid zijn om te doen worden uiteraard vaak wat minder goed betaald, maar ook dan hoef je echt niet op een houtje te kluiven.

Veel mensen werken bijvoorbeeld hun hele leven in de horeca. Daar is je loon zelf misschien niet zo hoog, maar als je je werk goed doet dan kun je behoorlijk bijverdienen aan tips. Op sommige plekken verdien je al snel honderd euro extra in een dag werken waardoor je loon verdubbeld wordt.

Ook callcenter werk is een voorbeeld van een goed betaalde baan die je zonder diploma kunt doen. Als je meerdere talen spreekt is het makkelijker om een dergelijke baan te vinden.

Eigenlijk kun je in de meeste sectoren aan de slag zonder een diploma, als je maar interesse hebt in het vakgebied. Ontdek mijn gratis E-Book voor meer interessante cursussen waarin je misschien geïnteresseerd in bent:

e-book online geld verdienen

Dus het is bijvoorbeeld mogelijk om in de zorg of als vuilnisman zonder diploma te gaan werken?

Ja! Het is mogelijk om zonder diploma aan het werk te gaan als vuilnisman of in de zorg. Vuilnismannen hebben zelfs behoorlijk goede werkvoorwaarden en ontvangen een heel aardig loon. Je kunt aan het werk op de vuilniswagen of op de plek waar het afval verwerkt wordt.

In de zorg hebben ze altijd een tekort aan personeel. Daardoor ben jij meer dan welkom als je je aangetrokken voelt tot deze sector. Er zijn allerlei verschillende dingen die je zonder een diploma kunt doen. Zo hebben veel oudere mensen hulp nodig bij het huishouden. In ziekenhuizen en andere zorginstellingen moet gekookt, gepoetst en geordend worden.

Zo gauw je aan het werk bent in de zorg kun je ervoor kiezen om verschillende cursussen en opleidingen te doen die je bevoegdheden uitbreiden. Je werkgever zal daarvoor waarschijnlijk de kosten voor zijn rekening nemen en je doorbetalen terwijl je leert.

vuilnisman best betaalde baan zonder diploma

Wat zijn de best betaalde ZZP banen zonder diploma?

Als zzp’er kun je tegenwoordig in bijna alle sectoren aan de slag. Er zijn bijvoorbeeld steeds meer mensen die een zzp bedrijfje opzetten voor het online werk dat ze doen. Je kunt goed verdienen door jezelf op websites zoals Fiver, Upwork en Textbroaker te presenteren als bijvoorbeeld vertaler, tekstschrijver, webdesigner of marketing specialist.

Ook mensen die handelen in crypto valuta, aandelen en grondstoffen moeten zich inschrijven als zzp’er. Er zijn nog allerlei andere mogelijkheden op dit gebied. Als zelfstandig masseur of therapeut kun je bijvoorbeeld per uur €50 tot €250 vragen.

De mogelijkheden zijn eindeloos omdat je van alles kunt doen zonder diploma, zolang mensen je producten of diensten maar kopen. Ben je geïnteresseerd in het starten van een online business naar jouw keuze? Misschien is het volgen van een cursus van IMU wel interessant voor je! Lees mijn uitgebreide review over de IMU.

best betaalde banen zzp banen
Internet Marketing Unie

Voorbeeld: zonnepanelen installateur

De zonnepanelen business is aan het bloeien nu de energieprijzen de pan uit rijzen en mensen duidelijk hebben dat we iets moet doen aan de klimaatproblematiek. Je kunt op internet alle informatie vinden die je nodig hebt om te weten hoe deze zonnepanelen moeten worden geïnstalleerd.

Om het vak in de praktijk te leren ga je vervolgens een tijdje in loondienst bij iemand die de kneepjes al te pakken heeft en je hulp goed kan gebruiken. Daarvoor verdien je al snel €200 per dag. Zo gauw je alles door hebt kun je (daarnaast) zelf je diensten aan gaan bieden en op een dag wel €1000 verdienen bij je eigen klanten.

zonnepanelen installateur

De beste deal voor goed betaald werk zonder diploma

Het is compleet afhankelijk van jou wat de beste baan is. Misschien ben jij iemand die graag fysiek bezig is tijdens het werk. In dat geval is een baan die je aan het zweten brengt waarschijnlijk een goede optie.

Er zijn mensen die huiveren van een positie waarbij ze de hele dag moeten communiceren. Echter, misschien wordt jij daar juist gelukkig van en ligt jouw droombaan in de zorg, HR, een callcenter of de horeca.

Veel mensen zijn er bijvoorbeeld in de tijd van de pandemie achter gekomen hoe heerlijk het is om thuis te werken. Anderen hebben juist geleerd dat ze de motivatie nodig hebben van een officiële werkomgeving en collega’s om lekker door te werken.

Werkomstandigheden zijn even belangrijk als het werk dat je doet

Om de perfecte goed betaalde baan voor jou te vinden kun je het beste beginnen met brainstormen. Daarbij denk je na over wat je gaat doen maar ook over hoe en waar. Door te bepalen wat jij nodig hebt om gelukkig te zijn, kun je de zoektocht naar passend werk snel toespitsen.

Voor veel mensen is het bestaan als digital nomad een droom. Zelfs als je in Nederland wilt blijven wonen kun je op die manier je eigen werktijden inrichten en vanuit het comfort van je woning een aantrekkelijk inkomen verdienen. Misschien is de gratis E-Commerce cursus van Bas Urlings wel interessant voor jouw? Lees mijn uitgebreide review over deze cursus.

goede omstandigheden bij goed betaalde banen

Werken zonder diploma is zeker mogelijk! Ontdek mijn gratis E-Book: ‘Slimme manieren om online geld te verdienen!’

Ik ben jaren geleden begonnen met mijn eigen project om online geld te verdienen. In de tussentijd heb ik gezien hoe makkelijk het is om dit te doen. Je kunt met minder werk en meer vrijheid een geweldig bestaan opbouwen. Daarbij heb je de keuze uit verschillende sectoren waardoor er altijd wel iets bij zit voor jou.

In mijn E-book ‘Slimme manieren om online geld te verdienen’ leer je over de verschillende banen die je online kunt uitvoeren zonder dat je een opleiding of diploma hebt. In het boek bespreek ik de voor- en nadelen van elk soort werk.

Daardoor kun je een goed beeld vormen van de baan die het beste bij je past. Het best betaalde werk is iets dat jij graag doet en je alle vrijheid biedt die je nodig hebt om gelukkig te zijn.

e-book online geld verdienen

Wil jij werken zonder dat je een diploma hebt en veel geld verdienen?

Ontdek dan een van de vele manieren om online geld te verdienen zonder dat je een diploma nodig hebt in mijn gratis E-Book!

Ja, ik wil die gratis E-Book!
'Slimme manieren om online geld te verdienen'
'Slimme manieren om online geld te verdienen'

Beoordeling door Simon Tol,

17 aug 2022
5

In dit E-Book vind je de beste cursussen waarin je geld kunt gaan verdienen zonder dat je een opleiding of diploma nodig hebt.

Ik heb de beste online en gratis cursussen voor jouw verzameld als bezoeker. Die voor iedereen te volgen is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *