Wil jij verkopen op Amazon?

Ontdek het Amazon Kickstart Event

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

Ben je op zoek naar een manier om online geld te verdienen? Dan is het verkopen van producten via Amazon wellicht iets dat bij je past. E-commerce wordt steeds populairder en mensen kiezen er vaker voor om producten online te kopen, dan in een fysieke winkel.

Op deze pagina lees je of Amazon ook in Nederland actief is, op welke manier je via Amazon kunt verkopen en wat de voor- en nadelen hiervan zijn. Verder kom je erachter waarom verkopen via Amazon interessant voor je kan zijn.

Als laatste lees je meer over twee leerzame boeken over verkopen via Amazon en op welke manier je daar een mooi extraatje mee kunt verdienen.

Amazon in Nederland

Hoe gaaf, Amazon is in maart 2020 in Nederland geïntroduceerd. Doordat Amazon ervoor heeft gekozen om actief te zijn in Nederland, zal er in de wereld van e-commerce het één en ander veranderen.

Amazon is een grote speler op de markt en dit zal zeker invloed hebben op de Nederlandse webshops. De grote webshops zoals Bol.com en Coolblue zeggen nu nog geen last te hebben van de introductie van Amazon in Nederland. De kans is groot dat Nederlanders namelijk via Nederlandse webshops blijven kopen.

De kleinere webshops zullen wel last hebben van Amazon. Vooral wanneer je producten verkoopt die overal te vinden zijn, is de concurrentie moordend.

Verkoop je unieke producten op een kleine webshop? Dan is Amazon wellicht je nieuwe vriend, aangezien je daar in één klap een veel grotere afzetmarkt voor je product kunt vinden. Dan zou je ervoor kunnen kiezen om je kleine webshop op te zeggen en alleen nog maar via Amazon te gaan verkopen.

verkopen op amazon

Hoe kan je verkopen op Amazon?

Voordat je producten via Amazon kunt verkopen, dien je een verkopersaccount te maken. Dit kun je doen door jezelf te registreren. Hierna is het belangrijk dat je interessante producten zoekt, die flink verkocht kunnen worden.

Deze producten kun je uploaden op je eigen Amazon account. Dit kun je zowel handmatig als via een CSV-bestand doen. Kies je voor de verkoop van een product wat al op Amazon staat? Gebruik dan vooral de bestaande listing. Voeg het product naar keuze toe en klik op sell this product.

hoe kan je verkopen op amazonHierna kun je de prijs voor je product invoeren, uit hoeveel producten je voorraad bestaat en wanneer en of je ze zelf naar de klanten opstuurt. Wanneer je alles correct hebt ingesteld, kan het verkopen op Amazon beginnen.

Ontdek de gratis masterclass webinar van Plazatalk.nl. Hoe je binnen 4 stappen succesvol wordt in Amazon.

Als je voor verkopen via Amazon kiest, hoef je zelf geen webshop te laten bouwen, te onderhouden en van naamsbekendheid te voorzien. Dit scheelt je erg veel tijd en moeite, zeker op het moment dat je net aan het starten bent met je e-commerce avontuur.

de voordelen van het verkopen op amazon

De voordelen van verkopen op Amazon

Het belangrijkste voordeel van producten verkopen op Amazon, is het feit dat Amazon al een flinke naamsbekendheid heeft opgebouwd. Uit onderzoek is gebleken dat de naamsbekendheid in heel Nederland voor Amazon al rond de 74% ligt.

Door de brede bekendheid, heb je zelf direct een grotere afzetmarkt voor je product. Verder kun je door via Amazon te verkopen, sneller voor een internationaal bereik kiezen.

Wanneer je een Nederlands Amazon verkopersaccount hebt, kun je direct je producten via de Amazon marketplace in heel Europa verkopen. Daarnaast heb je geen kosten meer voor je eigen webshop, aangezien je gewoon via Amazon je producten kunt verkopen.

Een ander belangrijk voordeel van verkopen via Amazon is het feit dat jij je gehele logistiek uit handen kunt geven. Wanneer je zelf niet verantwoordelijk wil zijn voor het verzenden van je producten, kun je namelijk voor Fulfillment By Amazon (FBA) kiezen.

Als Amazon je producten verzendt, is het belangrijk dat jij je hele voorraad naar het magazijn in Duitsland verstuurd. Amazon doet dan de rest voor je, zodat je geen opslagplek voor je voorraad hoeft te huren of kopen en je zelf ook geen afspraken met vervoerders hoeft te maken.

Als je hiervoor kiest wordt er dus een groot deel van je werk bij je uit handen genomen, waardoor je meer tijd in het vinden van interessante producten kunt steken.

nadelen van het verkopen op amazon

De nadelen van verkopen op Amazon

Een van de grootste nadelen van verkopen op Amazon is, dat het niet zo makkelijk is als het lijkt. Je moet eerst veel tijd en moeite steken in het proces achter het verkopen op Amazon.

Je dient veel kennis te hebben over Amazon zelf, hoe je inventarissen voor Nederland moet inrichten en je dient je eigen klantenservice vorm te geven.

Verder zijn de kosten om met je producten op Amazon gevonden te worden erg hoog. Hoe meer je betaalt, hoe beter je gevonden wordt.

Verder ben je op geen enkel moment zelf de eigenaar over je klantdata, hierdoor kun je geen herhaallaankopen bij je klanten aansmeren. Hiermee valt een deel van je interessante marketingstrategie volledig weg.

Een ander nadeel aan verkopen via Amazon is dat de klant altijd koning is. Amazon heeft strenge regels bedacht, waardoor je als verkoper eerst goed op de hoogte moet zijn van alle regels en voorwaarden. Het kan zelfs zijn dat je account wordt geweigerd als je niet 100% aan de regels voldoet.

Verder worden producten vaker en sneller afgekeurd. Omdat jij je eigen klantenservice bij moet houden, kan je verkopersaccount bevroren worden als je niet binnen 24 uur op vragen en mails van je klanten reageert.

Je moet dus echt veel tijd en energie in het verkopen op Amazon steken, voor er überhaupt een winstgevend sommetje uit te halen valt.

Ontdek het boek ‘Nu of nooit op Amazon’ van Bas Urlings

Ben je nieuw in de wereld van het verkopen via Amazon? Dan is het boek ‘Nu of nooit op Amazon’ van Bas Urlings zeker iets wat je op weg kan helpen. Dit boek zorgt er namelijk voor dat je het systeem achter het winstgevend verkopen op Amazon door en door leert kennen.

Dit boek helpt je om de bestverkopende producten te ontdekken. Wanneer je een interessant product hebt gevonden, kun je het online plaatsen. Hierna is het de bedoeling dat je de productpagina’s leert optimaliseren, zodat er meer en meer verkopen uit naar voren zullen komen.

Om alle tijd, geld en moeite die je in het verkopen via Amazon steekt rendabel te maken, dien je eerst volledig op de hoogte te zijn van alle onderdelen die hierbij komen kijken.

Dit boek past het beste bij startende ondernemers, beginners op het gebied van online verkopen realiseren, ondernemers met eigen webshops en studenten of werknemers die naast hun studie of baan meer geld willen verdienen. Het mooie is dat het boek vaak in de actie te koop is.

Hierdoor betaal je minder voor een complete handleiding voor je verkopen via Amazon avontuur. Het boek kun je gratis online bestellen.

Auteur van het boek is Bas Urlings

Ontdek de Amazon Cursus Kickstart Event

Het Amazon Kickstart (Online) Event is geschikt voor iedereen die naast zijn/haar studie of werk, als beginnend ondernemer of als E-commercer aan de slag wil gaan met verkopen via Amazon. Het Amazon Kickstart Event leert je in één dag hoe je een winstgevende e-commerce business kunt opzetten.

Je leert onder andere hoe je een team met professionals van over de hele wereld samenstelt en op welke manier je makkelijk en snel aan interessante en verkoopbare producten uit China kunt komen.

Het doel van deze Amazon Kickstart is om iedereen een kans op een financieel vrijer leven te bieden. Waarbij mensen van overal ter wereld kunnen werken en zij een digital nomad lifestyle kunnen krijgen.

Het Amazon Kickstart Event is een hele dag vol informatie, hoe je van A tot Z succesvol kunt worden met producten verkopen via Amazon. Wil je financieel onafhankelijk worden, producten via Amazon verkopen en een vrijer leven leiden? Dan is deze cursus zeker iets voor je!

amazon plazatalk.nl

De cursus vindt plaats via Zoom, dus je kunt het vanuit je eigen huis, kantoor of favoriete werkplek in de stad volgen. Vragen stel je via de chat of je krijgt de kans om de vraag direct via je microfoon te stellen.

De voordelen van het Amazon Kickstart (Online) Event zijn het stappenplan wat je gepresenteerd krijgt, de toegang die je tot de e-commerce community krijgt, zodat je makkelijker met anderen kunt samenwerken en het werken aan je mindset.

Wanneer je over de juiste mindset en kennis beschikt, kun je al snel een groot succes van je eigen e-commerce business maken. Verder kun je in Plazatalk, experts op het gebied van e-commerce om advies vragen.

Hierdoor kun je problemen waar je al tijden tegenaan loopt oplossen en de volgende stap met je business zetten.

Ervaringen met het verkopen op Amazon

Check de onderstaande video van de ervaringen van echte mensen met het verkopen op amazon:

Wil jij ook verkopen op Amazon?

Heb je na het lezen van de voor- en nadelen en de manieren waarop je via Amazon zou kunnen verkopen interesse in je eigen e-commerce bedrijf via Amazon?

Dan is het een goed idee om je van tevoren in deze manier van geld verdienen te verdiepen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het boek ‘Nu of nooit op Amazon’ van Bas Urlings te lezen, of je aan te melden voor het Amazon Kickstart (Online) Event. 

Als je nog vragen hebt, stel ze onderaan de formulier. Succes!

Wil jij ook leren verkopen op Amazon als een professional?

Ontdek de gratis webinar ‘Amazon Kickstart in 4 stappen’

Ja, ik ben benieuwd!
Amazon Kickstart Event
Amazon Kickstart Event

Beoordeling door Simon Tol,

28 aug 2021
5

Bas Urlings is een vakman op het gebied van Amazon!

Ontdek nog veel meer cursussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *